iyi bir internet sitesi tasarlamak için hali hazırda kullanılan programların yanında çeşitli siteler birçok soruna çözüm getiriyor ve tasarımcıların işini kolaylaştırıyor. tasarım ve geliştirme konusunda faaliyet gösteriyorsanız işinize yarayabilecek siteler:ColorCombos: tasarımlarınızda kullanmanız için renk paletleri.

LIpsum: metinlerin nasıl göründüğünü anlamak için lorem ipsum üreteci.

What the font?: bir logoda ya da bir imajda gördüğünüz yazının karakterini öğrenmenize yardımcı olabilecek bir araç.

ConvertIcon: herhangi bir imajı ico formatına çevirmenizi sağlayacak araç. alternatif yollar olsa da “”favicon”” hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

BgPatterns: site arkaplanı hazırlamak için güzel bir araç. ayrıca kesintisiz (seamless) desen kaynakları yazısı da ilginizi çekebilir.

HTML Encoder: sitenizde html kodları gösteriyorsanız, kodların yazıya çevrimi için yararlanabileceğiniz bir uygulama.

Xenocode Browsers: sitenizin görünümünü farklı tarayıcılarda test etmek için kullanabilirsiniz. konuyla ilgili farklı tarayıcı testleri yazısını da inceleyebilirsiniz.

Test Everything: sitenizin seo ve popülerlik durumu hakkında bilgi verebilecek eskimeyen araç.

Sprite Generator: CSS Spritelarını kullanarak sitenizin açılma süresini kısaltabilirsiniz. bu araç da imajlarınız konusunda siz yardımcı olacaktır.

Buttonator: herhangi bir tasarım programına ihtiyaç duymadan düğmeler oluşturabilirsiniz.

Load Impact: digg etkisi gibi aşırı yüklenmeler sonucunda sitenizin, daha doğrusu sunucunuzun dayanma durumu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

IconFinder: tasarımlarınızda kullanmak üzere ikonlar arıyorsanız kesinlikle kullanmanız gereken ikon arama motoru.

TypeTester: sitenizde kullanacağınız yazı tipi konusunda size fikir sahibi edecek faydalı araç.

CSS Tidy: css kodlarınızı derleyip toparlayacak bit araç. kullanmadan önce kodlarınızı yedeklemeyi unutmayın. zaman zaman karışıklığa neden olabiliyor.

Contact Forms Generators: ziyaretçilerinizle iletişim sağlamanızı gerçekleştirecek bir servis. aslında bunun için google docs‘u kullanmanızı öneririm.

kaynak