Yeniden google webmaster diyoruz ve yazımıza başlıyoruz.Google Webmaster sitenizi google’a daha rahat entegre edebilmenizi sağlar. Google’ın sitenizde bulduğu sorunları size bildirir ve çözüm üretmenizde yardımcı olur. Google arama sonuçlarında üst sıralar yer alabilmeniz için yapabileceklerinizi daha kolay yapmanıza yarayan bir araçtır.Google Webmaster ile site trafiğinizin nasıl artacağını öğrenebilirsiniz. Google Webmaster sitenizde en çok hit alan içeriklerinizi ve arama motorlarında ençok aranan anahtar kelimelerinizi gösterir. Sizde bu alanlarda yazılarınızı çoğaltıp sayfalarınızın pr değerini ve ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz. Böylece sitenizin geliride artabilir. Ayrıca diğer web sitelerinden size verilen bağlantıları görebilirsiniz. Böylece içerik hırsızlığınıda bir ölçüde engelleyebilirsiniz.Bunlar için yapacağınız işlem çok kolay. Sitenizin google botları tarafından taranması için önce sitenizi google’a kaydediyorsunuz. Daha sonra site haritanızı gönderin. Ayrıca webmaster aracı sayesinde botların sitenizi tarama hızını ayarlıyabilirsiniz. Aşağıda Google Webmasterın kullanımıyla ilgili resimli anlatım mevcuttur. İlgilenmenizi tavsiye ederim.Öncelikle Bir google hesabımız olmalı. Bunu halletmiş  isek devam edebiliriz.1- http://www.google.com/webmasters/ adresine giriniz. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir.

2- Site yöneticisi araçları kısmına tıklayın..3- Bu aşamadan sonra ilk işimiz bu araca sitemizi eklemek. Aşağıdaki resimde 1 numaralı site ekle kısmına tıklayın. Sitenizin adresini yazın ve ekle butonuyla işleme devam edin. Siteniz başarıyla listeye kaydedildi. Şimdi site doğrulama işlemini yapmamız lazım. Gene aşağıdaki resimde 2 numaralı kısma tıklayın.

4- Açılan sayfanın ilgili bölümü resim olarak aşağıda bulunmakta. Site doğrulama işlemini iki biçimde yapabiliriz. Biz meta biçiminde doğruluyacağız. Resimde gösterilen sarı renkli kısmı kopyalayın.

5- Şablonunuzun Html kısmında title etiketinden önce yapıştırın.ve şablonunuzu kaydedin. Aşağıda örneği var.

6- Şablonu kaydettik şimdi aynı sayfada üstte gösterilen 5 numaralı kısma tıklayın. Böylece sitenin bize ait olduğunu google’a bildirdik.7- Şimdi Google Site yöneticisi araçları anasayfasına geri dönün. Ve doğruladığımız sitenin listedeki linkine tılayın. Gelen sayfayı 4 bölümde inceliycez.  a- En sık yapılan arama sorguları bölümünde sitenizde en sık aranan kelimeleri gösteriri. Kelimelerin karşılarındaki sayılar sitenizin o kelime bazında google daki sırasıdır.

  b- Bu bölüm tarama hataları  olarak geçer ve botların tararken karşılaştıkları hataları ve miktarlarını gösterir.

  c- Sitenize giden bağlantılar bölümünde diğer web sitelerindeki kendi sitenizle ilgili linkleri görürsünüz.

  d- Bu bölümde sitenizin haritalarını görebilirsiniz. Bunun için haritanız olmalı ve bu haritayı google a göndermeniz gerekiyor. Bu işlemi yazının sonunda anlattım.

8- Site haritanızı göndermek için öncelikle bir site haritanız olmalı bu işlemi google da aratırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz. Gelelim haritayı gönderme işlemine Site yöneticisi araçları anasayfasından haritasını göndereceğimiz. Sitenin linkine tıklayın. Açılan sayfada sol kısımda Site yapılandırma sekmesini açın ve site haritaları kısmına tıklayın.

9- Yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan sayfada bir site haritası gönderin butonuna tıklayıp haritanızın url sini uygun bir şekilde yazarsınız işlemi tamamlarsınız.

Sonuç olarak; arama yönetimini kolayca halletmemizi sağlayan bu aracı kullanmanızı ısrarla tavsiye ederim.