bildirgec.org

cpanel hakkında tüm yazılar

en ucuz domain ve domain fiyatlarının listesi

alpmut | 19 August 2010 10:25

Alan adı pazarında ülkemizde bir hareketlenme olduğu kesin.Önde gelen firmalar alanadı kampanyaları ile domain satışlarını artırmayı düşünüyor.Bazı firmalar bağlı olduğu registardan en dip fiyatları alarak domain kampanyalarını yürütmeye çalışıyorlar.Sonuçta bu rekabet ve kampanyalar biz müşterilere yaradı diyebiliriz.Aslında 1 Temmuzda .com ve .net fiyatlarına gerçekleşen zamlarda olmasaydı daha iyi fiyatlara domainlerimizi alabilirdik diye düşünüyorum.

domain savaşları
domain savaşları

Natrohost.com 9.15$
Vargonen.com 6.15$
Sadecehosting.com 7.69$
Daha.net 7.49$
Markum.net 8.49$
Linesis.com 15.99 tl
Sistemhost.com 8.99$
İnetmar.com 17.00 tl
İsimtescil.net 7.89$
Domainpozitif.com 6.00$
Garantiserver.com 8.49$
Hozzt.com 9.99$
Turhost.com 13.99 tl
Domainsitesi.com 20.00 tl
Awtservers.com Şuan açılmıyor.(zaten herkes şikayetçiydi.:-))
burada bazı yorumalr var

Cpanel Yedeklemelerinde her domain icin harcanan sureyi loglamak

hidonet | 08 February 2010 13:44

CPanel yedek islemi bazi kalabalik sunucularda cok fazla zaman alabilmektedir. Hangi domainin ne kadar zamanda yedeklendigini bilmek, yedeklenmesi gerekmeyen ve cok zaman alan bazi domainleri yedek disina cikararak islemci ve zaman kazanmanizi saglayabilir.

Cpanelde yedekleme islemini /scripts/cpbackup betigi idare eder ve hesaplari /scripts/pkgacct betigine yaptirir. pkgacct kendisine bildirilen her kullaniciyi tek tek yedekler.

Isleme basliyoruz:

nano /scripts/pkgacct yaparak dosyayi acin ve 19. satir civarinda

1
use strict;

Web Sitesi Yapmaya Nereden Başlamalıyım?

GokhanKARAKAS | 12 August 2009 15:07

web sitesi nasıl yapılır? nereden başlamalıyım? web sitesi yapmak istiyorum ayrıntılı kaynak yok mu?
bu soruların cevapları Birçok internet kullanıcısının merak ettiği bir konudur. herkes kendi dilince bir şeyler söylüyor çok az kişi bu söylenenleri anlayabiliyor. Şimdi sizlere web sitesi nasıl yapılır, hangi araçlar hangi programlar kullanılarak hazırlanır anlatmaya çalışacağım.

1-Web siteniz bir şablon üzerine giydirilmelidir yani web sitesinin bir tasarımı olmalıdır. internet dilinde buna template denmektedir. Template hazır tasarım anlamına gelmektedir. bazılarınız sorabilir; “özgün bir şeyler kullanmak istiyorum o zaman ne yapmalıyım?” Eğer tasarımınızı kendiniz yapmak isterseniz tasarım programlarından Adobe Dreamweaver veya Microsoft Frontpageprogramlarını kullanabilirsiniz. tasarımımız veya kullanmak istediğimiz template’i belirledik. ikinci aşamaya geçelim.

a’dan z’ye internet sitesi kurulumu

Pinhani | 24 January 2009 12:37

adan zye internet sitesi yapımı
adan zye internet sitesi yapımı

Öncelikle en baştan başlayalım:

Bir internet sitesi oluşturmak için ilk olarak bu siteye ulaşılmasını sağlayacak bir alan adına(domain) ve sitenizin dosyalarını barındırabileceğiniz bir web alanına(hosting) sahip olmanız gerekiyor.

alan adı
alan adı

1-Alan adı(domain) ne demek?
alan adı sizin internetteki adresinizdir. örneğin bildirgec.org gibi. kurduğunuz bir websitesine ulaşılması için alan adı mutlaka gereklidir. alan adınız sitenizin internetteki kimliği olacaktır.

2-alan adı nasıl alınır?
alan adları yıllık periyotlarla kiralanarak kullanılır. nasıl alan adı alınacağına ve yönetileceğine dair şuradan bilgi edinebilirsiniz.

3-Web Alanı nedir?
web alanı sitenizi internet üzerinde yayına açmak için sitenizin dosyalarını yükleyeceğiniz alandır. bu alanda uzmanlaşmış firmalar tarafından yine aylık veya yıllık olarak kiralanan bu alana dosyalarınızı yükler ve erişime açarsınız.

4-hosting nedir?
hosting web sitenizi koyacağınız web alanının

hosting
hosting

sağlanması hizmetidir. bunun için iyi özellikte ve çok hızlı internet bağlantısı ve altyapısına sahip bilgisayarlar gerekir. bu bilgisayarlara sunucu denir. özel olarak bu sunucuların konulduğu ve bakımının yapıldığı yerlere datacenter denir.

Popüler Web Uygulamalarını Anında Yükle: Fantastico ve Bitnami

admin | 30 December 2008 14:42

Joomla, WordPress gibi açık kaynak kodlu web uygulamalarının son sürümlerini takip edip kurmak ve güncellemelerini takip etmek, sorunsuz bir şekilde yeni güncellemelere geçmek kimi zaman zahmetli olmaktadır. Bunun yerine çoğu hosting firması, bu yazılımların otomatik bir şekilde yüklenip kurulması işlemlerini yapan uygulamalar kullanmayı tercih etmektedir. Gerçekten de bu yol kullanıcılar açısından bile o hosting firmasının tercih edilme sebebi olabilmektedir.

Fantastico De Luxe
Fantastico De Luxe

Bir tıklama ile çok kolay bir şekilde kururlum sağlayan uygulamalardan en bilineni Fantastico‘dur. Geliştiricisi netenberg.com olan fantastico‘nun çalıştığı panel platformu cPanel‘dir.

wordpress mu Wildcard dns ayarları ve kurulumu ( Resimli )ı

y4kup | 25 September 2008 16:12

Merhabalar

Wordpress mu (multi-user) kurulumu belki bir çok yerde yayınlandı. Fakat genel olarak Wildcard dns ayarlarının yapılması için http.conf dosyasına girilmekten bahsedildi, bunu deneyen kullanıcılar %80 oranında başarısızlıkla sonuçlandı, ya ayarlarını tam olarak yapamıyordu yada http.conf dosyasını karıştırıp sunucunun yayın düzenini bozuyorlardı, ki bunun yanında http.conf ne olduğunu bilmeyen bir çok arkdaşımız vardı, ben bunun için yeni bir yöntem buldum. Bu daha önce ingilizce yada türkçe olarak işlenmedi. Sunucusunun Whm (Reseller olması fark etmez ) Panelini ve Cpaneli açabilen herkes wordpress mu kurabilir.

.htaccess ile otomatik subdomain oluşturma

Redingot | 17 July 2008 14:04

htaccess ile ilgili buradaki yazımdan sonra htaccess kullanarak kendinen alt alan adları oluşturmadan bahsedeceğim.

CPanel ve benzeri kontrol panelleri üzerinden elle (manual olarak) subdomainler oluşturabilmekteyiz. Fakat diyelim ki sitemizde bulunan her kullanıcı için bir subdomain vermek istiyoruz. O zaman kullanıcıları kuyruğa alıp sonra cpanel üzerinden elle alt alanadları oluşturmak bir hayli zahmetli ve anında etkileşimli olmayan bir iş.

Hi5.com ve benzeri sitelerde görüleceği üzere, üye olan her kullanıcı subdomain sahibi olabilmekte.

Şimdi otomatik subdomaini manual oluşturmaktan başka olarak iki şeyden bahsedeceğim.

1. .htaccess ile:
RewriteEngine OnRewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+).bildirgec.org$ [NC]RewriteCond %1 !^(www|ftp|mail)$ [NC]RewriteRule ^.*$ http://arsiv.pilli.com/uye.php?kullaniciadi=%1 [R,L]

Görüldüğü gibi www, ftp, mail haricinde tüm kullanıcı adları için subdomain oluşturulabilecektir.Yalnız işlem bu kadar basit olabileceği gibi bu kadar kolay da olmayabilir. DNS ayarları gerekebilir.

DNS ayarları:
DNS Functions > Edit DNS Zone kısmındaDNS: *.bildirgec.org (ya da sadece *)TTL: 14400IN: INRecord Type: A (Kayıt Türü)
şeklinde ayarlanır.

Bu ayar ile subdomain’lerin hostunuzun bulunduğu ip adresine düşmesi sağlanır.Ayrıca Host firmanızın DNS wildcard‘ı aktifleştirmiş olması gerekmektedir.

Bu tüm subdomain’lerin hesabınıza yönlenmesini sağlayacaktır. Bu işlem de ServerAlias direktifleri ile httpd.conf ile yapılır.

httpd.conf ayarı:
<VirtualHost 255.255.255.0>DocumentRoot /home/username/public_htmlServerName www.bildirgec.orgServerAlias bildirgec.orgServerAlias *.bildirgec.org</VirtualHost>

2. PHP’de CPanel ile Etkileşerek:
Siteniz PHP dilini destekliyorsa

<?phpdefine(’CPANELKADI’,'cpanel_kullanici_adini_buraya_giriniz’);define(’CPANELPAROLA’,'cpanel_parolasini_buraya_giriniz’);define(’METIN_DOSYA’,'altalan.txt’); // istersek alt alan adlarını bir txt dende çekebilirsinizdefine(’CPANEL_SABLON’,'rvblue’); // Türkçe cpaneller genelde rvblue dür ancak ingilizce ise genellikle x kullanılır. Tam olarak öğrenmek için cPanelinize giriniz ve urlde frontend/ ifadesinden sonra ne yazdığına bakınız.define(’DOMAIN’,’siteadresi.com’);function getVar($ad, $def = ”) {if (isset($_REQUEST[$ad]) && ($_REQUEST[$ad] != ”))return $_REQUEST[$ad];elsereturn $def;}$cpanelkadi=getVar(’cpanelkadi’, CPANELKADI);$cpanelparola=getVar(’cpanelparola’, CPANELPAROLA);$cpanel_sablon = getVar(’cpanelsablon’, CPANEL_SABLON);if (isset($_REQUEST[”subdomain”])) {$doms = array( getVar(’domain’, DOMAIN) . “;” . $_REQUEST[”subdomain”]);if (getVar(’domain’, DOMAIN) == ”) die(”Geçersiz kullanıcı adı”);}else {$doms = @file(METIN_DOSYA);if (!$doms) {echo ”Metin dosyası bulunamadı. Lütfen bilgileri manuel giriniz.

<form method=’post’>Altalan (Subdomain):<input name=’subdomain’>Domain:<input name=’domain’><br>cPanel Kullanıcı Adı:<input name=’cpanelkadi’><br>cPanel Parola:<input name=’cpanelparola’><br>cPanel Şablon:<input name=’cpanelsablon’><br><br>Türkçe cpaneller genelde rvblue dür ancak ingilizce ise genellikle x kullanılır. Tam olarak öğrenmek için cPanelinize giriniz ve urlde frontend/ ifadesinden sonra ne yazdığına bakınız.<br><br><input type=’submit’ value=’Yarat’ style=’border:1px solid black’></form>”;die();}}function subd($host,$port,$sahibi,$parolaci,$talep) {$sock = fsockopen(’localhost’,2082);if(!$sock) {print(’Socket error’);exit();}$yetkilendir = “$sahibi:$parolaci”;$pass = base64_encode($yetkilendir);$in = “GET $taleprn”;$in .= “HTTP/1.0rn”;$in .= “Host:$hostrn”;$in .= “Authorization: Basic $passrn”;$in .= “rn”;fputs($sock, $in);while (!feof($sock)) {$sonuc .= fgets ($sock,128);}fclose( $sock );return $sonuc;}foreach($doms as $dom) {$satirlar = explode(’;',$dom);if (count($satirlar) == 2) {$domain = trim($satirlar[0]);$subd = trim($satirlar[1]);}else {$domain = getVar(’domain’, DOMAIN);$subd = trim($satirlar[0]);}$talep = “/frontend/$cpanel_sablon/subdomain/doadddomain.html?rootdomain=$domain&domain=$subd”;$sonuc = subd(’localhost’,2082,$cpanelkadi,$cpanelparola,$talep);$goster = strip_tags($sonuc); //teknik bilgi. scriptlerinizde echo yaptırmayın.echo $goster;}?>

kodu ile oluşturabilirsiniz. Bu şekilde subdomain oluşturulabiliyor fakat işlem bir hayli yavaş sürebiliyor.

Ben CPanel için PHP kodlarını denedim, DNS Zone’da *.domain.com ekleyerek subdomain’leri ip’ye düşürmeye başardım fakat httpd.conf’a erişimim olmadığı için ayarlamasını yapamadım. Fakat oluşan subdomainler için htaccess çalışmaktadır. Denemekte, kurcalamakta ve araştırmakta fayda var.

Bu konuyla ilgili olarak Altan Tanrıverdi’nin yazısı okunmalıdır. Yazıda geçen kodlar bu sitede yer almaktadır. DNS ile ve httpd.conf için de buraya bakabilirsiniz.

joomla 1.5 kurulumu, mysql ve ftp ayarları dahil, tüm kurulum

erdemlix | 07 March 2008 09:00

sıfırdan başlayarak, adım adım joomla 1.5 kurulumunu anlatıyorum.

1.Hostunuzun Joomla Desteklediğinden emin olunuz.(safe mode kapalı olmalıdır.Host aldığınız yer ile bu konuyu görüşmenizi tavsiye ederim)
(-bazı Hostlarda Fantastico gibi joomlayı kurmak için kolay seçenekler var. Eğer bu seçenek varsa, ve uğraşmak istemiyorsanız, bu tip bir host satın almanızı tavsiye ederim.hatta sizin yerinize joomla yı kurup verirler)
burada önemli olan üç şey :

file manager: Hostunuzdaki dosyaları görmenizi, ayarlarını değiştirmenizi sağlar