bildirgec.org

pdf hakkında tüm yazılar

Online Pdf Şifre Kırıcı

ecabuk | 04 October 2011 13:46

Hiç rastladınız mı bilmiyorum ama PDF dosyalarına çıktı yasağı ve yazı kopyalama yasağı gibi engeller konulabilmekte. Eğer böyle bir dosya elinize geçmişse ve çıktı almak istiyor da yapamıyor iseniz size muhteşem bir haber. Online PDF Şifre Kırıcı ile bu tür engelleri kolaylıkla atlatabilirsiniz. Program aramanıza, ona ilaç aramanıza ya da ücret ödemenize gerek kalmadan online olarak halledebilirsiniz.
Bir sorun var ki, o da eğer dosyanın okuma engeli var ise, yani dosyayı açtığınız anda size dökümanı göstermek için şifre soruyor ise bunu kıramıyor. Diğer bir kötü yanı ise size şifreyi söyleyemiyor. Sadece engellerini kaldırıyor. Elbette bu işi yapan bu tarz siteler var ama http://www.pdfsifre.com un limiti 20mb ve benzerlerinin neredeyse 4 katı. Kolay gelsin..

Bilgisayarınızdan el yazınızla e-mail gönderin

Sami Erguner | 08 June 2011 18:16

Marka bilinirliği ve dünyada 100’den fazla ülkedeki yaygın satış ağı ile Pilot kalemleri Japonya’nın en köklü ve büyük kalem üreticisidir. Pilot tarafından geliştirilen bir web uygulaması ile artık isteyenler kendi el yazılarını kullanarak sevdiklerine e-mail gönderme özgürlüğüne kavuşabiliyor. Bunun için yapmanız gereken “buraya” tıklayarak ilgili web sitesindeki videoyu izledikten sonra next butonuna tıklayarak devam etmek. Eğer bir yazıcınız yoksa harf tablosunu pdf olarak print ederek bilgisayarınıza kaydedip, photoshop veya benzeri bir programda da size özel el yazısı karakterlerinizi oluşturabiliyorsunuz.

Yeni Siteler Keşfedelim – XXIII

Atomic Bomb | 08 April 2011 10:14

Big Picture:

güncel olaylarla ilgili çekilmiş birbirinden güzel ve anlamlı fotoğrafların paylaşıldığı bir site. Bu da kesinlikle tavsiye ettiğim sitelerden.

rrrewind
Sosyal medyada kaçırdığınız şeyleri yakalamak için güzel düşünülmüş bir site. En popüler videolar, Google trendleri, haberleri bu site sayesinde takip edebilirsiniz.

Music Alerts
Takip ettiğiniz yabancı sanatçıların ne zaman albüm çıkarttıklarını takip etmek zor olabiliyor. Bu site sayesinde sevdiğiniz sanatçıların isimlerini yazıp kendinize bir feed yaratabilir ve hızlıca takip edebilirsiniz.

Online Convert / dönüştürme

biSGen | 11 March 2011 18:50

biliyorsunuz convert dönüştürmek demek.

Bu sitede bu işlemi online yapmak mümkün. Convert/dönüştürme yapabileceğiniz türler (72 değişik tür) ve linkleri aşağıdadır.

AAC, FLAC, M4A, MMF, MP3, OGG, WAV, WMA

bmp, eps, gif, hdr-exl, jpeg, pdf, png, svg, tga, tiff, wbmp

3g2, 3gp, avi, flv, mkv, mov, mp4, mpeg-2, ogg, webm, wmv, iphone, ipod, nintendo ds, ps3, psp, wii, xbox

epub, fb2, lit, lrf, mobi, pdb, pdf, tcr

doc, flash, html, odt, pdf, txt

adler32, blowfish, crc-32, crc-32b, des, gost, haval-128, htpasswd apache, md4, md5, ripemd-128, ripemd-160, sha-1, sha-256, sha-384, sha-512, snefru, tiger-128, tiger-160, tiger-192, whirlpool

Zaman Tasarrufu Sağlayan Firefox Eklentisi

sequieros | 20 December 2010 09:37

Firefox, tartışmasız internet kullanıcıları için popüler bir tarayıcı. Bazen yavaş olduğu söylense de add-on‘ları bakımından gerçekten zengin bir içeriğe sahip. Bu eklentiler sayesinde bir tarayıcıdan daha fazlasına sahip olabiliyoruz. İşte verimliliği arttıracak ve işimizi daha kolaylaştıracak firefox eklentileri:

# Similar Web: Bu eklenti en iyi web sitelerini bulmanın en kolay yolu. Bu kenar çubuğu, incelemekte olduğunuz web siteleri ile ilgili başka sitelerin minyatür şeklini gösterir.

# Google Shortcuts Plugin: Bu eklenti tüm google hizmetlerini gösterir veya açılır menü olarak tek tıklamayla istediğiniz hizmeti kullanmanızı sağlar. Ya da ayarlar kısmında ufak değişiklik yaparak istediğiniz google hizmetlerinin görünmesini sağlayabilirsiniz.

# Thumbnail Zoom: Facebook, Twitter, Amazon, Myspace, Flickr gibi sitelerde yer alan küçük resimleri yakınlaştırmayı sağlar.

Yeni Siteler Keşfedelim – XIII

Atomic Bomb | 30 September 2010 09:27

Neil Armstong'un 1949 yılında yazdığı bir mektup
Neil Armstong’un 1949 yılında yazdığı bir mektup

Letters of note: Yazarlar, politikacılar, astronotlar, sanatçılar ve daha sayamadığımız tarihe mâl olmuş kişilerin mektupları orjinal olarak bu sitede sergileniyor.

Khan Academy: Google’ın düzenlediği 10^100 yarışmasında 2 milyon dolar kazanan site. Site basitçe matematikten, ekonomiye, bankacılığa, biyolojiden kimyaya değişik alanlarda 1800 video-ders içeriyor.

Scribd: Bu siteyi basitçe açıklamak için kullanacağımız tabir, dökümanların youtube’u olabilir. Bir pdf, word, powerpoint dosyası var ve bunu depolamak veya başkalarına kolayca göstermek istiyorsunuz. İşte burası tam adresi. Akademisyenlerin ders notu, sunum paylaştıkları bir platform olarak da biliniyor Türkiye’de. Eğer facebook üyeliğiniz varsa site, akıllı sistemi sayesinde ilgilendiğiniz alanlarla ilgili bilgileri size sunuyor. Site hatrı sayılır derecede akademik döküman, kitap vs. barındırıyor.

Alternatif PDF Okuyucuları: PDF-XChange Viewer ve Foxit Reader

Atomic Bomb | 25 September 2010 11:14

Bilgisayara format attıktan sonra veya bilgisayar aldığınızda ilk yüklediğimiz programlardan birisi de Adobe Reader’dır. bu programın hiç alternatifi yok mu diye düşündünüz mü hiç?

Ben adobe reader’ın alternatifini, bir pdf dosyasını açmak için beklemekte olduğum uzun zaman dilimlerinde düşündüm ve şöyle bir piyasa araştırması yaptım. İncelemeye değer iki program buldum ve bunlarla adobe reader arasındaki farkları araştırdım. Yani “cnet download”da karşılaştığım yoruma ithafen şunu söyleyebilirim: “Ben Adobe’un bisikletinden inip; bir ferrariye binmek istiyorum.”

Bir akademisyen, fazla araştıran bir öğrenci veya değişik alanlara meraklı biri iseniz pdf dosyaları bilgisayarınızdan hiç eksik olmuyor. Bunları da okuyup arşivliyorsanız işte o zaman bir okuduğunuzu tekrar okumak için belirli bir zaman harcıyor olabilirsiniz. Dolasıyla bir pdf dosyasının üzerinde maksimum oynama yapmak isteği duyuyor insan. Altını çizmek, üstüne not almak, belki işaretler koymak istiyorsunuz. Tıpkı kitap okur gibi.

Acer LumiRead L600

mcosar | 11 June 2010 12:26

Acer, Tayvan’da düzenlenen Computex 2010 fuarında, LumiRead L600 isimli e-kitap okuyucusunun tanıtımını yaptı.

Acer LumiRead L600, 532 MHz’de çalışan Freescale i.MX357 işlemci ve 128 MB RAM bulunmaktadır.

Ayrıca LumiRead L600‘de 6 inç genişliğinde ve 800 x 600 piksel çözünürlüğünde E-Ink ekran ve 37 tuş QWERTY klavye D-Pad bulunuyor.