bildirgec.org

bağlantı hakkında tüm yazılar

C#’Da App.Config İle Sql’e Baglanmak

ariftartan | 02 May 2011 11:29

İyi Günler arkadaslar.Bu makalede size Sql’e app.config ile nasıl baglanırız onu anlatcam.Büyük projelerde genel olarak bu yol ile sql’e baglanılır.Öncelikle Visual studiodan yeni bir ConsoleApp projesi acıyorum projeye AddNew ItemApplication Configuration File (app.config) Ekliyorum
Simdi App.Config acıp icine kodlarımızı yazıyoruz..

Öncelikle tanımlamalara bakalım
name:Baglantı ismi ,(Herhangi bi ismi verebilirsiniz ben baglantı dedim)
connectionString:Database yolu ve tablo bilgileri…

Javada Access Veritabanına Bağlantı

ariftartan | 22 April 2011 19:01

İyi günler arkadaslar bu makalede java ile access veri tabanına nasıl baglanacamızı anlatacam umarım faydalı olur…
Öncelikle Denetim masasından ODBC veri kaynaklarına ulasarak javaya baglanmak için yeni bir kullanıcı DNS acıyorum

Daha sonra burdan ekle butonuna gelip bizim için yeni bir veri kaynagı olusturmasını istiyorum

tabula rasa fabrikasyon ayarları

hafifkullanicisi | 24 December 2010 11:14

Zihni boş bir levha olarak düşünmek ilk olarak hangi filozofun aklına geldiğini hatırlamıyorum.Hangi ayvayı yerken ya da mercemeği istediği fırına verememenin hezayanı yaşarken buldu umrumda değil.Bebek kafasına olan ihtiyaç umrumda olan.İnsanların kişilik yapıtaşlarının o kişinin kişisel görkemini belirlediğine inanıyorum.(en azından şu an için) Bunları mimari yapılara benzetmek eğlenceli geliyor ;kulubeden tutunda gökdelene kadar.Birinde beton biriketden gücünü alan duvarlar, yapının ayakta kalmasını sağlayan şey, diğerinde ise çelik iskeletlerle desteklemelisin ki göğü delebilenin sağlam bastonlarını yapının koltuğunun altına verebilesin.
(kerpiçten de yapılar var onları değerlendirmeye almadım amacım sadece kıyas yapabilmek için bir zihinsel harita çıkarmak ve en düşük örneği olarak kulubeyi seçtim.)
elektrik ve su tesisatı ayrıca iç dizayn, dış dizayn vs birer kıstas (problem yaşanmaması için gerekli ve düzgün bir görünüş için) olarak ele alınabilecek şeyler bununla ilgilenmiyorum sadece ayakta tutan nedir bizi…

internetimi ne kullanıyor?

chirkinordek | 10 December 2010 15:08

Internette bağlantınızı (hem download, hem upload olarak) hangi programlar, ne kadarını, ne zamandan beri gibi gösterimlerle kullandığını gösteren bir program var mı?

iphone için bir başka masa aparatı, ama bu seferki çok başka!!

dextarus | 08 November 2010 14:03

internette iphoneiçin yapılmış birçok masa aparatı görmüşsünüzdür. Ama şimdi göreceğiniz gerçekten çok başka. Masa şeklini almış koca bir ekran düşünün. iPhone’unuzu bu masaya bağlıyorsunuz ve hop iphone ekranınız masanın ekranında çıkıyor ve kocaman bir iphone sahip oluyorsunuz 🙂

iphone için masa bağlantısı
iphone için masa bağlantısı

Dünyanın En Büyüğü Ol!

hokeypark | 31 August 2010 14:50

AYDINLIĞA ULAŞMAK İÇİN OYNANAN KARANLIK OYUNLAR.

Dünyanın ortak problemi haline gelen ve Türkiye’de özellikle MSN kullanıcılarının canını sıkan bir konudur HACK. Ülkemizde MSN kullanımı arttıkça, başkalarının adreslerini çalmak için yeni hack yöntemleri de beraberinde geliyor. Birçok forum sayfasında msn adresinin çalındığını, nasıl geri alınabileceğini soran binlerce kullanıcı var fakat büyük bir çoğunluğu msn adreslerini geri alamıyor. Konuya farklı bir pencereden bakacak olursak bu problemden dolayı sadece bilgilerini değil bunların yanı sıra tüm varlığını kaybedenlerde var, Hackerlar çoğu zaman çok büyük felaketlere yol açabiliyor.

Peki ama kimdir bunlar?
Bilgisayarları birbirine bağlayan ağ büyüdükçe ve iletişim kurmaya izin veren yazılımlar arttıkça tehlikeler de büyümeye başlar. Bir zamanlar bilgisayarların hack edilmesi demek parola korumalı bir bilgisayara, veritabanına veya güvenlik sistemine izinsiz bir şekilde girmek demekti. Ancak günümüzde bilgisayarımıza kurduğumuz hemen hemen tüm yazılımlar iletişim kurmaya yarıyor. Örneğin yalnızca MP3 dinlemek için kullandığımız WinAmp programı, aynı zamanda internetten sürekli bilgi alan ve gönderen bir programdır. Hal böyle olunca hacker’lar için programların sahip oldukları bu yetenek bulunmaz bir nimet haline gelmektedir. Ayda bir çıkan WinAmp sürüm güncellemelerin birçoğunun güvenlik yaması olmasına şaşmamak gerekiyor. Peki son günlerde oldukça popüler olan, özellikle bazı internet sitelerine yapılan saldırılar ile gündeme gelen hacker’lar, kişisel bilgisayarlarımız için bu kadar tehlikeli mi? Evimizdeki bilgisayarda meydana gelen sorunların sebebi hacker’lar değil. Ancak kötü haber, bu kişiler (nam-ı diğer script kiddies – kod veletleri), bunlar hacker’lardan çok daha can sıkıcı olabiliyorlar.

Opera Hızlı Erişim (Speed Dial) için Küçük Resimler

turkuas | 20 July 2010 10:03

Opera‘da hızlı erişim (speed dial) bağlantılarına (pencerelerine) küçük resim ekleyerek hızlı erişim sayfasının nasıl özelleştirildiğine burada değinmiştik.

Bu yazıda, popüler bazı siteler için hızlı erişim sayfasında kullanılabilecek küçük resimleri bulabilirsiniz.

Flipper usb’lerinize takla attırıyor!!!

Beacool | 15 July 2010 15:27

Tatilimin tam ortasından selamlar!

Elimde netbook’um ve sahilde bir kafede oturmuş sitemizde sizden gelen “Dön artık!!!” mesajlarına (Doğru), hayran mektuplarına (Yalan) ve “Dönmezsen intihar ederim!!!” tehtidlerinize (Büyük yalan!) dayanamayıp yeni bir yazı yazmak için usb’ye yeni mouse’umu bağladım. Daha doğrusu bağlamaya çalışmam sonucu ürünün netbook’umun usb yapısına ters bir şekilde dizayn edilmiş olduğunu fark ettim. Ne yazık ki yeni mouse’umun “receiver”ının bağlantı butonu yere doğru bakıyordu…

Yukarı ya da aşşağı... Artık bir önemi yok!
Yukarı ya da aşşağı… Artık bir önemi yok!

Bu sayede yeni yazımın konusu kendiliğinden ortaya çıktı. Usb’lerin bağlantı şekillerinin neden tek taraflı olduğunu araştırıp biraz elektronik bilgimle bir devre hazırlamayı düşünürken bu güzel ürüne rastladım.

Ürünümüzün ismi Flipper ilk başta akıllara bir dönem TRT televizyonlarında kendini izlettiren harika yunus Flipper‘ı çağrıştırsa da ambleminde kullanılan yunus dışında onunda hiçbir ilgisi yok. İsmini ingilizceden “takla atan” olarak çevirebileceğimiz ürünün aslında yapmış olduğuda usblerinize takla attırabilmek. Yani ismini hak eden bir ürünle karşı karşıyayız.

Takılabilir medya merkezi ITG-Vidix

Beacool | 08 April 2010 09:43

Boyutları ve hafifliği ile ön planda
Boyutları ve hafifliği ile ön planda

Monitörlerin ya da 3d tvlerin filan bence en büyük sorunları git gide daha da büyümeleri büyümelerinin yanında bize de getirdiği fazladan elektrik tüketimi, gözlük takma zorunluluğu gibi külfetler. Hep neden sanal gözlüklerin geliştirilmeyip de bu aletlere bu kadar yatırım yapılıyor diye düşünürken güzel bir habere rastladım…

Gözümüzün önünde 50
Gözümüzün önünde 50″

Gözlük gibi göze takılan ITG-Vidix adlı bu ürün daha evvelde piyasaya çıkmış diğer modellerden çok daha gelişmiş özellikler sunuyor. Composite giriş sayesinde hemen hemen bilindik her ürüne bağlanabilirken microsd yuvası kablosuz yapısı hafif oluşu ve üzerinde bulunan ses çıkışlarıyla rakiplerinden daha büyük rahatlık sağladığı aşikar.