bildirgec.org

access hakkında tüm yazılar

Javada Access Veritabanına Bağlantı

ariftartan | 22 April 2011 19:01

İyi günler arkadaslar bu makalede java ile access veri tabanına nasıl baglanacamızı anlatacam umarım faydalı olur…
Öncelikle Denetim masasından ODBC veri kaynaklarına ulasarak javaya baglanmak için yeni bir kullanıcı DNS acıyorum

Daha sonra burdan ekle butonuna gelip bizim için yeni bir veri kaynagı olusturmasını istiyorum

Operation must use an updateable query hatası ve çözümü

admin | 01 October 2010 16:26

ASP.Net’te local değilde host tabanlı çalıştığımızda ve Access veritabanı kullandığımızda INSERT, DELETE, UPDATE, SQL sorgularımızda karşılaştığımız bir sorun olan “Operation must use an updateable query” hatasınının asıl sebebi sorgu cümlesinde değil veritabanına erişim haklarından geçtiği bilinmelidir. Bunun için Veritabanımıza NETWORK SERVICE adlı kullanıcıya erişim yetkileri verilmelidir.

excel den access e veri aktarımı

admin | 20 January 2010 15:54

excel-access
excel-access

Her programın sınırları ve kullanım alanları vardır; tabi programlar bir noktaya kadar aynı işi gerçekleştirebilir.Fakat elinizdeki verilerin miktarı artınca bu verileri yönetmek hem sizin açınızdan hemde kullandığınız program açısından problem oluşturmaya başlar.Bu durumda verileri yönetecek profesyonel bir programa ihtiyaç duyarsınız.Bu uygulamamızda excel de uzun zaman önce hazırlamaya başladığımız verilerimizi access veritabanına dönüştürmeyi öğrenicez.

Excel ile ilgili açıklamalar:Diyelim ki elimizde adsoyad,adres,telefon,email bilgileri olan bir excel tablomuz var.

Access de yapmamız gerekenler şöyle:

1.Öncelikle Access de boş bir veritabanı açın.
2.Dış Veri Sekmesi altında bulunan sol köşedeki Excel aracına tıklayın.
3.Şimdi sizden Excel dosyasını göstermenizi isticek.Gözat düğmesine basarak excel dosyasını gösterin ve tamam düğmesine basın.
4.Excel den gelen veriler karşınıza 4 sutun halinde gelecek,ileri düğmesine basın.
5.karşınıza gelen yeni pencerede ;eğer excel deki tablonuzda alan başlıkları varsa bu ekranda da “ilk satır sütun başlıkları içerir” onay kutusunu işaretleyin,ileri düğmesine basın.
6.bu ekranda ise alanların veri türlerini belirlemenizi istiyor; başlangıç aşamasında sorun oluşmaması için bütün alanları “metin” yapabilirsiniz.Sutunlara teker teker tıklayarak veri türlerini “metin” yapın,ileri tıklayın.
7.yeni gelen ekranda birincil anahtar (benzersiz id) oluşturulsunmu diye soruyor; bu seçeneği de ileri diyerek onaylayın.
8.ve işlem tamamlandı “son” düğmesine basın,ardından kapat düğmesine basın.tebrikler….

mySQL’de Recordcount (Toplam Kayıt) Kullanımı

lazaronnie | 30 March 2009 12:39

Microsoft firmasının access ismini verdiği veritabanı uygulaması ile projeler geliştiren arkadaşların bildiği gibi ado bileşeninin recordset sınıfı bize uygulamalarımızda bir çok kolaylık sağlamaktadır. Bunlardan birisi de bir sql sorgusu çalıştırdığımızda recordset nesnesine ulaşarak etkilenmiş kayıt sayısını alabiliyoruz.

Ancak bahsettiğimiz recordset sınıfı mySQL ile çalışırken bir takım problemler çıkarmaktadır. Mesela recordcount metodu çalışmamaktadır. Hal böyle olunca mySQL ile toplam kayıt sayısına erişemeyeceğimiz kanısına kapılmamız normaldir. Ancak durum öyle değil. Kayıt sayısına erişmek için mySQL’in de 1’den fazla yöntemimiz bulunuyor. Şimdi sırasıyla bu yöntemlere bakalım.

Random (rastgele) Array dan Getir Fonksiyonu

badursun | 24 March 2009 16:05

Fonksiyon kütüphanesi oluşturmaya devam ediyoruz ve Veritabanından random yani rastgele veri alırken neler kullanabileceğimize göz gezdiriyoruz..

Bu konuda

  • Array ile random veri seçmeyi
  • Access veritabanı ile random veri almayı
  • SQL veritabanı ile random veri almayı
    öğrenebilirsiniz.

Diyelim ki elimizde bir dizi değişkenimiz var, bunlardan random yani rastgele olarak bir tane seçip kullanmak istiyoruz. Bu durumda defalarca işlem tekrarlatmaya gerek yok. Yine fonksiyon kütüphanemizin içine ekleyeceğimiz ufak bir kod kümesi ile istediğimiz alanda değişkenlerimiz vasıtasıyla array üzerinden bir değişken seçebiliriz.

a’dan z’ye internet sitesi kurulumu

Pinhani | 24 January 2009 12:37

adan zye internet sitesi yapımı
adan zye internet sitesi yapımı

Öncelikle en baştan başlayalım:

Bir internet sitesi oluşturmak için ilk olarak bu siteye ulaşılmasını sağlayacak bir alan adına(domain) ve sitenizin dosyalarını barındırabileceğiniz bir web alanına(hosting) sahip olmanız gerekiyor.

alan adı
alan adı

1-Alan adı(domain) ne demek?
alan adı sizin internetteki adresinizdir. örneğin bildirgec.org gibi. kurduğunuz bir websitesine ulaşılması için alan adı mutlaka gereklidir. alan adınız sitenizin internetteki kimliği olacaktır.

2-alan adı nasıl alınır?
alan adları yıllık periyotlarla kiralanarak kullanılır. nasıl alan adı alınacağına ve yönetileceğine dair şuradan bilgi edinebilirsiniz.

3-Web Alanı nedir?
web alanı sitenizi internet üzerinde yayına açmak için sitenizin dosyalarını yükleyeceğiniz alandır. bu alanda uzmanlaşmış firmalar tarafından yine aylık veya yıllık olarak kiralanan bu alana dosyalarınızı yükler ve erişime açarsınız.

4-hosting nedir?
hosting web sitenizi koyacağınız web alanının

hosting
hosting

sağlanması hizmetidir. bunun için iyi özellikte ve çok hızlı internet bağlantısı ve altyapısına sahip bilgisayarlar gerekir. bu bilgisayarlara sunucu denir. özel olarak bu sunucuların konulduğu ve bakımının yapıldığı yerlere datacenter denir.

asp’de mySQL İşlemlerini Otomatiğe Bağlayın!..

admin | 20 December 2008 16:37

Özellikle microsoftun asp ile .net çıkalıdan beri ilgilenmemesi bir çok asp kodlayıcısınının kendisini yalnız hissetmesine sebebiyet vermiştir. (kendimden biliyorum daa:) ) Ama herşeye rağmen biz sadık asp coder’lar olarak bu işin peşini bırakmıyoruz ve php’mi döver asp’mi dalaşını bir tarafa bırakıp tam bir beyefendi gibi msSQL, mySQL ve access (hatta oracle) ile güçlendirme şansını bulduğumuz projelerimize kısıtlı da olsa nesne odaklı programlama teknikleriyle daha da kullanışlı bir imaj verebiliyoruz. Bu makalede mySQL veritabanı üzerinde işlerliği olacak bir kod örneği sunarak üzerinde bir iki kelam etmek istiyorum..

Kiralık Microsoft Office: The Microsoft Equipt

isasari | 05 July 2008 09:05

Microsoft, aldığı yeni bir karar doğrultusunda, korsan yazılımın önüne geçebilmek için Office‘e abonelik hizmetini başlatacak. Associated Press (AP) tarafından geçilen haberde, Microsoft’un bu sayede hem korsan yazılım kullanımından ettiği zararları telafi etmeyi, hem de bütçesi kısıtlı kesimlere erişmeyi hedeflediği söyleniyor.

The Microsoft Equipt” (kod adı ‘Albany’) adındaki paket; Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve OneCare yazılımlarının dışında çeşitli ücretsiz Live uygulamalarını beraberinde sunacak. Bu hizmetin yıllık ücretinin 70$, ömür boyu kullanım ücretinin (satın alma) ise 200$ olacağı belirtiliyor.

MS Access Sıralama

Alikem | 21 April 2008 17:24

Access de bilgileri alırken sıralamam gerekiyor. (ASP ile)

ID sini QueryString ile aldığım satır en üstte geri kalanlar ise onun altında kalacak şekilde nasıl sıralarım?

Burada önemli olan ID sini aldığım satırın en üstte olmasır. Geri kalanların nasıl sıralandığı önemli değil.

Bu sıralı haliyle onları XML içinde kullanacağım.

MS Access Sıralama

Alikem | 21 April 2008 08:49

Access de bilgileri alırken sıralamam gerekiyor. (ASP ile)

ID sini QueryString ile aldığım satır en üstte geri kalanlar ise onun altında kalacak şekilde nasıl sıralarım?

Burada önemli olan ID sini aldığım satırın en üstte olmasıdır. Geri kalanların nasıl sıralandığı önemli değil.

Bu sıralı haliyle onları XML içinde kullanacağım.