bildirgec.org

analytics hakkında tüm yazılar

adım adım google analytics

silver530 | 18 April 2011 11:08

google‘ın bedava hizmetlerinden birisi olan analytics ile ziyaretçilerinizin sitenizde neler yaptıklarını takip edebilirsiniz.

google analytics
google analytics

sitenizin popüler olup olmadığını, en çok hangi sayfalarının izlendiğini nasıl öğrenebilirsiniz? Bedava sayaç servisleri var ama bunlar ayrıntılı istatistikler konusunda yetersiz kalıyor. ayrıca hosting şirketiniz de size bir istatistik programı sağlıyor olabilir. ancak sitenize ekleyeceğiniz küçük bir javascript koduyla daha fazla bilgi edinmeniz mümknün.

gelişmiş istatistik servisleri bu yöntemi kullanırlar ve ücretlidir. ama google’un servisi ücretsizdir. bu servisi kullanmak için kaydolmanız, ayar yapmanız ve verilen kodu sitenize eklemeniz yeterlidir.

bu yazımızda, google analytics’e kaydolup sitenize eklemeyi ve bu servisin raporlarının nasıl kullanıldığını anlatacağız.

ilk olarak google analytics sayfasına gidiniz. gmail hesabınızla giriş yapabilirisiniz.

google analytics
google analytics

Google Analytics’in En Güçlü Rakipleri!

Pretium | 02 March 2011 13:45

Google Analytics en çok bilinen istatistik servislerinden birisi. Google Analytics tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ölçüde olsada ona alternatif olabilecek bir çok servis bulunmakta. İşte bu servislerden en çok kullanılanları.

Mint

Mint
Mint

İstatistik servislerinden kullanan insanların büyük bir çoğunluğu Google Analytics yerine Mint’i tercih ediyor. Bunun nedeni Mint Google Analytics’in tam tersine servis sağlayıcı firmanın değil, sizin kendi hostunuzda barındırılıyor. Bu sayede Google Analytics’e göre üzerinde daha çok kontrol sahibisiniz. Mint’in arayüzü oldukça sade ve kullanımı kolay, yani kullanmaya değer bir uygulama.

Ücret: 30$ (site başına)
WordPress Eklentisi: Var
Mobile Uygulama: 3. Parti iPhone Uygulaması
Anlık Güncelleme: Var
Gereksinimler: Hosting Alanı (PHP, MySQL)
Geliştirici: Shaun Inman

Olmazsa Olmaz WordPress Eklentileri

55memo55 | 18 August 2010 20:09

Merhaba. Ben r10.net Webmaster Forumundan Akif95

Bu arşivde Wordpress scriptiniz için en gerekli olduğuna inandığımız eklentiler var.
Yani artık her yeni blog kurmanızda eklentileri ayrı ayrı aramanıza gerek yok direk bu arşiv
sayesinde gerekli eklentilere ulaşabileceksiniz.

Arşivle Olan Eklentiler İse;
1)All in SEO =Wordpress’in en çok tercih edilen ücretsiz genel kapsamlı SEO eklentisi
2)Google Sitemap Generator = Kolayca .xml uzantılı sitemap oluşturmanızı sağlar
3)Sexy Bookmarks = Bu eklenti aracılığıyla ziyaretçileriniz site içeriğinizi sosyal ağlarda rahatlıkla paylaşabilecektir
4)Category SEO Meta Tags = Adından da anlaşılabileceği gibi kategorileriniz için meta ayarlarını oluşturabilmeyi sağlar
5)Automatic SEO Links =Bir kelime ve URL girersiniz. Yazı içerisinde o kelime geçtiği zaman o kelime otamatik linklenmiş olur.
Ayrıca her farklı makalede bir kere link verilir böylece link çöplüğü engellenmiş olur.
6)WP-PostViews = Bu eklenti sayesinde sayfalarınızın kaç kere okunduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sisteminizi yormayacak basit bir sayaç
ve dilerseniz en çok görüntülenen yazı/sayfalarınızı anasayfada yayınlayabilirsiniz.
7)Easy Adsenser =Bu pluginle içeriğinize kolayca Google adsense yada diğer reklam kodlarınızı girebileceksiniz
8)Pretty Comments = Eklenti aktif olduktan itibaren yorumlara link eklenebilir, kalın-italik vs.. yazılabilir. Yorumlar bölümünde kullanım kolaylığı ve şık görünüm sağlar.
9)Wp-Stats = Blogunuzda genel toplamda kaç yorum, kaç yazı, kaç kategori, kaç etiket vs… olduğunu gösteren bir eklenti.
10)Facebook Like Button = Yazılarınızda beğen diye bir buyon çıkar. Eğer ziyaretçileriniz beğene basarlarsa duvarlarında içeriğinizi beğendiklerine dair
bilgi ve link verilir. Sosyal Ağlardan sadece Facebook’u önemseyenler için basit, pratik ve güzel bir eklenti.
11) Wp Super Cache = Blogunuza aşırı ziyaretçi geliyor ve buna bağlı olarak fazla sorgu yapılıp CPU oranınız yükseliyorsa ve hostcunuzla aranız limoniyse bu eklenti
tam size göre 🙂
12)Google Analytics for WP = Bu eklentiyle de analytics kodunuzu rahatlıkla blogunuza ekleyebileceksiniz
13)related-posts-thumbnails= Bu eklenti de benzer yazılar başlığı altında toplanan eklentilerden. Tek farkı ise resimli versiyonu.
14)Jw Player=Flash dosyalarınızı videolarınızı sitenizde oynatabilmeniz için gerekli eklenti..

Google Analytics’e Fazla Güvenmeyin!

55memo55 | 04 May 2010 11:52

Webmaster portallarında, forumlarında, bloglarında.. insanların tektük de olsa analytics hakkında kötü şeyler söylemişti. İnanmamıştım. Daha sonra bu sayılar artmaya başladı. Aylardır emek verdiğim blogumda da hit ve sıra düşüşü yaşamaya başladım. Hatta sıralamaya bile alınmadıklarım oldu yani yazı sayfası alınmadı onun yerine anasayfadaki izi kaldı.

Bende bir deneyim dedim. Analytics kodunu sildim. Başka bir sayaç hizmeti kullandım. Bir baktım ki sıralamalarda ilerlemişim, hitimde artmaya başladı. Bilmiyorum bu herkeste olurmu ama şöyle düşünüyorum ki Google o kodla verilerimize erişip yazılarımızı sıralamaya en doğru şekilde aldığını sanıyor.

Geliştiricilere 15 Google Servisi

wrz | 21 April 2010 14:48

Google özgün stratejisiyle yenilikçi projelerin yanında yer almış ve geliştirilebilmesi amacıyla çeşitli servisler sunmuştur.

1. Google Chrome Developer Tools

Google Chrome Developer Tools, özellikle hızıyla tanınan Google Chrome‘un geliştiriciler için sunduğu DOM, JavaScript konsolu, debugging, script testi ve performans analizi gibi özellikleriyle Firefox‘un meşhur eklentisi olan Firebug‘a rakip derecede gelişmiş bir geliştirici ekidir.

2. Webmaster Tools

Webmaster Tools, Web Yönetici Araçları olarak sitenizi doğruladıktan sonra site haritanızı (sitemap) tanıtabileceğiniz, akabinde çeşitli sorunlarda yeniden değerlendirme isteyebileceğiniz, HTML önerileri, kötü niyetli yazılım tespiti, url hataları, anahtar kelime analizi gibi çeşitli gelişmiş özellikleriyle arama motoru organizasyonu (seo) adına her türlü içeriğin bulunduğu servis.

Adwords’te Tıklanılan Siteyi Öğrenme

tobby | 28 March 2010 16:12

Merhabalar, Google Adwords aracılığıyla siteme gelen kullanıcıların hangi sitelerden geldiğini nasıl öğrenebilirim? Google Analytics kullanıyorum, ancak öyle bir seçenek göremedim.

Ücretsiz PayPal Analiz Aracı: AnalyzePal

trampfd | 17 March 2010 11:53

PayPal ülkemizde de kullanımı hızla artan popüler bir sistem.
Eğer siz de PayPal ile çalışıyorsanız AnalyzePal‘ e bakmanızda fayda var.

Kısaca AnalyzePal, grafiksel tablo arayüzü ile paypal satış takibi, performans ve müşteri istatistiğitutmanızı sağlayan ücretsiz bir adobe air uygulamasıdır.
Kullanmak için kullanıcı adı ve parolanızı istemez, herhangi bir api ye ihtiyaç duymaz. Paypal dan indirebileceğiniz işlem kütüğü dosyası ile offline olarak çalışır.

Ücretli sürümlerinde ekstra olarak coğrafi analizler, müşteri aktiviteleri, birden fazla hesap takibi, rapor paylaşımları gibi özellikleri bulunuyor.

Detaylı bilgi için
Resmi sitesi: AnalyzePal

Animasyonlu Arka planlar İçin: jQuery.spritely

algoz | 12 March 2010 09:36

Her derde deva jQuery ekletilerinden biri olan Spritely (jQuery.spritely), Web sayfalarımıza, sadece Html ve Javascript ile; imleç hareketlerine duyarlı objeler/karakterler ve hareketli/dinamik arka planlar hazırlayabilmemiz için geliştirilmiş bir eklenti.

Internet Explorer 6+, Firefox, Safari, Chrome ve Opera desteği bulunan Spritely’in bazı avantajlı yanları ise; basit kullanımı, hafifliği ve ücretsiz olması.

Spritely, Flash kullanmak istemediğiniz projeleriniz veya Flash desteği olmayan ortamlar için alternatif bir çözüm sunmakta.

Web Sayfanıza Google Analytics Sayacı Ekleyin!

algoz | 04 February 2010 09:44

Web sayfanızın veya bolgunuzun içeriğini yayınladığınız beslemelerinize abone olan takipçi sayısını gösteren FeedBurner’ın besleme sayacını, neredeyse tüm FeedBurner kullanıcıları, web sayfalarına eklemiş durumdadır.


Burada yayınlanmış olan eğitim dokümanı yardımı ile; web sayfanıza, web sitenizin veya blogunuzun ziyaretçi sayısı ve sayfa görüntüleme sayısı bilgilerini içeren, FeedBurner’ın besleme sayacına benzeyen, Google Analytics sayacını ekleyebilirsiniz.

jQuery ve GAPI (Google Analytics Php Interface) kullanılarak hazırlanmış olan bu eğitim dokümanında, Google Analytics sayaçlarının iki farklı versiyonu bulunmakta.

Son Olarak: Google Analytics API’sinin Php geliştiriciler tarafından kolayca kullanılabilmesi için hazırlanmış olan GAPI (Google Analytics Php Interface) arayüzünü, farklı uygulamalar geliştirmek için de kullanabilirsiniz.

web sitenize ilginç bir araç

mahirs | 05 January 2010 09:39

Kimler aramızda whos.amung.us tan sonra sitenizdeki ziyaretçileri gerçek zamanlı gösteren bir araç. Ziyaretçiler sitenize girip çıktıkça ibre kalkıyor yada düşüyor. Göze hoş görünen ücretsiz bir servis. Sitenizin Google pagerank ve alexa değerinide gösteriyor.
wsmeter