bildirgec.org

fast food hakkında tüm yazılar

Şık Tasarımlı ve Fast Food Web Formları İçin: Faary!

algoz | 20 April 2010 09:44

Web tabanlı olarak çalışan ve bir web formu düzenleme aracı olan Faary, çabucak web formu hazırlamamız gereken sıkışık zamanlarda, hata yapma riskimizi azaltarak, şık tasarımlı web formları hazırlamamıza yardımcı olabilecek, oldukça kullanışlı ve ücretsiz bir araç.


Bilgisayarınıza herhangi bir şey indirmeye gerek duymadan (tabi taracının ön belleği hariç), çabucak web formları hazırlamamızı sağlayan Faary aracından indireceğimiz tek şey ise; hazırlamış olduğumuz web formuna ait kaynak kodları ile dosyaların bulunduğu sıkıştırılmış klasör.

Metinsel bir söz dizim ile web formları hazırlamamızı sağlayan Faary aracının diğer bir özelliği ise; Ziyaretçilerimizin bu web formları aracılığı ile e-posta gönderebilmelerini sağlayacak olan PHP kodlarını da kaynak kodlara eklemesi.Bu son özelliği kullanabilmek için yıllık 19.95$ ödemek gerekmekte.

japonların en lezzetlisi, nedir bu umami?

missipissi | 24 March 2010 15:58

Son yıllarda çok duyar olduk bu umamiyi. peki nedir bu umami? yemeğe, geleneksel dünya mutfaklarına ya da fast food’a meraklı olanlarınız varsa duymuşlardır mutlaka umamiyi. umami, Japonca bir kelime olup, Japonca’daki anlamı “çok lezzetli” demektir. Japonlar tarafından bilim dünyasına 5.temel tat olarak girmiştir. Japonların çok sevdiği bu tadı, diğer dünya milletleri de sevmişlerdir. Neden mi?
Umami tada referans olan madde MSG (monosodyum glutamat)’dir. MSG son yıllarda ününe ün katmış olan bir hammadde. Özellikle bulyon, hazır çorba, fast food ürünlerinde et tadını arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Ünlü olmasının nedeni ise, son zamanlardaki kanserojen yapıyor iddiaları. İddia diyorum çünkü henüz yayınlanmış, yapılan çalışmalar ile kanıtlanmış bir sonuç yok hakkında. geçen gün okuduğum bir gazete yazısı ilgimi çekti. Diyordu ki, “insanlar umami tada doğuştan alışkın”. İlginçti çünkü insanlar doğar doğmaz ne bulyon, ne hazır çorba ne de fast food ürünler tüketiyorlar. Başlığın dayandığı bilgi şuymuş: umami, anne sütünde bulunan 2 temel tattan biriymiş. Yani anne sütünde de glutamat bulunuyormuş. Şimdi anlaşılıyor sanırım, neden özellikle ufak çocukların ve gençlerin fast food ürünlerine bu kadar düşkün oldukları, değil mi 🙂

fasa fiso food

asiti kacmis kola | 08 July 2009 14:32

hayat bir göz yanılması değil midir zaten? güzeller güzeli bir hatunun (ürün kabı) makyaj ve kıyafetlerinden arındırılmış bir şekilde (kabın içindeki ürün) gördüğünüzdeki şaşkınlığınızı düşünün. bu yazının konusu da tıpkı ona benziyor.
reklamcılığın dünyanın en yaratıcı ve en yalancı mesleği olduğu düşünülürse duruma çok da şaşırmamak gerekir aslında. paketinin üzerinde insanı baştan çıkartan iştah açıcı bir resim bulunan keklerin paketini açtığınızda ne resimdeki o akışkan kremayı, ne o parlak jöleyi, ne de o pofidik dolguyu bulabilirsiniz. aynı hayal kırıklığı hemen hemen her ürün için geçerlidir. buna araba da dahildir, bir ev de, en basiti bir sakız bile.
lafı fazla uzatmadan şu site fast food ürünlerinin reklam afişlerini ve gerçek resimlerini karşılaştırmış ve ortaya “iki resim arasındaki 10 benzerliği bulunuz” bulmacası tadında bir görüntü çıkmış.
şimdiden afiyet olsun.

İlham Alınası Google Map Uygulaması

algoz | 25 May 2009 09:49

Büyük veya küçük yeni geliştirilen birçok web projesinde genellikle diğer web siteleri ile bir şekilde (eklentiler, API’ler) etkileşimli olduklarını görüyoruz.
Facebook Connect ve Friend Connect’i birçok web sitesi kullanıyor, web siteleri kullanıcı yorumları için Disqus’u kullanıyor veya birçok web sitesinin API’leri kullanılarak Mashup (farklı API’ler ile uygulama geliştirme) ugulamalar geliştiriliyor.


Google, kendi servisleri için oluşturduğu API’ler ile web sitelerinin kendi özelliklerini artırmaları için oldukça kullanışlı araçlar vermekte.

Bunların arasında en göze çarpan ise Google Map.
Fast Food Map uygulaması da Google Map ile hazırlanmış; kullanıcıları için oldukça yararlı ve geliştiriciler için ilham alınabilecek bir Mashup uygulama.

PoP ArT…

| 24 December 2008 14:05

Pop Art deyince akla gelen ilk cevap “popülist anlayış”tır; oysa ki Pop Art imgeleri tematize eder ve hatta hafif bir mizah anlayışı ile bulunma (varlık) sebeplerini ortaya koyarak sorgular. Pop Art, İngiltere ve Amerika’da 60’lı yıllarda ortaya çıkmış sanat akımıdır. İngiliz pop sanatı, Richard Hamilton, Peter Blake, Roger Coleman gibi sanatçılarla tanınır. Amerikan pop sanatında aynı dönemlerde Jasper Johns, Robert Rauschenberg, Andy Warhol, Roy Lichtenstein ve Claes Oldenburg gibi sanatçılar bu tarzı temsil eder.

Pop Art, sanatın her dalı ve günlük yaşam imgelerinin genel anlamda en çok yaklaştığı; gerçek manada ise birbirinin en fazla düşmanı konumunda olduğu bir tarzdır. Kimi zaman imgeleri kimliksizleştirir, kimi zaman ise imgeleri güçlü ironiyle sorgulatır. Gitgide daha fazla büyüyen tüketim çarkı içine fast food’dan tutun da sinemaya kadar birçok marka girer.

60’lı yıllara imza atmış olan Kennedy’nin, “… aya adım atmış olacağız” sözü, televizyonun başına sabitlenen yaşamlar, Nasa’nın deneyleri, yürüyen yollar, galaksiler arası düşler ve başka oluşumlar, beyaz perdede ve çizgi filmlerde yansımalarını bize göstermiştir. Fütüristik bu eğilimler giderek daha bir belirginleşir. Tüketim kültürü dünyayı sarar ve endüstri geleneği ile gelen yaşam kültürünü sorgulayan pop sanatçıları felsefelerini kolâjla anlatırlar. Bu, aslında son derece parlak, renkli, gerçekçi ya da tam tersi düşünen yaşamdan bir kadrajdır.

Claes Oldenberg, Dev hamburger
Claes Oldenberg, Dev hamburger

McDonalds Happy Meal

nehir80 | 11 August 2008 13:27

McDonalds, yeni Happy Meal sitesiyle çocuklara yönelik “Ronald ‘ı Yakala” , ” Durma Boya ” ve “Hafızanı Zorla ” isimli üç farklı oyunla ziyaretçilerin dikkatini çekmeye çalışıyor.

Ayrıca sevimli pandacığa tıkladığınızda Kung Fu oynayabiliyorsunuz.

Espiri anlayışım sıfır!

| 31 December 2007 00:22

Euueeaağğhhh!
Selaamm mileaayytt :)))
Naaabersiniz leaann :)) ğühehehehe

hehühühühü

heyooo :)) haha haa

Bi espiri yapıcam hazır olun leen

he hühüh hee :)))

***

Oturmuş leziz çorbamı içiyordum.
Doğal olanın tadı başka.

Gözüm karşıdaki “hızlı tüket” gıda
lokantalarına ilişti.
Nefrete büründü bakışım.

Elbette ki hamburgerin, kolanın,
kızarmış patatesin tadı başka.
Elbette ki onların yeri ayrı.

Ama bir yaşam biçimine dönüşmesine,
gereğinden fazla tüketilmesine karşıyım.

Üzgünüz Whopper Yok!

nzright | 16 December 2007 20:59

Burger King
Burger King

Burger King efsane tadi Whopper ın 50. yılı için bir site hazırlamış. Sitede 1957den 2007 ye gelene kadar whopper hakkında eğlenceli detaylara yer verilmiş.

Ayrıca şurada whopper ile ilgili bir kamera şakası için hazırlanmış bir site daha var. Müşteriler tamamen gerçek; gelen müşteri whopper sipariş ettiğinde; çalışanlar tarafından Ona whopper olmadığı söyleniyor ve gizli kamera ile olan biten kaydediliyor. İnsanların verdikleri tepkilerden markaya ve ürüne nekadar bağlı oldukları anlaşılıyor.

Sen bizi bırakma whopper 🙂