PROGRAMLAMA DİLLERİ :
* Makinaya Uygun* Probleme Uygun* İşleme Uygun diller olarak gruplandırılabilir. Veya;PROGRAMLAMA DİLLERİ :
* 1. Kuşak Diller: Makine dilleridir. Sadece 0 ve 1 girdileri ile işlem yapar. En ilkel dildir.* 2. Kuşak Diler: Assembler, Assembly* 3. Kuşak Diller: Pascal, Fortran, C, C++ dilleri.* 4. Kuşak Diller: SQL, Excel, Lotus* 5. Kuşak Diller: Prolog ve Quick Basic
BASIC’in Açılımı :
“Beginners All Purpose Symbolic Instruction Code”BASIC Ne İşe Yarar?
BASIC 5. kuşak programlama dillerinden olduğu için en gelişmiş programlama dillerindendir. Genel olarak günlük hayatta sıkça yaptığımız işler kolaylaştırmak için programlar üretmemizi sağlar.Örneğin; Qbasic kodları yazarak 2. dereceden bilinmeyenli denklemleri çözebilen, sıcaklık birimlerini birbirine dönüştürebilen veya bir hastahanede yatan hastaların kaydını tutabilen programlar yazabiliriz. Bunun yanı sıra BASIC kodlama bilgisi ile oyunlar yazabiliriz.

Programları Nasıl Yazacağız?
Program yazarken elimizde kod çözümleyici ve birleştirici olan QBasic programını bulundurmamız gerekmektedir. Bu işlemi yapan başka programlarda geliştirilmiştir ancak QBasic basit arayüzü ve kullanım kolaylığıyla üniversitelerin ilgili bölümlerinde daha çok tercih edilir.Qbasic 0.85 versiyonu için (Windows) lütfen buradan yakın…Diğer versiyonlara QB’nin resmi sitesi olan “www.qb64.net” adresinden ulaşabilirsiniz.Programı indirdikten sonra hemen “Ben program yazacağım!” diye sevinmediğiniz umuyorum. 🙂 Çünkü buraya kadarki kısmı sadece başlangıçtı. Bundan sonraki yazılarımda temel Basic kodlarından bahsedeceğim.********Çok Yakında….