bildirgec.org

balkanlar hakkında tüm yazılar

Son Kurtuluş Çabamız

akbelen79 | 02 March 2011 22:46

Kurtuluş savaşı’nı tarih olarak hepimiz biliriz zaten. Ben bu yazımda size tarihimizi anlatmayacağım zaten. Çünkü bilinen bir şeydir. Ama bilinmeyeni şöyle masal gibi anlatmaya çalışacağım.O devirde yaşamadığımız için tam olarak ifadeler yerini tutmaz.
İnsanlar yüzyıllarca beraber yaşadıktan sonra Meşrutiyet ve mutlakiyet akımlarının etkisinde fazlaca kalarak ve Avrupa’dan esen rüzgara kapılanlar sayesinde memleket yanmaya başlamıştır. Genel olarak madde madde nasıl etkilendiğini sayalım.
1- Azınlıkların Balkanlarda kışkırtılması,
2- Azınlıklara vaad edilen özgürlükler,
3- Şavaşa katkı yapanlara verilecek mükafatlar,
4- Yönetimin boşluğu,
5- Fakirlik
6- Can güvenliği,
Şimdi yukarıdaki maddeleri biraz açalım isterseniz;
Azınlıklar hemen her yerdeydi Osmanlı Devletinde. Bir ülkeyi bölmek istiyorsanız , ülke içindeki birleştirici unsuru biraz bozmak yeterli olmaktadır. Aslında bir gayri müslimi öldürüp , Müslümanlar katliam yapıyor diyerek halkı kışkırtmaları savaşmaktan daha kolay ve sonucu kesin olan bir uygulamaydı.

BİZ AMERİKA’YI YANLIŞ TANIMIŞIZ…

antiemperyal | 11 October 2009 14:54

C.Eren ÇELİK

Yok yok biz meğerse herşeyi yanlış biliyormuşuz. Nasılda günahını almışız yıllar yılı şu Amerika’nın. Bu adamlar aslında birer melekmiş de bizim haberimiz yokmuş.

Hem Vietnam’ı işgal etmek isteyen, binlerce insanı katleden ancak son yüz yılın en onurlu direnişlerinden birisi karşısında arkasına baka baka Vietnamdan çekilen Amerika değildi ki.

Balkanlar’da Bosnalı Müslümanlar yok edilirken, ırzlarına geçilirken Sırpların yıllarca sırtını sıvazlayan Amerika değildi, yanlış biliyorsunuz.

Irak’ı 1990’larda hava saldırıları ve Çöl Fırtınası operasyonu ile harebeye çeviren de, 2000’lerin başında bizatihi gelip işgal eden de Amerika değildi.

Banu Avar

uuuucar | 11 September 2009 13:32

Banu Avar
Banu Avar

Batıya endeksli ve bize sadece batıdaki hayatı özendirmeye çalışan medyamızın içinde bize kendimizi sevmeyi söyleyen gazeteci,belgeselci,yazar,program yapımcısı ve sunucu;Banu Avar.
18 temmuz 1955 Eskişehir doğumlu olan Banu Avar,gazeteciliğe Süreç dergisinde başladı.Ardından Günaydın,Dünya ve Vatan gazetelerinde gazeteciliğe devam etti.Londra City University televizyon bölümünde üst lisans yapan ve BBC Tv Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalıştı.Ardından Trt ‘nin Londra muhabirliğini yaptı.
Trt 1 ve Trt 2’de yapımcılığını,sunuculuğunu ve yönetmenliğini üstlendiği programları yayınlandı.
“I”, “Ceasar”, “Crimean War”, “The Great Game” ve “Troy” gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yeraldı.
“Denizciler”, “Bir Zamanlar Kıbrıs’da”, “Artık Biz de varız!”, “Devlerin Savaş Alanı Afganistan”, “Türkiye Sevdalıları” gibi belgesellerden “Ohri“, “Güzel Ohri” Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında 13 kez gösterime girmiştir; Haydar Aliyev belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca gösterime girmiştir.
Banu Avar Haziran 2004’de TRT 1’de “Banu Avar bugüne kadar;Sınırlar Arasında, Avrasyalı Olmak,Hangi Avrupa ve Böl ve Yut olmak üzere dört kitap yayınladı.
Şubat 2009’dan bu yana da Avrasya tv de Dünya Düzeni adlı haber programını sunmaktadır.
Dünyaya ve Türkiye’ye bakışıyla birçok insanın takdirini ve beğenisini kazanan Banu Avar her türlü sindirme politikasına rağmen hala yayın hayatına devam etmektedir.