Şurada belirtilen yazıya göre güzel fikirlere sahip olduğunuz bir web sayfası projeniz için alan adının kayıtlı olup olmadığını kontrol ederken hayallerinizi suya düşürebileceğinizden bahsediliyor.

Şöyleki bazı güvenilmeyen alan adı sorgu (ve aynı zamanda whois) servisleri fikirlerinizi çalabiliyormuş. Senaryo şöyle:
* aklınıza güzel bir alan adı gelir* müsait olup olmadığını kontrol etmek için sorgularsınız* uygun olduğunu görür fakat tescil işlemini ertelersiniz* tescil işlemi için başka bir zaman geri döndüğünüzde alan adınızın tescilli olduğunu farkedersiniziddalara göre sorgu işlemini gerçekleştirdiğiniz servis sağlayıcısı sorgunuzu kaydetmiş ve fikirlerinizle uyuşmasa bile alan adının uygunluğundan kendileri kaydetmişlerdir.İlgili sayfadaki benzer bir olay:aynı anda yapılan 200 den fazla alan adının sorgulanmasında hepsinin uygun olması sonucunda sadece 2 dakika sonra bu alan adlarının 50’den fazlasının tescil edildiğini farkedilmiş. Yani sorgulamadan sonra 2 dakika içinde sorgulama sonuçları tescil edilmiştir.
Ayrıca çeşitli tarayıcı eklentilerinin veya çeşitli arama motorlarının da bu gibi durumlardan faydalandığı belirtilmiş. Bu gibi durumlardan korunmak adına ilk önce kendinize alan sorgulayabileceğiniz güvenilir bir servis bulmanızdır. Ardından şu noktalara dikkat etmelisiniz:* tarayıcınızdan deneme yanılma yöntemiyle alan adı sorgulamayın* senede 1 milyar dolardan daha düşük gelirli arama motorlarına güvenmeyin ve bu arama motorlarıyla alan adınızla ilgili bir arama yaptırmayın* internete geri bildirimler gönderen tarayıcı eklentilerine güvenmeyin ve yine bu yolla alan adınıza ilişkin arama yaptırmayın* dire güvenilir gördüğünüz alan adı servisine gidin ve sadece buradan sorgulama yapınyukarıdaki dört madde şurada detaylarıyla açıklanmıştır.