bildirgec.org

ağırlık hakkında tüm yazılar

Mutfakta kolayca ölçüm yapın

sCoRPionTR | 08 September 2010 21:06

Yemek tariflerinde genelde bir yemek kaşığı, bir su bardağı gibi terimler kullanılsa da bardağın ve kaşığın boyutlarından pek bahsedilmediğinden yemekte kıvamı tutturmak zor olabilir. eKitch Digital Measuring Jug and Scales sizi bu dertten kurtarıyor.

Kol Saati Şeklinde Dijital Terazi

zabun | 23 August 2008 03:17

Jennings Scale firmasının kol saati biçiminde tasarladığı dijital terazi, 0.1g ile 300g arasındaki ağırlıkları ölçebiliyor. Terazi ölçümlerini mavi aydınlatmalı LCD ekranında gram, ons, troy ons, pennyweight birimlerinde gösterebiliyor. Kullanılmadığında kendini 30 saniye içinde kapatan terazi, 2 LR-44 pil ile çalışıyor. Cihazı koruyan koruma kapağı, kefe olarak kullanılabiliyor. Dijital terazinin 20 yıllık değiştirme garantisine ise insanın inanası gelmiyor.

günlük kalori ihtiyacı

beyrek | 29 April 2008 23:00

buradan, cinsiyetinizi, boyunuzu, kilonuzu, yaşınızı ve faaliyet düzeyini girerek, günlük kalori ihtiyacınızı bulabilirsiniz. sayfada besinlerin kalori değerleri de mevcut.

FİZİKSEL SINIRLAMALAR

obircanoglu | 23 March 2008 21:16

Fizik,Kütle,Bilim Teknik
Fizik,Kütle,Bilim Teknik

Fizik,Kütle
Fizik,Kütle

Fizik kurallarını genelde matematiksel formüllerle ifade ederiz. Örneğin, havaya atılan bir taşa G=m.g yerçekimi kuvveti etki eder ve taş bu nedenle yere düşer. Taş havaya atıldığına göre hava da ona etkide (kaldırma kuvveti) bulunmuştur. Yer çekimi ivmesi g sabit alınır, oysa g’de yükseklikle ters orantılı olarak değişir, yani yüksekliğin bir fonksiyonudur (g=g(h)). Dünyanın dönmesinden kaynaklanan Coriolis kuvvetleri de taşa etki eder ve yörüngesinden bir miktar saptırır. Diğer yandan hava sıcaklığı da her yerde aynı değildir, genelde yükseğe çıktıkça azalır. Havanın yoğunluğunun ve sıcaklığının yükseğe çıktıkça azalması havanın kaldırma kuvvetinin sabit olmadığını, yüksekliğin ve sıcaklığın bir fonksiyonu olduğunu gösterir[F'(h,t)]. Taşın hava molekülleriyle çarpışması sonucu bir sürtünme kuvveti oluşur ve bu kuvvet hareketi yavaşlanmaya çalışır. Eğer taş epeyce yüksek hızla atılmışsa birde görelilik etkisi söz konusu olur (kütle büyür, boyutlar değişir..) Tüm bu durumlar göz önüne alındığında taşa etki eden toplam kuvvet (net kuvvet); F=G+Fk+Fc+Fs (vektörel toplam) şeklinde olur. Burada; G=ağırlık, Fk=havanın kaldırma kuvveti, Fc=Coriolis kuvveti, Fs=sürtünme kuvveti dir. Toplamdaki üç kuvvetin etkisi az olduğundan pratik hayatta hesaba katılmaz. Fakat bunlar hassa durum gerktiren atışlarda (füze, top, roket…atışlarında) önemlidir. Fizikte kullandığımız formüller, yaptığımız çözümlemeler, yaklaşık çözümlemelerdir. Bir fiziksel problemi çözerken poblemin tanım kümesini, yani sınırlarını, belirtmeliyiz. Elde edeceğimiz sonuç, ancak o sınırlar içinde doğrudur veya tamdır. O sınırların dışına çıkıldığında sonuç yanlış veya eksik olur. Richard Feynmann’ın dediği gibi doğa gerçekten çok karmaşık. Biz doğanın yaklaşımlarıyla, ortalama değerleriyle yaşıyoruz. Gün geçtikçe (en iyiye, en doğruya) yaklaşmaya çalışıyoruz. Zaten bilimsel gelişme de budur…

Ayrılabilir Sörf Tahtası

mturkmen | 13 February 2008 21:37

Apartmanlar ve arabaların gitgide küçülmesi sonucu sörf tahtaları daha fazla yer işgal etmeye başladı. Nicholas Notara en sonunda bu problem üzerinde çalışarak parçalara ayrılabilir bir sörf tahtası dizayn etti. Karbon fiber alaşımlı bu board ağırlığı ve dengeyi bozmadan iki pim sayesinde ayrılabilecek şekilde dizayn edildi.
Kaynak 1, 2

binlerce birimi birbirine dönüştürün

odo | 22 November 2007 21:38

online conversion adresinde akla gelebilecek hemen her konuda ölçü birimlerini birbirine dönüştürebiliyorsunuz.

uzunluk, sıcaklık, hız, ses, ağırlık, yemek, alan, yakıt tasarrufu ve para birimi bu hizmetin en çok kullanılan konularını oluşturuyormuş.

başka hangi alanlarda birim dönüştürme yapılabiliyor diye saymak isterdim ama bu imkansız. o kadar çok ki! büyük ihtimalle yok yok! zaten sistemde 5000’den fazla birim yüklüymüş.

olanı anlatamadık bari olmayanı anlatalım diye az önce “okka” arattım. o da varmış 🙂

japonlardan yaşlılara robot kıyafet yardım

akdem | 17 October 2007 17:46

İnsanlar yaşlandıkça birilerine muhtaç olmaktan korkar işte bu korku japon teknolojisini bu yönde araştırmalar yaparak kimseye muhtaç olmadan günlük işlerini yapacak robot kıyafeti tasarlamaya yöneltmiş ve ortaya 10 dakikada hazırlanan giyilebilen bu kıyafeti yaptırmış. 30 kilogram ağırlığında ve giyen kişinin 100 kilogram kadar ağırlık kaldırmasını sağlıyor. kıyafet giyen kişi kendisini basınç yardımıyla hareket ettiriyor. haberin devamına ve daha fazla resime burdan ulaşabilirsiniz.