bildirgec.org

beyin dalgaları hakkında tüm yazılar

Arkadaşlarınıza hediye edebileceğiniz en değerli şey nedir? Uykuları olabilir mi?

kagit kalem silgi | 18 October 2010 17:20

Yeni bir teknoloji harikası daha = ) Ukuya dalmakta zorlanıyor, stresli, gergin yatağa giriyorsanız, bu sistem tam da sizin için icad edilmiş demektir.

23 yıllık bilimsel bir araştırmanın ürünü olan bu sistem ile, daha rahat, stressiz ve doğal bir uyku hedef alınmış..

Neuroacoustic Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen bu cihazın bilimsel oluşu, sağlıklı bir uykuyu size garantiliyor.. Yapmanız gereken, 30-60 ya da 90 dakikalık otomatik kapanma seçeneklerinden birisini seçmek ve harika bir uykunun kollarına kendinizi bırakmak.. Hepsi bu!

Yazının devamında, ilgili siteyi ve ayrıntılı açıklamaları bulabilirsiniz..

Ruh-Beden ilişkisi ve Astral seyahat

Heat Transfer | 21 October 2009 12:44

Quantum çağına geçtiğimiz şu günlerde, artık materyalistlerin reddettiği ya da metafiziğin içeriğini oluşturan kavramlar, tekrar ele alınmaktadır.İlk başlarda maddeleri katı sıvı ve gaz olarak ayıran bilim dünyası, sonra atomların, peşi sıra, atomu oluşturan elektron ve protonların varlığını ispatlamışlardır. Bugün, eskiden atomun varlığına inanmayanlara gülüp geçsek te, acaba kaçımız atomları oluşturan elektron ve protonların nelerden veya neden oluştuğunu merak ettik? Bu gün Quantum Fiziği işte bu sorulara yanıt aramaktadır.

Quantum fiziği; maddenin enerjiden ibaret olduğunu ortaya atmaktadır ve işte bu sav, metafizikçilerin yolunu açmaktadır.Çeşitli inanç kavramlarına göre, insan ruh ve beden olarak ikiye ayrılır. Ruh(spirit), yoğunlaşmış enerji olarak tanımlanır. Bazı insanların, rüyalarında gördüğü yer ve mekanları, gerçek hayatta birebir görmeleri, rüyalarında uçmaları ve ölmüş olan kişierle buluşmaları, bu insanların ruh kavramını ortaya atmalarına sebep olmuştur. Nitekim, birçok dini inancın temelini de ruh kavramı oluşturur. Peki gerçekten rüyalarımızda ruhumuzun bedenden ayrılıp seyahate çıkması olası bir durum mudur?

Sesli komuta

winmaker | 26 February 2007 14:02

Beynimiz uyanıkken 8Hz – 30Hz, derin uykuda 0.5Hz – 4Hz, hafif uyku‘da ise ayıptır söylemesi 4Hz – 8Hz frekansları arasında çalışıyormuş, ki bence en makbulü halk arasında alacakaranlık hali denilen bu aralık.

Normal bir insan kulağının duyabildiği en düşük ses 16 Hz fakat kulak duymasa bile bu sesler beyinden kaçmıyor ve sevgili beynimiz hangi aralıkta sese maruz kalırsa o frekansın moduna geçmeye zorlanıp uyuyor, beyin fırtınası yapıyor, durup sakinleşiyor vs. Bu mantıktan yola çıkarak basit bir program sayesinde istediğimiz zaman uyumaya, istediği zaman ders çalışmaya zorlayarak hack’leyebiliriz kendimizi. Denemek lazım.

beyin dalgalarımız ve bilgisayarlar

emrouisen | 06 January 2007 18:58

beyin sürekli olarak farklı dalga boylarında salınımlar gerçekleştirir. bu dalgaların salınımı anında kişinin sağ yada sol ayağını hareket ettireceği beynin farklı noktalarına yerleştirilen elektrotların, elektro-ensafalografi (EEG) yöntemi ile yayılan dalgaların, bilgisayar ortamına veri olarak girilmesiyle önceden anlaşılabilir. psikolojide EEG yönteminden sıkça faydalanılıyor. ancak bu tür basit hareketler bilgisayarla tespit edilebiliyor. örneğin ABD’de rochester üniversitesi labaratuvarında geliştirilen bir bilgisayar, kişinin bir televizyonun açılması yada kapanılmasını istemesini veriler aracılığıyla bilgisayara aktarıp televizyon açılıp kapatılabiliyor. tabiki bu buluş felçli hastaların kendilerine yetmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış fakat insanların daha gerçekleşmemiş eylemleri sezmeleri, hiç kimsenin yaratmadığı soyut yada somut şeyler için de beyinde bu dört dalganın yayılması sırasında gerçekleşir:

  • alfa dalgası, yetişkin insanların gün içinde hayallere daldığı kendilerini rahat hissettiği zamanlarda yayılır.
  • beta dalgası ise kişinin bişeyleri aktif düşünmesi durumunda, örneğin asal sayıları sayması yada dikkatle birilerini dinleme eylemindeyken yayılmaktadır.
  • teta dalgası ise daha çok onüç yaş altındaki çocuklarda daha baskın olup yaratıcılık ve rüyaların yaşandığı anlarda hareketlenmekte
  • delta ise insanların bilinçaltının devreye girdiği sezinleme gücünün ortaya çıktığı anlarda yayılım gösterir. farklı eylemlerde farklı beyin dalgaları gözlemlenirken bu dalgaların değişiminden dolayı ortaya stres açığa çıkar. düşünceler aklın yazılımı gibidir ve duyguların açığa çıkmasıyla biriken beynin enerjisi düşüncelerle kontrol edilebilir.