bildirgec.org

açıköğretim hakkında tüm yazılar

öss’ye hazırlanan öğrencilere müjde

ex choice | 15 September 2008 15:26

üniversiteye girmeyen kalmayacak dedi,müjdeli haber öğrencileri sevindirdi.yök başkanı yusuf ziya özcan gençlere kimse açıkta kalmayacak dedi.bu yıl baraj puanlarının çekilmesine rağmen 400-4500 arası kontenjan açık olduğunu belirten özcan.gelecek yıl açıköğretime herkesin kayıt yaptırabileceğini ve değişen sınav sistemiyle ilgili haber verdi.

Sayısalcıların şansı sözelcilerden daha yüksek

nzright | 14 June 2008 16:23

ÖSS adaylarında bu yılın da şanslıları, tercih yapabilecekleri kontenjan sayısı daha yüksek olduğu için yine sayısalcılar olacakmış.

Çünkü lisans programları arasında en fazla kontenjan sayısal bölümlerde bulunuyor. Şansız kesim ise SÖZ-2 puanı ile tercih yapacak adaylar. Çünkü geçen yıl SAY-2 puanı ile öğrenci alan lisans programlarının kontenjanı 80 bin iken EA-2 ile alanların yaklaşık 60 bin, SÖZ-2 puanı ile öğrenci alan programların kontenjanı ise 26 bindi. Bu yıl yapılan kontenjan artışının bu alanlardaki kontenjanları nasıl artıracağı belli olmasa da bu tablo çok fazla değişmeyecek gibi görünüyor.

meb çağrı merkezi

nzright | 02 June 2008 15:35

Milli Eğitim Bakanlığı, açıköğretim, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gibi sınav hizmetlerinin uygulanması esnasında aklınıza takılan sorunları yeni kurduğu ”çağrı merkezi” ile çözecek.

Nisan ayından itibaren hizmet vermeye başlayan merkeze, ”444 83 83” numaralı telefondan ”[email protected]” adresinden e-posta ile veya ”http://cagrimerkezi.meb.gov.tr” adresinden web çağrısı açmak suretiyle ulaşılabilirsiniz.

Çağrı merkezine gelen soruları, görevli 15 operatör ve 2 yönetici cevaplandırıyor.

Yunus Emre: Yeni Nesil Öğrenme Portalı

| 25 February 2008 21:36

Hatırlıyorum da, küçüklüğümüzde abilerimizin, ablalarımızın
ders kitaplarını kullanıyorduk.
…Bir üst sınıfa geçince.
Yeni başlayacağımız sınıfın ders kitapları için,
geçen sene o sınıfı okuyanlardan soruştururduk.

Sonra, ders kitabı sektörünün canlanması hedeflendi.
Her yıl ders kitapları değişmeye başladı.
…İçindeki lanet olası bilgi değişmediği halde!
“İnkılap Tarihi” her yıl değişir mi, Türkiye’de değişir.

***

Üniversitede ise, fotokopi sektörü zengin edildi.
Kitaplar normalin de altında bir fiyata elde edilebiliyordu.
Bu, biraz daha öğrenciye kolaylık sağlıyordu.
Yasaların çiğnenmesi ilk defa işe yarıyordu.

AÇIKÖĞRETİMLİLERE KIR MÜJDESİ!!!

gkaraarslan | 27 November 2007 15:59

Yeni bir uygulama ile açıköğretimde okuyan ama kırsal yerleşim birimlerinde ikametgah eden öğrenciler rahat ettirilmeye çalışılıyor.kırsal kesimlerde 20 kişiyi aşmak şartı ile,o bölgeye açıköğretim bürolarının kurulabileceğini ve sınavların burada gerçekleştirilebileceğini söyleyen çelik;kayıtların da bu bürolarada gerçekleştirilebileceğini vurgulamış.bu bürolar orada bulunan halk eğitim merkezlerine veya yaygın eğitim müdürlüklerine devredilerek uygulama devam ettirilecekmiş.haydı hayırlısı….

haber için tıklayınız…