bildirgec.org

bağışıklık sistemi hakkında tüm yazılar

Cennet Meyvesi (Punica granatum)

akoni | 02 September 2012 09:18

Bir söylence vardır; “nar tanelerini dökmeden yiyip bitiren cennete gider,” diye. MÖ. 3200’lerden beri birçok belgede narın adı geçer. Nar Hitit kaynaklarında tahıla dayalı gıdaların yanı sıra önemli bir yere sahiptir. Mitolojik öykülerde de adına sıkça rastlanan bir meyvedir. Anadolu tanrıçalarından “Kubaba“, Yunan tanrıçalarından “Hera” ve “Afrodit“in sembolü, ağacın dalları ise bu tanrıçaların saçlarını taçlandıran birer simgedir.

Cosval ve Migliorin

veci | 29 June 2010 22:41

Uzun yıllar dahilen ve haricen kullanılan bitkisel sağlık desteği ve saç sağlığı ürünleri ile İspanya,İsviçre,Portekiz,İtalya,Rusya,Avusturya,Fransa,Tayvan,Kore,Dubai ve Almanya gibi bir çok ülkede etkisi,kalitesi ve güvenilirliği ile kullanıcılarının beğenisini ve memnuniyetini kazanan cosval ve migliorin ürünleri ada pharma tarafından Türkiye pazarına verilecektir.Birçok avrupa ülkesinde pazar lideri konumunda olan bu iki marka bir çok soruna Türkiye dede destek olmayı hedefliyor.

Cosval;Varis,enerji ihtiyacı,bağırsak florası düzenleyici,zayıflama,uykusuzluk,prostat,kabızlık,prostat,bağışıklık sistemi,ağrı,ödem,vitamin eksikliği,ödem,dolaşım bozukluğu,şişkinlik,kolesterol,vitamin eksikliği,unutkanlık,idrar yolları enfeksiyonları,yara,egzama gibi sorunlara bitkisel destek ürün yelpazesi ile satılmakta,çiğneme tablet,kapsül,losyon ve jel formunda ürünleri bulunmaktadır.

Herkes için Spor

acuistic | 19 February 2008 23:43

Sporun fazla bilinmeyen ve gözardı edilen önemli konularını çeşitli kaynaklar ve bilgilerim dahilinde anlatmaya çalışacağım.
Aslında sağlık ve spor o kadar içiçe ki birbirine bağlı iki kavram diye tanımlarsak yanlış olmaz.
Düzenli spor faaliyetleri ile sağlığımıza nasıl etki edeceğine bir göz atalım:

Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımlamasına göre:

‘Sağlık;insanın fiziksel,psikolojik ve sosyal iyilik halidir’

der. Gerçek iyilik hali ve zindelik sağlığın daha çok fiziksel yönüyle ilişkili olan ve güç,dayanıklılık,direnç ve beceri gibi meziyetleri barındıran zindelik kavramı, fiziksel bir rahatsızlık yaşamadan gündelik rutin görevlerimizin üstesinden gelmemize yardımcı olur. Spor ve zindelik, birbiriyle çok yakından bağlantılı iki kavramdır.
En çok karşılaşan rahatsızlıkları üzerinden sporun etkilerinden söz edelim:
Yine, bedensel egzersiz ve ruhsal sağlık parametreleri arasında depresyon,korku ve psişik gerginliği azalttığını;öz güveni arttırdığını ve uyku bozukluklarının giderilmesine katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.
Fizyolojik harekete geçirme hipotezi;Katekolomin ve Endorfin
Fizyolojik harekete geçirme,bedensel alıştırma sonucunda merkezi sinir sistemi sistemine giden oksijen ile periferikteki organlara giden kan miktarı artar ve böylece ruhsal durumda genel bir iyileşme ortaya çıkar.Endorfin bezi salgısı, spor faaliyetleri sırasında sonrasında endorfinin özellikle beta-endorfinin salgılanmasındaki artışa dayanmaktadır. Bedensel yüklenme sonucunda kandaki düzeyleri yükselen beta-endorfinler Limbik sistemdeki(duygusal sistem) özel reseptörlere bağlanarak bir yandan ağrının algılamasını engellerken öte yandan ruhsal iyilik hali halini pekiştirmektedir.
Korku ve kaygı: Spor faaliyetlerinin korkuyu azalttığı görüşünün bir varsayımdan ibaret olduğunu savunan Schicht de, dayanıklılık çalışması yapan 30-50 yaşlarındaki kişilerin korkularının azalma ihtimali,hiç spor yapmayanlara göre %16 daha fazla olduğunu tespit etmiştir.
Depresyon(çökkünlük): Spor yapanlardaki depresyon değerlerinin,hiç spor yapmayanlara göre daha düşük çıkaması birçok araştırmacının ortak sonucu olmuştur. Yapılan deneylere göre 3 aylık düzenli spor egzersizleri içine sokulan deneklerin %73’ünde depresyon değerleri anlamlı şekilde iyileşme göstermiştir. Depresyon ve spor ilişkisi hakkındaki araştırmaları derleyen meta-analiz,aerobik çalışmaların depresyonun bilhassa başlangıcında en çok etkisini gösterdiği sonucuna ulaşmıştır.
Benlik tasavvuru: Kullanıldığı yere göre,kişisel özgüven ya da öz saygı gibi kavramlarda da ifade edilebilir. düzenli spor faaliyetlerinde katılanlar da sadece benlik tasavvuru değil -kişinin kendisiyle ilgili değerlendirmelerin- olumlu yönde arttırdığını da göstermiştir. Fiziksel benlik algılaması, yani beden algılamasının doğrudan etkisi alanındadır diyebiliriz.Düzenli spor yapan bireyin,hareketsiz yaşam tarzına oranla sağlık açısından taşıdığı riskleri sıralarsak; kroner kalp hastalığı,kolesterol yüksekliği,hipertansiyon,kalın bağırsak kanseri,kemik erimesi,ruhsal gerginlik,depresyon riski içermektedir.Spor-kısıtlı da olsa-bağışıklık sistemini geliştirmekte ve bu sayede dirençli hale gelen bağışıklık sistemi bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkamasını engellemesinden bahsettikten sonra da uzmanların ortak tavsiyelerine bir göz atalım:

  • günde 7-8 saat uyuma
  • hegün kahvaltı
  • Sigara içmeme
  • öğün arası yemekleri azaltma
  • Tavsiye edilen kiloyu koruma veya ona yakın olma
  • Alkolü ölçülü kullanma veya hiç kullanmama
  • Düzenli egzersiz

Schicht’e göre sağlık amaçlı yapılan sporun birincil hedefi ,fiziksel ve psikolojik hedeften çok sosyal ilişkileri geliştirmek olduğunu ileri sürmüştür.
Amman ve İkizler’in araştırmasına göre spora yöneltmesi hususunda en fazla aile ve sosyal çevrenin etki ettiğini;bunun yanında gelir düzeyinin ve okul desteğinin;sonucu olarak medya faktörünün etki ettiğini belirlemiştir.Hiçbir hastalığımızın olmayışı sağlıklı olduğumuz anlamına gelmediğine göre yaşam kalitesi adına spor yapın ve yapmaya teşvik edin.

AIDS canavarı

odo | 01 December 2007 18:28

fransızlar aids ile mücadele yöntemlerinde böyle bir stil geliştirmişler. aids’e karşı yürütülen bir kampanyanın afişleri olarak kullanılan bu görüntüler olağandışılığı ile acaba ne kadar etkili olacak?

biz nasılsa enflayon canavarı ve trafik canavarı ile tanışmıştık. bir de aids canavarımız oldu…
canavarlar üretmeliyiz ki suçlusu biz insanlar olmayalım.
kaynak

beyaz dişler

asymptot | 11 May 2007 15:11

oil pulling son moda detoks yöntemlerinden en kolay ve masrafsız olanı. bir çorba kaşığı yağı (biraz daha az olabilir) ağzınıza alıp 20 dakika ağzınıda gezdiriyorsunuz. bunu sabah ilk iş olarak mideniz henüz boışken yapmanız gerekiyor. sabah yapamazsanız yemek yedikten 4 saat, bişeyler içtikten 1 saat sonra da yapabilirsiniz. günde 3 defaya kadar yapmanın bir sakıncası yok. bitirince de ağzınızı kabartma tozu ve deniz tuzu karışımıyla fırçalıyorsunuz. bunun bir çok kronik hastalığı tedavi ettiği iddia ediliyor. şahsen iddiaların doğruluğunu bilmiyorum, test edecek kadar uzun süre yapmadım ama bu yöntemin hiç bir işe yaramadığını iddia edenler bile yöntemin zararsız ve güvenilir olduğunda hemfikirler.
ağızdan çıkan yağa mikroskop altında bakanlar çok sayıda canlı gördüklerini söylüyorlar. ağızdan çıkan şey ilk ağza alınan yağdan çok farklı ve bembeyaz bir sıvı oldu benim denememde.
bunu 2 kez fındık yağı kullanarak yaptım. dişlerim diğer herkesin dediği gibi temizlendi, rengi gözle görülür derecede değişti doğal rengine dönmeye başladı. dil ve dişetlerim pembeleşti.

Seni yendim kanser!

| 27 September 2006 09:44

Bu mendebur hastalıkla yıllarca didişmenin azabını iyi bilen biri olarak, paylaşmakta sakınca görmedim.

Buğday çimi ekin, buğday şırası için!

Kanseri engelleyen besinlerin başında atalarımızın ,
Orta Asya’da içtikleri buğday şırası geliyor. Klasik tedavi yöntemlerini reddeden tüm doktorların ortak iddiası, buğday çimi yenilmesi ve buğday şırası içilmesi Pakistan’daki Hunzakut Prensliği’nde kanserden ölüm yok.
Hunzakutlular, acıbadem ve kayısı çekirdeğini yiyorlar ve kansere yakalanmıyorlar.

Türkiye’de de acıbadem ve kayısı tüketilen bölgelerde kanser
vakalarının azlığı dikkat çekiyor Ödemiş’le Salihli arasında, binbir efsaneye konu olmuş, antik çağın şarap ve eğlence tanrısı Dionysos’un doğduğu yerde Bozdağ’ın eteklerinde cennet Gölcük kıyısında kanseri yenen, bu zaferi kazandıktan sonra mücadelesi herkese örnek olsun diyerek bir de kitap yazan Doktor İlhami Güneral ile sohbetimiz sürüyor.