bildirgec.org

explorer hakkında tüm yazılar

En iyi browser su anda hangisi?

cenkkorbo | 04 May 2011 10:43

Google Chrome

Rakiplerine göre çok yeni olmasına rağmen kullanıcı rahatlığı, hızı ve Sistem belleğini tüketmemesi açısından tarayıcıların zirvesine yerleşmeyi başarmış ve bir çok kişininde vazgeçilmezi olmuştur. Chrome için söylenecek tek şey hala kurup denemediyseniz büyük bir kayıp içerisindeniz.

internet explorer 8 ipuçları

silver530 | 29 September 2010 12:15

yapacağınız bazı ufak tefek değişikliklerle internet explorer 8’i daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

şimdi internet explorer 8’i biraz kendimize göre tasarlayalım:

1 – görüş mesafesini arttırmak: menü çubuğu çok yer kaplıyor, ortadan kaldırın gitsin. kapatmak için görünüm menüsünden araç çubuklarını seçin ve oradan da kapatıverin. ihtiyaç halinde alt tuşuna basınca geri gelecektir.

2 – aramaları hızlandırmak: arama kutusu olarak adres çubuğunu kullanmak. bunun için adres çubuğuna soru işareti koyup bir boşluk bırakıp aramak istediğiniz kelimenin baş harfini yazınca arama kutusundaki gibi öneriler çıkacaktır.

3 – başlığı kişiselleştirin: bu iş tabii ki kayıt defterinden halledilecek. başlat > çalıştır ve buraya regedit yazıp çalıştırın. sırayla hkey_currnet_user’ı açın ve sırayla software > microsoft > internet explorer > main kısmına kadar gelin. main’i seçinde sağ tarafta içindeki kayıtlar açılacak. biz yeni bir kayıt ekleyeceğiz. sağ tıklayıp yeni > dize değeri’ne tıklıyoruz ve isim olarak window title (baş harfler büyük) yazıyoruz. sonra bunu açıp içine istediğinizi yazabilirsiniz.

site engelleme

maydesign01 | 16 March 2010 13:42

site engelleme
site engelleme

bilgisayarınızı ortaklaşa kullanıyorsanız yada iş yerinizde personelinizin devamlı facebook a girmesinden rahatsız oluyorsanız facebook u engelleyebilirsiniz.facebook sadece bir örnek başka bir siteyi de yasaklayabilirsiniz.

c:windowssystem32driversetc
c:windowssystem32driversetc

1.öncelikle yukarıdaki resimde gösterdiği gibi c: sürücüsünden gerekli etc klasörüne ulaşın

2.etc klasörünün içindeki hosts dosyasını not defteri ile açın

c:windowssystem32driversetchosts
c:windowssystem32driversetchosts

3.yukarıdaki gibi bir sayfa açılacak; en alt satıra inin ve resimde gözüktüğü gibi 127.0.0.1 www.facebook.com şeklinde yazın ve kaydedin.aynı şekilde engellemek istediğiniz başka sayfalar varsa alt satıra yazabilirsiniz.

Google’dan Data Explorer

angelsdemos | 10 March 2010 14:39

Kullanıcılarına birçok servis ile hizmet eden Google, yeni aracı olan Data Explorer‘ı yayınladı.Google‘ın hazırladığı Data Explorer ile kullanıcılar halka açık bilgilerden yararlanabiliyorlar.

Ayrıca elde edilen veriler ile tablo veya grafikler oluşturmak mümkün. Elde ettiğiniz grafikleri web sitenizde yayınlayabilir veya bilgisayarınızda saklayabilirsiniz.

Data Explorer, dinamik bilgi akışı için hazırlanmış bir araç. Bilgi sağlamak amacı ile tasarlanan bu araç akademisyenler tarafından oldukça beğenildi ve çok kullanılacağa benziyor.

Data Explorer teknolojisinin altyapısı ise Google Chart Tools ile aynı hazırlanmış. Data Explorer, Google Chart API ve Google Visualization API kullanıyor.

IE 6’nın Cenazesi Kaldırıldı

angelsdemos | 10 March 2010 12:17

Microsoft‘un popüler tarayıcısı Internet Explorer 6‘nın cenazesi geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Törene Internet Explorer geliştirici ekibi, töreni yapan web tasarım şirketi ve rakip birçok tarayıcı katıldı.

Amerika’da Aten Design adında bir web tasarım şirketi Internet Explorer 6 için cenaze töreni yapmaya karar verdi. Fakat şirket bu tarayıcının gitmesinden üzülmek yerine oldukça sevinçli. CSS ve JavaScript uygulamalarının IE6‘da oldukça sorunlu çalıştığını söyleyen şirket çalışanları töreni “Öldü de kurtulduk” şeklinde yorumluyorlar.

Internet Explorer 6’ya destek, çıkışından 8 yıl sonra yani 1 Mart 2010 tarihinde resmi olarak kesildi. Google artık Google Docs ve YouTube gibi birçok uygulamasını IE6‘ya göre tasarlamayacak ve uygulamaların uyumunu kontrol etmeyecek. Ancak IE6 hala pazar payının 20%‘sini elinde bulunduruyor.

explorer giriş sayfasını değiştiremiyorum

maydesign01 | 03 March 2010 16:05

internet explorer
internet explorer

bazen çeşitli sebeplerden dolayı explorer giriş sayfasının devre dışı bırakıldığını ve alakasız bir web sayfasına yöneldiğini görürüz.giriş sayfası ayarı devre dışı bırakıldığı içinde bura ile ilgili herhangi bir düzeltmede yapamayız.bu gibi durumlarda ne yapmamız gerektiğini adım adım anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur.

başlat--çalıştır--regedit
başlat–çalıştır–regedit

hkey_current_uzer-software-microsofthkey_current_uzer-software-microsoft

internet explorer-main
internet explorer-main

start page
start page

giriş sayfasını buraya girebilirsiniz
giriş sayfasını buraya girebilirsiniz

son resmi görebildiyseniz başarılı olmuşsunuz demektir tebrikler…

Yeni Google Toolbar Firefox’ta!

algoz | 05 October 2009 19:23

Google, yeni özellikleri arasında; yeni yorum sistemi Sidewiki, arama kutusuna sorgu yazıldığında sorgu ile ilgili çeşitli web siteleri öneren suggestions ve ziyaret edilen web sitesindeki metinleri tek bir tıklama ile farklı dillere çevirebilmeye olanak tanıyan translate gibi web kullanıcılarının oldukça işine yarayacak özelliklerin bulunduğu yeni Google Toolbar’ın, Firefox versiyonunu duyurdu.



Yeni Google Toolbar, Firefox 3.5’ta bulunan Private Browsing mode özelliği ile eş zamanlı olarak, kullanıcının bu modu seçmesi durumunda arama kutusu geçmişine yeni aramaları kayıt etmeye durdurmakta ve PageRank, Web History, Sidewiki özelliklerini de kapatmakta.

Tarayıcı “barışında” ilk adım Google’dan: Google Chrome Frame

AcharadSami | 01 October 2009 12:42

Tarayıcı Barışı
Tarayıcı Barışı

Bildiğiniz gibi 2003 yılında Netscape’in çekilmesi sonucu Microsoft, Internet Explorer’ın %93’lük rekor kullanım oranıyla tekel haline gelmişti. ancak bunu sağlarken o dönem içerisinde Internet Explorer 6’ya ürünü çıkardığı 2001 yılından bu yana tek bir çivi bile çakmaması yüzünden, öncülüğünü Mozilla’nın Firebird’ın (sonradan Firefox oldu) üstlendiği, sonrasında Opera Software’in geliştirilmiş Presto Layout Engine ve son olarak Google’ın, GNU Webkit temelli Chrome isimli tarayıcısını koymasıyla patlak veren, yeni standartlara uyumlu web tarayıcısı savaşı yeniden patlak vermişti.

Bu sefer savaşta saf kaybeden kısım Internet Explorer idi. Çünkü her ne kadar eklenti yapısı sistem bazlı da olsa ve XUL’in yetmediği yerlerde ActiveX hala çatır çatır işini yapsa da yeni getirilen CSS2, CSS3, HTML 5 gibi yeni standardlara uyum sağlayamıyordu.

Web Tasarımcılarının bir kısmı da, sonuçta IT sektöründe çalıştığını unutup, “Müzisyen mantığı ile” iş yaptığından, mootools, Jquery gibi kütüphaneler de “kendilerini kalıplara soktuğu için” pek kullanmak istemiyorlardı. Sonuçta herkes kendi bilgisini konuşturmak isteyince, standartlar arası yaşanan uyumsuzluk, özellikle çıkan tasarımların görüntülenmesinde ve yeniden konfigüre edilmesinde büyük külfetler çıkarıyordu. Ayrıca Internet Explorer’da eklentilerin özellikle “Araç çubuğu – toolbar” biçiminde sunulanların çoğununda Internet üzerinde reklamcılık ve istatistik tutan firmalara ait ürünler performansa olumsuz etkileri ve dışarı bilgi sızdırması da, tarayıcının kötü ünlenmesine sebebiyet vermişti.