firefox ve onun eklentileri için denecek bir söz yok.
fakat onun eklentileri açısından çıtayı yukarılara doğru iten bir eklentiden bahsedeceğim, eklentimiz firemath.
firemath
firefox ve onun eklentileri için denecek bir söz yok.
fakat onun eklentileri açısından çıtayı yukarılara doğru iten bir eklentiden bahsedeceğim, eklentimiz firemath.
Mozilla’nın internet tarayıcısı Firefox yeni sürümü 4.0.1 yayımlandı. Firefox kurulum esnasında eski sürümünden 6 kat daha hızlı olduğunu söylüyor ve kurulumdan sonra ilk göze çarpan yeni görünüm google chrome’a benziyor sekmeler olsun, linklerin üzerine geldiğinizde sol altta çıkan url olsun chrome a çok benziyor.
Rakiplerine göre çok yeni olmasına rağmen kullanıcı rahatlığı, hızı ve Sistem belleğini tüketmemesi açısından tarayıcıların zirvesine yerleşmeyi başarmış ve bir çok kişininde vazgeçilmezi olmuştur. Chrome için söylenecek tek şey hala kurup denemediyseniz büyük bir kayıp içerisindeniz.
Mozilla grubu firefox 4 ile birlikte tarayıcısının html 5’e verdiği desteği ve stabilitesini göstermek amacıyla birbirinden başarılı demoların ve tasarımların bulunduğu bir internet sitesi hazırladı.
Söz konusu siteye Web O'(pen) Wonder dan ulaşmak mümkün.
web o wonder ziyaretçilerine html 5 ve/veya webgl ile hazırlanmış özel tasarımlardan örnekler veriyor.
webgl: bilindiği üzere açık kaynak kodlu bir opengl api’si ve javascript ile yazıldı. webgl herhangi bir ekstra yazılım gerektirmeksizin tarayıcı üzerinden 3d objelerin modellenmesinde kullanılabiliyor.
Yaklaşık 2 gün önce (22/03/2011) 4. versiyonu duyrulan Mozilla Firefox, bununla beraber, indirilme istatistiklerini anlık yayınlayan bir siteyi devereye soktu
Microsoft İnternet Explorer 9 u kullanmak için 9,5 (dokuzbuçuk) iyi, neden?
Internet Explorer 9’un Google Choreme ile savaşı.
Çoğumuzun bildiğigibi Microsoft resmi olarak İnternet Explorer 9(Ag tarayıcısı-Kaşif) ‘u piyasaya sürdü.
Deneme sürümünü kullanan bir çok kişi kimi zaman bugüne kadarki en iyi versiyon kimi zaman ise bütün işlerini berbat eden versiyon olarak değerlendirdi.
Ama Microsoft ve İnternet için bu gün yeni bir gün. Sonunda Google Chrome tarayıcısıyla kafa kafaya gelme günü.
Windows kullanıcıları şimdi İnternet Explorer’a geçmenin iyi olup olmayacağını düşünüyorlar. Eski versiyonları kullanan bir çok kullanıcı şu anki durumlarından çok memnun olabilir. Diğerleri Chrome, Firefox veya Opera kullanıyor olabilirler ama İnternet Explorer 9’a geçmenin ne gibi yararları olacağını da merak ediyorlardır herhalde.
microsoft, 14 martta kullanıcıların beğenisine sunduğu internet explorer 9‘un ilk istatistiklerini paylaştı.
microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, ilk 24 saatte internet explorer 9’u 2.35milyon kişi indirdi. son zamanlarda popülerliği azalmaya başlayan internet explorer’a bu kadar ilgi olması microsoft yetkililerini sevindirdi.
İnterneti hepimiz hassas verilere ulaşmak ve paylaşımda kullanıyoruz . Ama özel bilgilerimizin başkalarının eline geçmemesi için ,başımızın ağrımaması için dikkatli olmalı ,netimiz için güvenlik duvarları oluşturmalıyız.Güvenliğimiz için burada size 5 adet yardımcı aracı size tanıtacağım.
web sitelerindeki reklam kodlarını engellememizi sağlıyor. bu yardımcılar için örnek; firefox,Chrome vb. proğramlardır.
firefox,popüler web sitelerine şifrelerimizle giriyoruz lakin gerisinde işlem yaparken ki güvenliğimizi de bu proğram sağlıyor.
LastPlass, Bu proğram bütün size ait şifreleri saklıyor ve siteye özel kırılması zor parolalar üretmenize yardımcı oluyor. bütün tarayıcılarda kullanılıyor.
NoScripts, Sadece firefox’ta çalışıyor ve tek iş yapıyor.jawascript,flashvb. tarayıcı penceresinde yüklenen kodları engeller.Sadece güvenilmeyen kaynaklardan gelen eklentilerin önüne geçmesi bile bize yeterli olur aslında.
1 – Chrome
en hızlı, en kolay kullanımlı tarayıcıdır. güvenlik açısından da en iyisi olduğu söylenebilir. zira tarayıcının arkasında çok büyük bir şirket olan google vardır. eklenti desteği vardır ve sayısı hızla artmaktadır. bir önemli özellik ise eklenti yüklendikten sonra tarayıcının yeniden başlatılmasının gerekmemesi.