bildirgec.org

ağustos hakkında tüm yazılar

2010 Kpss Sonuçları

witamin | 10 August 2010 12:07

Türkiye’ de şu sıralar bir çok kişinin gözü, kulağı kpss sonuçlarında.Her yıl sınavı takibeden 30-31 gün sonunda açıklanan kpss sonuçları bu yıl da 11 Ağustos Çarşamba günü saat 14:00 dan sonra açıklanacak.Sonuçlar açıklandığında bu linkten sınav sonucu öğrenilebilir.

ağustosa doğru haberler

nazokiraze | 18 July 2010 13:18

24.Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali 5-8 Ağustos arasında Kastamonu Taşköprü’de yapılacak.Haberlere göre Tarkan’da festivalde yer alacakmış.

8. Bodrum Uluslararası Bale Festivali başlangıçtarihi 14 Ağustos , festival Eylül başına kadar sürecek.

İlgi gören savunma sanatı Capoeira ile ilgili yapılan etkinlik Capoeira Festivaliülkemizde 31 Temmuz tarihinde başlayacak, organizasyon 7 Ağustosa kadar sürecek.

1 ver 5 al

rpc | 14 June 2010 15:10

Turkcell aylık nar paketi ile artık 1 verip 5 kazanmak dönemi başlıyor. Kampanya ile 20 TL karşılığında tüm Turkcelllilerle 30 gün boyunca hem konuşurken hem de mesajlaşırken kullanabileceğiniz 100 TL yada 40 TL karşılığında HER YÖNE 30 gün boyunca hem konuşurken hem de mesajlaşırken kullanabileceğiniz 200 TL kazanabilirsiniz !

kirli ağustos

kahramancayirli | 12 August 2009 16:53

Ağustos, kirli bir ay. Daha yarılanmadı bile üstelik.
Tatil dediğiniz muazzam bir şey. Ağustosun ortasında da aralık ayının sonunda da. Geçen yıl, iznim aralık ayına rastlamıştı. Bir haftasını Antalya’da beş yıldızlı bir otelde geçirmeye karar vermiştik arkadaşımla. Sancılı süreç: Telefonlar, rezervasyon numaraları, havaleler, biletler, faturalar …

Görünüşünden etkilenerek Queen Elizabeth’te karar kılmıştık. Güzel cümlelerle andığım yedi gün kaldı geriye …

Şırfıntı..

koza86 | 02 April 2009 13:46

Soğuk bir yağ kandili altında,
dinliyorum seni;
Sular durulmuyor
Ağustos gelmiyor..

Apolloniks seni ısıtıyor sadece..
Oysa benim,
Ellerim ayrı üşüyor, yüreğim ayrı..

Sen bunları görüyorsun ve hep susuyorsun,
Hep susacak mısın böyle?
Şimdi yüzünü arıyorum,
Daha çook, arayacağım gibi..
Gülüyorsun !
Gülersin! Gül be şırfıntı..

Oysa ki ben sana ağustosu anlatacaktım,
Nasıl anlatırım, bir üvey ana gibi durursan karşımda?
Ağustos gelecek, artık üşümeyeceksin,
diyemiyorsun..
Demezsen deme be şırfıntı,
deme..

Şubat neden 28 çeker?

basche | 09 November 2008 11:23

Sebebini öğrenebilmek için tarihin derinliklerine, m.ö.100 yıllarına inmek gerekiyor. Julius Sezar ın roma imparatoru olduğu zamanlar.

Julius Sezar
Julius Sezar

O dönemlerde bir yılın 365gün 6saat çektiği biliniyordu ama takvim hesaplarında yanlışlıklar vardı ve bunu düzeltmesi için Julius Sezar Mısırlı astronomi bilgini Sosigenes’e emir verdi. Sosigenes de çözümünü buldu ve sezara iletti. her yıl 365 gün çekecek ve her yıl oluşan 6 saat fazlalık 4 yılda bir toplanarak bir diğer yıla eklenecek ve 4yılda bir 366 gün olacak.fakat 366 gün 12 aya tam bölünemdiği için 6 ay 30 gün 6 ay ise 31gün çekecekti. 365 çeken aylarda ise yılın son ayı bir gün eksik hesaplanacak ve o ay 29 gün çekecekti. O zamanlarda yılın ilk ayı mart ayıydı yani şubat ayıda son ay oluyordu. bu yüzden şubat 29 çekecekti. sezar herşeyi beğeniyor ve kabul ediyor ama tek bir değişiklik yapmak istiyor.aylardan birine kendi adını vermek istiyor ve JULİUS olarak değiştiriyor yani JULY(temmuz).

30 Agustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

self respect | 30 August 2008 09:45

30 Agustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

GÜNÜN ANLAMI VE ÖNEMİ

Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.
Türk milletinin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlattı. Amasya Genelgesi’nin yayınlanmasının ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri yapıldı. Daha sonra 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelen Atatürk, 23 Nisan 1920’de TBMM’yi kurdu. Böy-lece hem memleketin yönetimi halkın iradesine verilmiş oluyordu. Hem de Kurtuluş Savaşı’nın merkezi Ankara oluyordu.
TBMM meclisi yaptığı görüşmelerde yurdun durumunu ve kurtuluş çarelerini aradı. “Misak-ı Millî sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşü”nden hareketle, düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. İlk başarı, Doğu’da Ermeni çetelerine karşı kazanıldı. Daha sonra, Batı cephesinde, Yunanlılarla, I. İnönü ve II. İnönü Savaşları yapıldı. Bu savaşların kazanılmasıyla Yunanlılar’a büyük bir darbe indirilmiş oldu. Bunun üzerine Yunan ordusu yeniden saldırıya geçti. Saldırı üzerine Mustafa Kemal, or-dularına: “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” emrini verdi.
Türk askeri, büyük bir azim ve fedakârlıkla bu karara uydu. 23 Ağustos ve 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle, Türk milleti 1699 Karlofça Antlaşmasından beri ilk defa toprak kazanmaya başlıyordu. Sakarya Savaşı, Türk milletinin savunma durumundan taarruz durumuna geçtiği önemli bir savaş olarak da tarihe geçti. Bu zafer sonunda, TBMM tarafından, Mustafa Kemal’e “gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verildi.
Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı’ndan sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı.
1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikle-ri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydmld”. İstanbul’daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silâhlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal’in başkomutan-lığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922’de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos’ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis’te vardı.
Bu savaş, Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık
Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.
Büyük Tarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir’e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline “dur” diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.

12 Ağustos’ta 12 Güvenlik Açığı Kapatılacak…

mturkmen | 10 August 2008 11:51

Microsoftyedisi kritik olmak üzere 12 güvenlik yamasını Ağustos ayı yaması içinde yayınlamaya hazırlanıyor.
12 Ağustos tarihinde yayınlanacak olan yama Windows, Media Player, İnternet Explorer ve Office hakkındaki açıkları kapayacak. Windows’un tüm versiyonları (Vista dahil) yamaya ihtiyaç duyacak.
Diğer daha az önemli olan beş hata Windows, Outlook Express ve Windows Messenger hakkında.
Kaynak