bildirgec.org

alan adları hakkında tüm yazılar

en ucuz domain ve domain fiyatlarının listesi

alpmut | 19 August 2010 10:25

Alan adı pazarında ülkemizde bir hareketlenme olduğu kesin.Önde gelen firmalar alanadı kampanyaları ile domain satışlarını artırmayı düşünüyor.Bazı firmalar bağlı olduğu registardan en dip fiyatları alarak domain kampanyalarını yürütmeye çalışıyorlar.Sonuçta bu rekabet ve kampanyalar biz müşterilere yaradı diyebiliriz.Aslında 1 Temmuzda .com ve .net fiyatlarına gerçekleşen zamlarda olmasaydı daha iyi fiyatlara domainlerimizi alabilirdik diye düşünüyorum.

domain savaşları
domain savaşları

Natrohost.com 9.15$
Vargonen.com 6.15$
Sadecehosting.com 7.69$
Daha.net 7.49$
Markum.net 8.49$
Linesis.com 15.99 tl
Sistemhost.com 8.99$
İnetmar.com 17.00 tl
İsimtescil.net 7.89$
Domainpozitif.com 6.00$
Garantiserver.com 8.49$
Hozzt.com 9.99$
Turhost.com 13.99 tl
Domainsitesi.com 20.00 tl
Awtservers.com Şuan açılmıyor.(zaten herkes şikayetçiydi.:-))
burada bazı yorumalr var

ICANN Drupal kullanıyor

drupaloSa | 19 October 2008 16:19

icann sitesi
icann sitesi

Internetteki alan adlarının denetimini gerçekleştiren ICANN (Internet Committee for Assigned Names and Numbers) kuruluşu http://public.icann.org adresindeki yeni sitesinde Drupal‘i tercih etti. Böylece sitelerinde Drupal’i tercih eden onlarca büyük ve tanınmış firma ve kuruluşlara bir yenisi daha eklendi.

alan adı piyasası kimin elinde?

osmanoktay06 | 05 February 2008 18:15

hiç merak ettinizmi oyun.com, kitap.com.tr gibi pek çok jenerik alan adını tarayıcımıza yazdığımızda sedo ya da farklı domain parking siteleri ile neden durmadan karşılaşırız? pek çoğumuz bu kadar “jenerik” bir alan adımız olsa hemen satışa sunarız diye düşünmez miyiz? fakat yaptığım ufak çaplı bir araştırmaya göre bu “tam jenerik” alan adları piyasasını ellerinde tutan türk ve yabancılar bu alan adlarını şu an için satmayı düşünmüyorlar. peki bu piyasa kimlerin elinde? birçokları için idol olabilecek ve ellerinde oldukça fazla sayıda alan adı bulunduran bu kişiler kimdir ne iş yaparlar nerede ve nasıl yaşarlar bununla ilgili çok fazla bilgimiz olmasada birkaç örnek verebiliriz. Örneği jenerik alan adı piyasasının türkiye’deki öncüleri kıvılcım istanbulluoğlu ve murat yıkılmaz her ikisinin de elinde 100.000’lerce alan adı var diyebiliriz ben bile pek çok kez whois aramalarımda isimleriyle karşılaşmışımdır. örnek liste ve örnek alan adları ise şöyle:

Kıvılcım İstanbulluoğlu:
hakkında hiçbirşey bilinmemekle birlikte whois yapanların en çekemediği isimdir denilebilir. burada bir liste vermek anlamsız. çünkü neredeyse türkçemizde anlam taşıyan tüm alan adları bu kişiye aittir denilebilir.

Marka tescilli bir alan adı almak yada “buypradahandbags.com”

neoturk | 13 December 2007 07:22

prada
prada

Hala internette alan adlarında ilk gelen alır mantığının işlediğini ve aldıkları alan adlarını çok yüksek fiyata o markaların gerçek sahiplerine satabileceğinizi düşünenlerden misiniz 🙂 bence boşuna 10 $ ınızı zahmet edip harcamayın! Çünkü bu durumda tescilli marka hakkınızda dava açma hakkına sahipmiş bende bunu yeni öğrendim. Olay nasıl mı gelişti, 2007-11-29 tarihinde buypradahandbags.com adlı alan adını aldım.Bu alan adını almam ise şu el çantalarıyla alakalı bir haber yaptıktan sonra aklıma geldi. Yazının başlığı “el çantası deyip geçme“ydi aynen öyle oldu. Bugün 2007-12-12 tarhinde Prada markasından Murielle Vincenti
(PRADA Group Intellectual Property Manager) bir e-posta ile bana bir tebligatta bulunup bu alan adını bırakmamı “Prada” markasının dünyanın birçok yerinde tescilli bir marka olduğunu bunu yapmazsam her türlü hukuki haklarını kullanılıp hakkımda dava açacakları söylüyordu (aslında söylemek değil kanuni tehditti)
İlk gelen alır sonra satar para kazanıra ne oldu 🙂 diye internette aramaya başladım.
İlk bulgular:
icann bu gibi durumlara özel kurallar koymuş
İNTERNET ALAN ADLARI SİSTEMİ ve TAHKİM
Gelsin Sorular ?
Sayın Murielle Vincenti dediği gibi herhangi bir şekilde bu alan adını elimden alma hakkı var mıdır (hiçbir ücret ödemeden) ? Bu mahkeme kararında böyle olduğu gözüküyor 🙂
Bu değerli marka eğer bu kadar markalarına düşkünse neden kendi adlarının geçtiği alan adlarını daha almadan bu alınamaz diye yasak koydurtmuyorlar?
bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa cevaplarını bekliyorum.