MEMURLUKTAN ATILDI, PATRON OLDU
26 yaşındaydı. Mühendis olarak devlette çalışıyordu. Dönemin Bitlis valisi Onu bir gün makamına çağırdı. Vali,İdeolojik sebeplerle il Milli Eğitim Müdürünü görevden almak istiyordu. Onu bu konuda ispiyonculuk yapmaya zorladı. Genç mühendis valiye karşı çıktı: “Böyle bir şey yapamam. Milli Eğitim Müdürü ile ilgili bir sorun varsa müfetişlere havale edin,” dedi.Sen misin valiye karşı gelen, ertesi gün açığa alındı. Çok sevdiği işinden uzaklaştırıldı. Bu onun için büyük bir yıkımdı. Çünkü tüm kariyer planı devlete hizmet etmek üzerine kurulu idi. Devlet kademelerinde ilerleyecek, önce genel müdür sonra müsteşar olacaktı. Bütün hayalleri uçup gitmişti. 2 yıl sadaketle hizmet verdiği devlet memurluğundan atılmıştı.
Kendini kısa sürede toparladı. İş yerinden arkadaşı ile ortak mühendislik ofisi açtı. Aradan geçen 40 yılda 1000 den fazla devlet ihalesini aldı. Bir çok köprü, baraj, yol, okul, hastane ve fabrika projesine imza attı. Haksızlık yapan bir vali bütün hayatını değiştirmişti.
Bugün 19 şirketi, 5 bin çalışanı, yıllık 470 milyon dolarlık cirosu olan IC Grubu O’nun İsim ve soyadının baş harflerinden oluşuyor. Bu başarı öyküsü Çeçen Holding Yönetim Kurulu Başkanı: İbrahim ÇEÇEN’e ait..Hayat böyledir işte. “Kötü komşu ev sahibi yapar.” demiş atalarımız. Biz de şöyle diyelim: “Kötü yönetici de iş sahibi yapar.” Bir takım başarısızlıklar ve olumsuzluklar sebebi ile hayata küsmek doğru değil.
İşte önemli hayat kuralları: 1-Her şeyde bir hayır var 2- Herşey bir imtihan 3- Bir kapı kapanırsa başka bir kapı açılır. 4- Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. 5- Her krizde başarı için büyük fırsatlar vardır.