bildirgec.org

arda kutsal hakkında tüm yazılar

Arda Kutsal’a baklava göndermek

hasantsc | 28 February 2010 16:18

5 ağustos 2008 tarihinde webrazzide arda kutsal tarafından ‘webrazzi pilli ofisinde’ başlıklı bir video yayınlanmıştı.
videoda pilli networkun ofisi tanıtılmış hasan ve aylin yalçınkaya ile çok güzel bir sohbet organize edilmişti.

video bağlantısı

bu video şahsen beni çok etkiledi çünkü pillinin ofisini ve kimler tarafından yönetildiğini çok merak ediyordum. gerçekten eğlenceli bir söyleşi oldu.

muhabbet arasında arda bey hasan yalçınkayanın arkasındaki 10marifet desenli el yapımı ürünü gördükten sonra ‘ bana bi baklava bile göndermediler’ diye isyan etmişti.

Webrazzi’nin Kardeşi Teknorazzi

droguz | 14 February 2009 20:43

Arda Kutsal tarafından oluşturulmuş Webrazzi adlı web 2.0 konulu blogun artık bir kardeşi var, Teknorazzi.

Teknorazzi, adındanda anlaşılacağı gibi teknolojiyle ilgili bir blog. Webrazzi’de nasıl web haberleri yayınlanıyorsa bundan sonra da Teknorazzi’de de teknoloji ile ilgi yazılar yazılacak. Ayrıca mavi rengin hakim olduğu tasarım gayet hoş ve sade olmuş.

Webrazzi, bu son adımı atarak Techcrunch’un Türkiye ayağı olduğunu kanıtladı. Eminim Arda Kutsal’dan daha başka atılımlar da gelecektir. Başarılar Teknorazzi.

itü bilişim teknolojileri günleri

kolpaa | 26 November 2008 15:06

İşletme mühendisliği kulübünün ve itü mezunları derneğinin ortaklaşa düzenlediği itü bilişim teknolojileri günleri 28 – 29 kasım günlerinde itü süleyman demirel kültür merkezi’nde gerçekleşecek.

logo'nun tüm hakları itü işletme m.k. 'ne aitttir.
logo’nun tüm hakları itü işletme m.k. ‘ne aitttir.

Konferansta reklam, sosyal siteler, internette girişimcilik, 3 boyut oyun teknolojileri, advergame gibi konular işlenecek.

Katılımcılar arasında pilli network kurucusu Hasan Yalçınkaya, webrazzi‘nin sahibi Arda Kutsal, Reklamz.com kurucu ortağı Orkun Tekin de bulunmakta.

Sansürü tarihe gömme amaçlı internet zirvesi!

pasacocugu | 30 October 2008 10:13

Aralarında başarılı birçok sitenin kurucusu ve proje sahibi, internet sektörünün ünlü isimleri sansür sorununu çözümleyip tarihe gömmek için yemeksepeti.com ofisinde toplandı!işte liste (unuttuğumuz varsa kırılmasın):

webrazzi.tv yayında

pasacocugu | 12 July 2008 07:06

internet ve web girişimleri hakkındaki yazılardan oluşan blog webrazzi‘nin uzun süredir beklenen webrazzi.tv’si yayına geçti!

webrazzi.tv internet üzerinden yayın yapacak olan televizyonları bir çatı altında toplamayı hedefleyen televidyon.comüzerinden yayın yapıyor. webrazzi.tv ya da televidyon.com/webrazzi‘den webrazzi.tv’ye ulaşabiliyorsunuz. arda kutsal sitesinde yaptığı açıklamaya göre girişimcilerin ürünlerini tanıtan videoları da kendisine ulaştırılması durumunda yayınlamayı düşündüğünü belirtiyor.

Techcrunch İstanbul Buluşması

Gigabyte | 28 May 2008 07:04

Dünyanın en popüler web 2.0 blogu Techcrunch İstanbul’a geliyor. Arda Kutsal‘ın Webrazzi üzerinden yaptığı duyuruya göre dünyanın belli başlı şehirlerinde düzenlenen meşhur Techcrunch MeetUp‘lardan biri de Webrazzi‘nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek. Çeşitli ülkelerin yerli web girişimlerini dünyaya duyurmayı amaçlayan bu buluşmalardan birinin İstanbul’da düzenlenecek olması gerçekten çok güzel bir haber. Ayrıca yerli girişimciler için de çok önemli bir fırsat. Techcrunch‘a bir kere konu olmak bir çok yeni fırsat kapısının da açılması anlamına geliyor. 28 Haziran da icra edilecek etkinlikle ilgili diğer detaylar Arda KUTSAL tarafından Webrazzi’de duyurulacak. Şimdiden kolay gelsin.

Türkiye’den dünya çapında uygulamalar çıkar mı?

wanadooo | 28 February 2008 08:05

Bu yazının çıkış fikri, Hürriyet gazetesinin geçen pazar günküinsan kaynakları ekinde ersan özer ile yapılan röportaj oldu. böyle röportajları çok severim hele ki işin içinde başarılı bir türk (girişimci) varsa. Ersan özer’i belki hatırlamayanlar olabilir hemen hatırlatayım; kendisi aralarında itiraf.com(haber), siberalem.com, ideefixe.com (haberi), İstanbul.net ve şu sıralarda da uzmantv.com projesi ile yer alan çok başarılı biri. son günlerde işler iyi gitmese de. Bakmayın siz bazı dünya insanlığının bazen bizi Arap gibi görmesine, zannetmesine; halbuki dünya çapında bir çok sporcumuz, iş adam/kadın larımız, markalarımız, bankalarımız, kulüplerimiz (Fenerbahçe, g.saray ve Beşiktaş, efes pilsen) var ve herkes onları, yaptıkları işleri, markalarını tanıyor. Örnek mi istiyorsunuz? Alın size dayanıklı tüketim alanında ülkemizin en büyük 2 firması arçelik ve vestel. Kendi alanlarında En büyük 500 firma arasındalar. Ha keza bankacılıkta öyle. Akbank, iş bankası, finansbank(yunanlılara gitti), oyak bank(Hollandalı ing bank satın aldı), dışbank (sonradan fortis oldu) ve Garanti bankası. üst düzey bankalar ve hepside bu konuda çok başarılılar. bazılarının yabancılara satılması iyi mi, kötü mü oldu konusu ayrı ama benim şahsi fikrim soruyorsanız pek iyi olmadı derim.. Gelelim sporcularımıza nbade oynayan hidayet(hedo) Türkoğlu ve Mehmet okur (memo resmi web sitesi). Artık onları bilmeyen yok sanırım. İşadamlarımız rahmetli olanVehbi koç ve Sakıp sabancı arkalarında dev markaları yeni kuşaklara bıraktılar.mustafa koç, Ferit şahenk ve sayamadığım diğerleri hepsi çok başarılı.

Her şey iyi güzel de her yerde üst düzey konumdayız ama bilgi teknolojisi olma yolunda uçar hızla(!) giden ülkemizde internette durum ne peki? Yani işin özü ülkemizden çıkan bir web uygulaması, web sitesi interneti sallayabilir mi? İşte yukarıda yazdığım güzel örnekleri burada maalesef göremiyoruz ve maalesef cevap (şimdilik) hayır bunun belli başlı kısa sebepleri var onları yazalım:
1. elinde projesi olan kişilerin ekonomik yetersizlikleri
2. uygulamaya dönük sıkıntılar
3. özgün, yaratıcı fikirler bulamamak
4. yabancı dil sıkıntısı (halbuki dünya türk olsa hepsi çözülecek(!) )

Elbette ülkemizden bir google, yahoo, microsoft gibi devlerin çıkmasını zaten beklemiyoruz ama alanında da özgün siteler bulmakta çok zor, çıkan olunca da işi yüzüne gözüne bulaştırıyor. Örneklerle başlayalım isterseniz. Herkesin tanıdığı blograzzi mesela.ilk açıldığında herkesin çok büyük ümit bağladığı yeni nesil (web 2.0) bir toplist olmaktan öteye gidemeyen, adam kayıran ve başlangıcından bugüne kadar sürüsüne bereket yanlış adımlar atan blograzzi. Hadi işi bilen biri (arda kutsal) yapmasa bunu acemiliğe vereceğim ama işi bilen(!) birisi yapınca vahim bir durum alıyor. Şu sıralar herkes blograzziden şikayetçi. Webrazzi ne kadar güzelse blograzzi de o kadar kötü durumda. Acı ama gerçek. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Geçelim oyyla.com sitesine buraya yerli malı digg diyebiliriz. burada da durum aynı ilk başlarda durum fena değildi ama sonradan havası kaçan gazoz sendromu burada da kendini gösteriyor. digg etkisi hiçbir zaman olmayacak, olamaz. her zaman ilk yapılan, ilk bulan malı götürdüğü için oyyla.com da maalesef başarısız kalıyor. Tusul.com ve webiket.com da bulunuyor ama şu sıralarda tusul.com lider gibi. Webiket ise düşüşlerde. Gelelim sosyalleşmeye çalışan web sitelerimize. İlk başlarda ortalığı yonja.com (haber) ve zurna.com silip süpürüyordu sonra şehre facebook adında biri geldi pir geldi hiçbiri artık eskisi gibi iş yapamaz oldu. Evimizin bakkalı Sosyomat dahil. Halbuki etiketleme (tag) mantığı üzerinden sosyomat daha da farklı olabilir. Orkut.com da durum biraz farklı alman gurbetçi stili gibi ne desem yalan olur ama oldukça popüler olduğu su götürmez bir gerçek. netlog ise profile bakıp kız bulmak isteyenlerin adresi istiyor.us ve webdeki.net ise var mı yok mu belli değil? Gittigidiyor’a bakalım hah evet belki de elle tutulur birkaç siteden birisi ebay sağolsun o da olmasa ne kullanacaklardı değil mi? Her ne olursa olsun başlı başına bir başarı örneğidir. Sonra bir mynet var ki kendisini çok severim nette hiç aklıma bile gelmez bırakın hiç gelmesin. youtube popüler olunca hemen tam türk işi pikniktube çıktı sonra izlesene.com, vidivodo.com vs vs. cember.net vardı o da satıldı nokta.com var ki epey şirket satın aldılar ama onlarda Türkiye sınırlarında büyük olmaya oynuyorlar gibi, çözemedim. İnşallah devamını getirirler. Fotokritik.com var epey güzel, tutuluyor ama onda da bir şeyler eksik gibi yerelleşelim güzelleşelim muhabbeti. belki de tek güzel olan site yemeksepeti.com.konuyla ilgili haberi.

web sitenize geri bildirim alabileceğiniz en iyi yollar

hoodly | 30 November 2007 13:25

sitenizin kullanılabilirliğini ve performansını arttırmak için sitenizin ziyaretçilerinin siteniz hakkında eleştiri yapmaları lazım yada bu konuda uzman bir kişinin sitenizi inceleyip size bir geri bildirimde bulunması gereklidir. örnek olarak verirsek webrazzi‘de arda kutsal abinin yaptıkların iyisi zor bulunur. buradan bir kaç farklı yol ile bu işin nasıl yapıldığı hakkında yazıdan yararlanabilirsiniz.

  1. online anketler düzenlemekle başlayabiliriz bu işe. anketleri karşı taraftan gerçek ve doğru bilgileri en sağlıklı şekilde almak için özen ve itina ile hazırlamalıyız.
  2. kullanabilirlik testinide muhakkak yapmalıyız. bunuda site ziyaretçisi sitemizde dolanırken nerelere tıklıyor neler onun ilgisini çekiyor bilmeliyiz. bu sayede bazı gereksiz şeyleri iptal edebilir yada eklenecekleri ekleyebiliriz. google analyticsten faydalanılabilinir yada foldspy adlı programda size bir nebze olsun yardımcı olabilir.
  3. odak gruplar oluşturmakta çok faydalı olacaktır. bunlar web sitenizin potansiyel ziyaretçisi ile aynı profilde olan kişiler olacaklar ve sizlere neler yapmanız ve neler yapmamanız konusunda yardımcı olacaklardır.
  4. son olarakta uzman kişilere danışarak sitenizi daha etkin,kullanılabilirlik açısından üst seviyede ve performans olarak da daha iyi yapmanız için yapabilirsiniz.

blograzzi ve technorati’den iş ortaklığı

iso1000 | 22 November 2007 10:17

buradaki habere göre, türkiye blog dizini blograzzi ile technoratiarasında stratejik iş ortaklığı imzalandı.

blograzzi
blograzzi

Anlaşmanın ilk adımı olarak blograzzi, technorati‘nin uygulama geliştirme arayüzüne özel erişim hakkına sahip olmuş.

technorati
technorati

blograzzi kurucusu arda kutsal‘ın ve Technorati Pazarlama Müdürü Aaron Krane’in yaptığı açıklamaları buradan okuyabilirsiniz.

hayırlı olsun.