bildirgec.org

ağız hakkında tüm yazılar

ağız içi yaraları – aft hastalıkları

kadir yesilirmak | 23 April 2011 21:59

Arkadaşlar hemen hemen herkesin hayatta enaz birkez başına ağız içi yaraları dediğimiz AFT hastalığına bulaşmıştır diye düşünüyorum. Çevremde kim sorsam mutlaka hep aynı cevapları alıyorum EVET bende de var daha önce başıma geldi. İnternette biraz araştırdığımda bunun birkaç sebebi olabileceğine ulaştım. Birincisi A ve C vitamini eksikliği ki günümüzde şehirlerde yaşayan nufüsun ne kadar sağlıklı beslendiği herkes bilinen bir durum. İkinci sebebi klasik stres kaynaklı malumunuz günüzün vebası. Üçüncüsü kronikleşmiş bir mantar türü ve yazılanlara göre uzun süreli böyle bir hastalığınız varsa mutlaka doktora başvurulmalırdır Neyse şimdi den bu hastalıkla uğraşanlara geçmiş olsun.

Dünyanın en yeni enstrümanı!

Beacool | 18 May 2010 12:24

Geleneksel Japon Müziği
Geleneksel Japon Müziği

Kaç tane enstrüman çalabiliyorsunuz? Peki biraz daha kolaylaştıralım kaç enstrüman ismi biliyorsunuz? Peki bu bildiğiniz enstrümanların arasında en yenisinin bile çok yaşlı olduğunu biliyor muydunuz? Her nedense artık yeni bir enstrüman çıkmıyor piyasaya. Sanırım piyasa elektronik müzik furyasıyla gerçek tınıların güzelliğini unuttu. Teknolojik bir çağda bu kaçınılmazdı…

Otomatone!
Otomatone!

Teknoloji demişken teknolojiyi ve el becerisini birleştiren yeni bir enstrümanla karşı karşıyayız. Kendisi ilk bakışta ciddi anlamda espri konusu olabilecek bir yapıya sahip. Ayrıca çok da güzel tınılar çıkarabilecek bir şeye de benzemiyor. Hatta bireysel olarak izlediğim tanıtımında üreticisinin elinde bile kötü sesler çıkarmış bir ürün. Ama… (bkz yazı sonu notu)
Novmichi Tosa tarafından yaratılmış ve Otamatone olarak isimlendirilmiş bu yeni enstrüman (demek ne kadar doğrudur oda ayrı bir konu) aynı bir kemençe gibi tutuluyor. Yapı olarak üst kısmında bir nevi klavyesi, alt tarafında ise insan ağzına benzeyen yapısıyla onu çalan Otomatonist (ben uydurdum) in maharetine göre şekillere bürünebilen bir yapıya sahip. Bu şekilde onda ustalaşanlar arttıkça ciddi anlamda farklı tatlar duyabileceğimizi düşünüyorum.

Yararlı Öneriler

morkadln | 25 October 2009 20:18

Bireyin fiziksel işlevlerindeki bozukluk ve bunların hareket yeteneğinde yarattığı eksiklik ve güçlük, onu toplumun diğer bireylerinden farklı kılar. Bizim kolaylıkla yaptığımız hareketler, işler onlar için oldukça zordur. Burda yararlı öneriler ve kullanışlı tasarımlar bulabilirsiniz.
Head Pointers bunlardan bir tanesi

Archeworks tarafından tasarlanmış olup sıhhi kullanım için anti-bakterilyel olarak sunulmuştur. Rahat kullanım için ayarlanabilir elastik bir kayışla bağlama sistemi var.

Kullanıcı, rahat konumda kalır ve minimal baş hareketi, gerektirilir.
Diğer ürünler, Mouthsticks ve Handsticks
Bir de buna bakmanızda fayda var.
Kaynak

Soframızda Dikkat Edilecek HususLar

aysun0687 | 24 August 2009 13:03

Bugünlerde sürekli sağlıklı beslenme arayışı içerisindeyiz. Bir sürü tarifler, alternatif reçeteler. Çoğumuz bunları takip edemeyecek kadar ya meşgulüz ya da tembeliz. En azından bazı şeyleri rutine oturtmak kendimizi iyi ve sağlıklı hissetmemizi sağlayabilir ve bahsedeceğim gündelik şeyleri yapmakta zorlanmayacağımızı düşünüyorum.

Yemeğe tuz ile başlamak : yemeğimizi yemeden önce dilimizi biraz tuz ile tatlandırmak beynimize uyarı göndermemizi sağlayacaktır; bu uyarı sayesinde de midemizde sindirimimizi kolaylaştıracak olan mukus adında bir tabaka oluşacaktır. Sonuç olarak midemiz sindirime hazırlıksız yakalanmamış olacaktır.

Şok’tan Ağız Bakım Ürünlerinde %40 İndirim

rpc | 20 October 2008 16:00

18-20 Ekim 2008 tarihleri arasında Şok mağazalarında tüm ağız bakım ürünlerinde %40 indirim kampanyası düzenlenmiş.

Türkiye genelinde yapılan anketler ile son yıllarda kişi başına düşen fırçası kullanım oranını; 10 kişiye 1 diş fırçası şeklinde ölçmüşler.

Bu kampanya belki de bir fırsat olur. Ofisinizde yada çantanızda bulunması için de bir diş fırçası edinebilirsiniz.

Ağızdan Burundan Nefes Almaksak Neremizden Nefes Alırız?

07ebru | 23 June 2008 09:18

Ağızdan Burundan Nefes Almaksak Neremizden Nefes Alırız?

3. sınıf yazılı sorusudur bu.
Yavuz Öğretmen nereden bulduysa bu soruyu şimdi bize soruyor.
Ter bastı Allahımmm doğru cevabı bulmam lazım.
Kapat kızım ağzını burnunu ve kimseye belli etmeden dene bakalım ağız burun kapanınca nerden hava kaçağı yaptığını anla ve doğru cevabı yaz şu kağıda.
Kıpkırmızı oldum ama hala ne hava girişi var ne de çıkışı:))
Öleceksin kızım soruyu cevaplamak için bırak artık deney yapmayı,hava girişi olmuyor işte anlasana!!!
Başlayacak böyle soruya ya nereden de buluyor anlamadım ki?
Çok yordun beni öğretmenim çok yordun,nefesim kesildi şimdi yoruldum,kafam bu soruya takıldı diğerlerine geçemedim bile.
Deli olacağım ya nasıl bulamam cevabı ya acaba göbek deliği olabilir mi ki?
Kimseye çaktırma dokun bakayım şu deliğine yok yok buradan hava falan sızmaz.
Birde kulaklarındaki delikleri yokla bu da nafile.
Çıldırmak üzereyim nereden giriyor peki bu hava.
Bari boş bırakmayayım bir cevap sallayayım hımmm en iyisi göbek deliği yazayım.
Biliyorum doğru cevap bu değil çünkü denedim oradan da hava girmiyor ama ne yapayım Öğretmenim cevabı bulamadımmmmmm.

Sadece bir kLik iLe topLum saĞLıĞına ücretsiz katkıda buLunun…

biSGen | 25 November 2007 09:02

Ağız ve Diş Sağlığı Ülkemizde en az önem verilen, en çok korkulan ve aynı zamanda en az doğru bilgi sahibi olduğumuz sağlık alanı.
Toplumun bilinçlendirilmesi ve bu alanda hizmet veren diş hekimlerinin desteklenmesi amacıyla açılan www.agizsagligi.com sitesi bu alanda bir öncülük yapmaktadır. Halkımızın bilinçlendirilmesi amacı ile açılan ve tamamı güncel bilgilerden oluşan, en zengin içeriği sunan www.agizsagligi.com bu alandaki halka açık en büyük bilgi bankasıdır.
www.agizsagligi.com hekimler ile kişileri bir araya getirerek interaktif bir bilgi paylaşımı ortamı sunmasının yanı sıra toplumumuz için sürekli güncel bilgiler sunarak toplum sağlığına da katkıda bulunmaktadır.
Birçoğumuzun hergün birkaç sefer ve maalesef yanlış yaptığı en basit diş fırçalamadan, aldığımız diş macunu ve diş fırçasının olması gereken özellikleri gibi pratik bilgiler yanında, en karmaşık tedavi yöntemlerini de basite indirgerek herkesin anlayabilceği bir şekilde sunan örnekler için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.
Doğru Diş Fırçalama Nasıl Olmalıdır?
Hangi Diş Macununu Satın Almalısınız?
Diş Fırçası Seçimi…
Siz de Ağız ve Diş Sağlığında sadece bir klikle aktif rol almak istiyorsanız, www.agizsagligi.com sitesini kendi çevrenizdeki faydalanacağını düşündüğünüz kişilerle paylaşın. Bu, toplumumuzun sağlığı için size hiçbir mali külfeti olmayan bir katkı olacaktır. Bilgi paylaşıldığı oranda değerlidir ve sizlerde bilgiyi paylaşın…
Önerileriniz icin [email protected] adresine email gönderebilirsiniz.
Toplum sağlığına katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz…