bildirgec.org

anlatım hakkında tüm yazılar

Photo manipulation nasıl yapılır ?

maxhoper | 31 January 2011 10:34

Photo manipulationterimini tam olarak karşılayan bir türkçe terim bulunmuyor. bu terim bir takım imgelerin birbiri üstüne bindirilmesi, iç içe geçirilmesi, birlikte uyum sağlayacak ve tek bir görüntü oluşturacak şekilde düzenlenmesi; bir takım doku örnekleriyle yeniden dokulandırılması, çeşitli efektlerle anlatımın etkili kılınması gibi işlemlerin tamamını içinde barındırır. Yazının geri kalanında da bu tanım photo manipulation olarak geçecektir. Elbette ki uygun bir türkçe terim arayışı sürdürülmelidir.

Bu ve benzeri kompozisyonları oluşturmak sanıldığı kadar zor değil
Bu ve benzeri kompozisyonları oluşturmak sanıldığı kadar zor değil

Peki photo manipulation Nasıl Yapılır ?

Günümüzde bu işlem dijital ortamda yapılmaktadır. Dijital ortama aktarılmış imaj dosyalarının oldukça popüler olan “photoshop”gibi programlarda işlenmesiyle bu sanata yeni eserler kazandırılmaktadır.

photo manipulation eseri oluşturmanın en zor kısmı kompozisyonu belirlemektir. başarılı kompozisyon ve doğru teknik ortaya konulan konuyu izleyiciye direk aktarmakta en önemli unsurlardır.

photomanipulation, fotomontajdan çok daha fazlasıdır.
photo manipulation, fotomontajdan çok daha fazlasıdır.

Türkçe Yazım Dilinin Önemi

cilo6 | 20 December 2010 11:01

Dünya toplumları ayakta kalabilmek için dillerine çok büyük önem vermektedir. Bir milletin gelişebilmesi için konuşma ve yazım dilini özenli kullanmak gerekir.
Siz biriyle konuşurken kullandığınız kelimeler doğru ve yerli yerindeyse karşınızdaki kişinin sizi anlaması zor olmayacaktır.Bir söz vardır ” Ne söylediğiniz değil, karşınızdaki kişinin sizi ne derece algıladığı önemlidir.” Bir olayı, bir şeyi tarif ederken dilimizi güzel kullanabiliyorsak, o derece başarılı olur ve sözümüzü o derece dinletebiliriz. Eğer sohbet ortamlarında aranan biri olmak istiyorsanız, dilinizi özenli kullanınız. Son birkaç yıldır üzülerek belirteyim ki güzel Türkçemize maalesef yabancı kelimeler iyice yerleşmiş sanki Türkçenin birer parçasıymış gibi taleb görmeye, kullananlar tarafından da büyük bir başarıymış gibi özenle seçilmeye başlanmış. Dikkat ederseniz alışveriş merkezlerinin çoğu, mağazaların isimleri yabancı kelimelerden oluşmakta, büyük bir marifet gibi bu yabancı kelimeleri kullanma modası gün geçtikçe artıyor.
Yanlız bununla kalınsa iyi, yeni bir dil gelişiyor, Türkçe fakat kısaltmalardan oluşan bir dil. Sanki insanların çok acelesi var, zamanları yok gibi bazı kelimeler kısaltılarak konuşuluyor veya yazılıyor. Merak ediyorum bakalım bu işin sonu nereye varacak.
Türk Dil Kurumu büyük çaba sarfediyor, Türkçeyi korumak için yoğun çalışma içindeler. Bazı kelimeler biz istemesek bile zorla giriyor bizim sözlüklerimize. Avrupa ve Amerika teknik gelişmelerden dolayı üretmiş olduğu elektronik malzemelere haklı olarak kendi dillerinde isim vermekteler, biz de kullanmak zorunda kalıyoruz. Fakat Türk Dil Kurumu uygun Türkçe kelimeyi teklif ediyor kullanmaya sıra gelince biraz acemilik ve zorluk çekiyoruz. Zamanla bu yeni kelimeye alışıyoruz tabi ki.
Her ne olursa olsun dilimizi korumalıyız, eğer kültürümüzü korumak ve geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsak konuşma ve yazma dilini korumalıyız.

Yeni Siteler Keşfedelim – IV (Netvibes)

Atomic Bomb | 08 September 2010 21:24

Daha önce başladığımız “yeni siteler keşfedelim” yazı serisinin dördüncü kısmında bu defa 5 değil, 1 site inceleyeceğiz. Ancak bu incelememiz biraz detaylı olacak. Lakin internete bakış açımızı değiştirecek nitelikte bir siteyi inceleyeceğiz.

Önceki yazılarımızdaki sitelerin çoğunluğunda kullanabilmek için yeterli derecede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekiyordu. Tanıtacağım sitenin büyük çoğunluğu (%80) Türkçe destekli. O bakımdan yabancı dili olmayanlar da kolaylıkla bu siteden yararlanabilecekler.

Siteyi tanıtmadan önce RSS teknolojisi hakkında kısa bir bilgi vermek gerekiyor. RSS teknolojisi, internet kullanıcılarının zaman ve güçlerini optimize etmek için ideal bir teknoloji. Artık hemen her site, özellikle sık güncellenen siteler, rss teknolojisinden yararlanıyorlar. Rss hakkında internette şu ve şu yazılar var. Oradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ancak özet geçmek gerekirse rss, çok ziyaret ettiğiniz sitelerin güncellenmesini takip eden sistemdir. Örneğin bir haber sitesini ele alalım. Sözgelimi, Haber sitenizde bulunan teknoloji bölümündeki haberleri kaçırmak istemiyorsunuz. Ama bazen internete giremiyor, bazen yorgun olduğunuzdan takip edemiyor ve güncelliği kaçırıyor. Geçmiş sayfalarda kayboluyor olabilirsiniz. İşte RSS sistemi sizi bu zahmetten kurtararak teknoloji alanındaki yazılmış haberleri kaçırmamanızı sağlıyor. O sizin belirlediğiniz feedleri (besleme-güncelleme-haber), örnekteki teknoloji haberlerini, okumanız için depoluyor.

Peki bu rss sistemini nasıl çalıştıracaksınız? Sisteme bu rss feedlerini nasıl ekleyeceksiniz? İşte inceleyeceğimiz sitenin işlevlerinden biri de Rss güncellemelerini takip etmek.

Buraya kadar verdiğimiz bilgileri bilenler olabilir, onları da bildiriye dahil etmek için şöyle bir şey söyleyebiliriz. Bu site igoogle ve Google reader’ın yaptığı işlemleri daha görsel ve bütünleşik olarak yerine getiriyor.

Dile Yüklenen Mecaz Anlamlar

sudenayay | 22 December 2009 23:43

Dil deyince aklıma insanlar geliyor. Çünkü insanlar konuşarak, hayvanlar koklaşarak anlaşır…Dilin bir anladığımız şekilde olan iletişim anlamı vardır ; bir de mecaz anlamı denilen yüklenen daha doğrusu yüklenmek istenen anlamı vardır.

Mecaz anlamla kendi bulunduğu durumdan daha değişik bir anlama kavuşur.

Örnek verecek olursak renklerin dili diye bir terim vardır. Tabi ki rengin dili olmaz. Ama bu kelimeyle, renklerin bizde uyandırdığı intiba anlatılmaktadır. Siyah, matemi, beyaz saflığı vs…Bence asıl önemli olan anlatmak istediğimiz kelimeleri düzgün cümlelerde kullanıp, ne anlatmak istediğimizi karşı tarafa anlatmaktır. Bu şekilde karşımızdakiyle düzgün iletişim kurarız.

internetteki en büyük web geliştirme sitesi

axanc | 19 August 2009 12:14

web üzerine öğrenip öğrenebileceğiniz neredeyse herşey bu sitede anlatılıyor ve hepsi de ücretsiz. anlatılan konular üzerinde size temel ve orta seviyede uygulama bilgisi anlatılıyor. ve bu bilgiler oldukça değerli olduğu için de, çabuk ve kolay bir öğretim sergiliyorlar. peki bir web geliştiricisi nereden başlamalı? w3schools bu soruyu sizin için cevaplayacak ve sizin profesyonel bir web geliştiricisi olmanızı sağlayacak kesin bir kaynak ve sizi geleceğe hazırlayacak. her konuda web öğretimleri, kendi kendinize yapabileceğiniz kolay örnekler, web geliştirmesi üzerine standart referanslar ve belki de en önemlisi web sertifikasyonları yapıyorlar.

  1. HTML Öğretimleri
    html öğrenin!
    xhtml öğrenin!
    css öğrenin!
    tcp/ip öğrenin!
  2. XML Öğretimleri
    xml öğrenin!
    dtd öğrenin!
    xml dom öğrenin!
    xslt öğrenin!
    xquery öğrenin!
    xlink öğrenin!
    xforms öğrenin!
    soap öğrenin!
    wsdl öğrenin!
    rss öğrenin!
    wap öğrenin!
    web servisleri öğrenin!
  3. İstemci Script Öğretimleri
    javascript öğrenin!
    html dom öğrenin!
    dhtml öğrenin!
    vbscript öğrenin!
    ajax öğrenin!
    e4x öğrenin!
    wmlscript öğrenin!
  4. Sunucu Script Öğretimleri
    sql öğrenin!
    asp öğrenin!
    ado öğrenin!
    php öğrenin!
    asp.net öğrenin!
    .net mobil öğrenin!
  5. Multimedya
    medya öğrenin!
    smil öğrenin!
    svg öğrenin!
    flash öğrenin!
  6. Web Geliştirme
    web geliştirme öğrenin!
    web i̇stemcileri öğrenin!
    web sertifikasyonu öğrenin!
    web sağlayıcı öğrenin!
    web w3c öğrenin!
    web kalitesi öğrenin!
    web semantic öğrenin!
  7. Web Standart Referansları
  8. Karakter Setleri
  9. Örnekler
  10. İstatistikler
    istemci istatistikleri
    platform istatistikleri
    çözünürlük istatistikleri
  11. Sınavlar
  12. Sertifikasyon
  13. Doğrulama

CSS Görsel Anlatım

pts | 29 July 2009 22:29

css görsel anlatım dersleri
bitmiştir.i̇çeriği şöyledir.
css kullanmak
css basit kodlar
css html’de kullanmak
css vbulletin tema modifikasyon i̇şlemleri
css örnek menü tasarımları
umarım anlatabilmişimdir.anlatımda yavaş ve anlaşılabilir olmaya dikkat ettim.anlatım program tarzı kullanışlıdır.en iyi i̇e7 de görüntülenir.adobe flash player yüklü olmalıdır.

önizleme:

dosya boyutu 400 mb’tır.büyük demeyin ben uploadladım bide bana sorun
400 mb olmasında videoların kaliteli olması büyüktür.
4 parta böldüm indiriniz.
rapidshare
kod:
part1 – http://rapidshare.com/files/261025097/css.part1.exe
part2 – http://rapidshare.com/files/261043635/css.part2.rar
part3 – http://rapidshare.com/files/261007239/css.part3.rar
part4 – http://rapidshare.com/files/261431021/css.part4.rar
4 partıda aynı yere indirin.”css.part1.exe” dosyasını çalıştırın ve tüm dosyaları çıkartın.

bazı hatalar olabilir ve vardır.affınıza sığınır

Onlar Kardeş Değiller…

usmotion | 05 May 2009 16:06

Facebook Youtube'laşıyor..
Facebook Youtube’laşıyor..

Çoğumuzun, 90 lı yılların ortasında başına gelen en iyi şeydi dial-up sayesinde internetle tanışmak.
Garajımızın olmadığı binalarda “2 gencin garaj macerası” hayranlığımızı dahada arttırıyordu google a karşı.
İnternet mecrasında daha dikkat çekici , daha yoğun talep görecek bir proje sırtlarında düşündükce “yapılabilecek herşeyi yapmışlar
sesleri yankı buluyordu bütün çabalarımızda…çünkü ufkumuz dardı ,imkanlarımız sınırlıydı ve 3-4 kilobayt daha hızlı çalışsın diye
ne olduğu belli olmayan onlarca program yüklüyorduk emektar makinelerimize.

Youtube Facebook'laşıyor..
Youtube Facebook’laşıyor..

Biz mi aradaki farkı kapatamadık ? yoksa emsal aldıklarımız mı kendilerini geliştiriyordu ?.. Onlarca kat hız farkımız vardı 10 yıl
önce Japonya ile, teknoloji sahiplensede hala hız yoksunu yetimleriz ve hala imrenerek bakıyoruz kapatamadığımız farkın çokluğuna.
Kıskanmak değildi “benim aklıma nasıl gelmedi” cümlesi youtube ile ilk tanışmamızda. Bizim aklımıza gelemezdi çünkü daha yeni yeni
kurtuluyorduk dial-up’ın oluşturduğu psikoz‘dan… çok güzeldi ve artık tamamdı,daha once söylediğimiz “yapılabilecek herşeyi yapmışlar
cümlesini içimize sindiriyor ve bu proje için tekrar söylüyorduk. O derece içimize girmişti ki;Arkadaş sohbetlerinde bil “youtube’daki
falan videoya baktın mı
” gibi daha önce hiç hayatımızda olmayan cümleler kuruyorduk. Google’ın buna bir darbe yapması söz konusu idi
“ben google’ım en iyisini ben yaparım” düşüncesi ile video.google‘ınYoutube ile yarışmaya çalışmasını seyretti bir süre ve sonuç
tatmin edici olmayınca; bükemediği bileği öpmek sureti ile youtube’u topraklarına kattı.Hükümdar google’dı artık dijital pazarda
tek başına hükümetti ve birilerinin dur demesi gerekiyordu buna..ve dediler;

en basit dinamik php sayfası

bilenbiri | 08 April 2009 13:14

bu çalışmamız web sayfası yapmaya yeni başlayan arkadaşlarımız için. basitçe bir dinamik site yapacağız. bunu denedikten sonra eminimki kafanızda bir sürü fikir canlanacaktır. ama kendinizi daha da geliştirmek isterseniz şu siteyiöneriyorum. dinamik sayfamıza gelince ilk önce basit bir tablo ile yapılmış sayfamızı hazırlayalım. dreamweaver programını çalıştıralım. karşımıza aşağıda görünen sayfa gelecektir. burdan

50 adet Adobe Illustrator Video Anlatımı

SBTECH | 09 February 2009 12:01

Adobe Illustrator iş vektör tabanlı grafikler hazırlamaya geldiğinde sektör standartlarını belirleyen bir yazılım. Çok güçlü araçları olan bir yazılım olmasından dolayı öğrenilmesi de bir o kadar zaman alıyor ve kişileri oldukça zorluyor. Neyse ki öğrenme aşamasını kısaltan, adım adım neler yapmamızı anlatacak şekilde hazırlanmış pek çok video mevcut.

Bu bildiride sizlere 50 adet Illustrator Video Tutorial’ını sunmak istiyorum. Bu videolarda neler yapmanız gerektiği adım adım gösterilerek anlatıldığından sanki bir sınıf ortamındaymışsınız gibi çabuk bir şekilde kavrayabiliyorsunuz.

Şimdi Adobe Illustrator’unuzu açın ve buradaki birkaç videoyu izlemeye başlayın. Kısa bir süre sonra neler yaptığınıza siz bile şaşıracaksınız.

GENEL İPUÇLARI VE TEKNİKLER
Katmanlar ve şekiller


Masking Hakkında Herşey

Counter Strike bunny videolu anlatım

lakirdici | 23 January 2009 08:57

cs bunny
cs bunny

Prof olmanıza gerek yok sizde bunny yapabilirsin
biraz dikkat sabır ve zamanlama gerektiriyor

  • zıplama tuşu olarak farenizin scrooll’unu ayarlayın ileri geri hareket ettirince zıplasın
  • w ile ilerlerken max hıza ulaştığınızda zıplayın ve w bırakın
  • a tuşuna basın fareyi sağa çevirin
  • d tuşuna basın fareyi sola çevirin
  • ilk zıplamadan sonra w ile işimiz kalmıyor
    bu kombinasyonu tutturursanız başarılı bir sonuç elde edeceksiniz

buradan izleyebilirsiniz