Bir süredir “”bildirgeç””’i nasıl bir adım ileriye götürebileceğimiz konusunda hummalı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar esnasında birçok bildirgeç okuru arkadaşımız ile konu hakkında fikir alışverişi yaptık, önerilerinizi tekrar tekrar okuduk. Mevcut sistemde en çok mutsuzluk yaratan maddeleri belirleyip çözümlerimizi bir reform paketi haline getirdik. Çalışmalarımız devam ediyor, şimdilik ortaya şunlar çıktı:1. elveda günlük: biliyorsunuz bildirgeç günlük bölümü epey hareketliydi. Bildiri olarak kabul edemeyeceğimiz, ama gayet de beğendiğimiz birçok yazı geliyordu. Bunları yayınlayabilmek için yazı tipini her “günlük” olarak işaretlediğimizde biraz içimiz sızlıyordu. Bazen yazarları bu yazıları aradıkları yerde bulamayınca yayınlandığını farkedemiyorlar, bazen de özene bezene yazdıkları yazıların günlük olarak yayınlanmasına haklı olarak bozuluyorlardı. Dolayısıyla günlükleri ayrı bir yazı türü olarak ayırmaktan vazgeçtik. bundan sonra yazdığınız bütün bildiriler eğer yayın prensiplerimize aykırı değillerse “tüm yazılar” sayfasında ve bildirgeç’te size ait köşenizde yayımlanacaklar.
2. ön sayfaya terfi: onaylama sürecini geçen yazılarınız bildirgeç içerisinde yayın hayatına başlayacak. terfi kriterleri dökümanındaki ilkelere uyan yazılar “ön sayfa”da da sergilenecekler.3. çok tutulanlar bölümü:yazıların okurlar tarafından tutulmasıyla oluşan “çok tutulanlar listesi” logonun altında kendisine ait bir boncuk ile yerini aldı.
4. adiniz.bildirgec.org:artık her kullanıcının profil sayfası yanında bir de adiniz.bildirgec.org adresli bir köşesi oldu. bu bölümde yazılarınız blog formatında görüntüleniyor. ayrıca çok tutulan yazılarınız da izlenebiliyor. imzalarınızda kullanabilir, arkadaşlarınıza iletebilirsiniz. (yukarıdaki menüde “yazılarım” bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
5. dökümantasyon: bildirgeç ile ilgili sohbetlerimizde anladık ki; bizler, yazar arkadaşlarımızdan nasıl bir içerik beklediğimizi anlatma konusunda iyi bir iş çıkartamamışız. “Hangi yazılar bildirgeç’te yayımlanabilir”, “ne gibi hatalar yazınızın yayımlanmamasına sebep olur” gibi soruların yanıtlarını aktaramadığımızı farkettik. Bunun üzerine var olan metinleri elden geçirdik.
* Ne istiyoruz sorusunu yanıtlayan detaylı bir yazı hazırladık. Önceki sistemde ve bundan sonraki sistemde ön sayfada yer alacak yazıları neye göre belirlediğimizi bir bir anlattık. Sık yapılan hatalara yer verdik.
* Yazının onaylanmaması durumunda gönderilen eposta mesajlarını detaylandırdık. Bu sayede problemin tekrarlanmaması için bir yardımcı unsur daha kazanmış olduk.* Yazı gönderme ekranındaki metinleri elden geçirip süreci bir miktar daha netleştirmeye çalıştık.* Torpilli.com forumlarında katılabileceğiniz dialoglar ekledik.** torpilli.com içerik forumu** yeni yazmaya başlayanlar için tavsiyeleriniz?** bildirgeç ön sayfasında ne tür haberleri görmekten hoşlanıyorsunuz?** bildirgeç ön sayfasında ne tür haberleri görmekten hoşlanmıyorsunuz?6. yorum moderasyonu: yorumların kalitesini arttırabilmek için önce yazdığımız bir yorumun kitle tarafından nasıl değerlendirildiğini görmek gerektiğine karar verdik. Bu fikirden hareketle, geçtiğimiz haftalarda tıpkı digg, youtube gibi sitelerde yer alan ‘yorumlara puan verme’ aparatını ekledik. verdiğiniz puanların yorumları gizleyebilmesiyle yorum moderasyon işini de kullanıcıların hakimiyetine vermiş olduk. Bu sayede kullanıcı kontrollü moderasyonu beraberce deneme ve sonuçlarını değerlendirme şansı bulabileceğiz.Bu güzide platformda, hep birlikte oluşturduğumuz içeriğin kalitesini arttırma konusunda okuyuculara da yazarlara da pay düşüyor. Görüşlerinizi, önerilerinizi mevcut dialoglara katılarak bizimle ve gönüllü yazar arkadaşlarımızla paylaşmanızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Okur ile yazar arasında sağlıklı ve toleranslı bir iletişim kurulması halinde ortaya çıkacak sonucun iyi olacağına inanıyoruz.tüm bu yeniliklerin hepimize hayırlı olması dileğiyle.