bildirgec.org

wanadooo

11 yıl önce üye olmuş, 535 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Haxball

wanadooo | 24 February 2011 14:04

Sensible Soccer‘dan sonra bize arkadaşlarımızla o eski günleri yaşatabilecek türden flash tabanlı bir oyun haxball. bir topun peşinde koşturan birkaç adamın minimum iki kişi olarak oynadığı bağımlılık yaratan, çok zevkli 2d online futbol oyunudur. Oyunu bu kadar popüler yapan basit kontrolleri ve internete ulaşabildiğiniz her yerde oynanabilme özelliği. Tek eksik yanı internet bağlantınız yavaşsa ya da o sırada internetten bir şeyler indiriyorsanız “lag” denilen oyun içinde kopukluk oluşuyor. Her geçen hafta oyuna yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Bağımlılık yaratabilir uyarmadı demeyin.

Apple iPad

wanadooo | 28 January 2010 12:33

Steve Jobs, tüm teknoloji tutkunlarının merakla beklediği ürünü sonunda tanıttı. Teknoloji forumlarında, bloglarında ürünün adının “iSlate” olacağı konuşuluyordu ama Apple tabletinin adını “iPad” olarak açıkladı. Cihaz ilk bakışta resimlerden de anlaşılacağı üzere İphone/iPod Touch‘ın büyültülmüş hali gibi duruyor. Cihazın lansmanda açıklanan özellikleri şöyle:

  1. pil ömrü kullanımda 10 saat, stand by modunda 1 ay.
  2. Cihaz, 1 GHz Apple a4 islemciye sahip
  3. 16 GB – 64 GB arasında depolama alanı.
  4. Ağırlığı 680-750 gram.
  5. Ekranın boyutu 9.7 inç.
  6. Çözünürlük: 1024*768
ürün fiyatı
ürün fiyatı

put.io

wanadooo | 26 October 2009 16:48

Bundan yaklaşık 1,5 sene önce (28 Şubat 2008) yine bu ortamda, Türkiye’den dünya çapında uygulama çıkar mı? isimli bildiriyi yazıp cevap aramıştık. işte bugün, bu sorunun -belki de- cevabını verebiliriz. pilli‘nin yeni ürününü, net ortamıyla -özellikle sosyal medya ( friendfeed, twitter, facebook) ile- haşır neşir iseniz çoğu yerde duymuşssunuzdur, yeni girişimlerinin adı: put.io.

Dünya üzerindeki bir takım insanların alışkanlıklarını değiştirmeye aday olabilecek, yepyeni bir proje bu. peki nedir bu put.io?
yazmaya başlayalım:

  • öncelikle fikir çok başarılı ve çok süper bir uygulama.
  • torrent, audio, video, rapidshare adreslerini kendi üzerine indirerek, online olarak kullanabilmenizi sağlıyor.
  • Her kullanıcıya -şimdilik- 50 gb alan veriliyor.
  • Put.io ile indirdiğiniz bir DivX videoyu bilgisayarınıza hiç indirmeden ve kalite kaybı olmadan online olarak izleyebilir, aynı şekilde indirdiğiniz müzik dosyalarını tarayıcınız üzerinden dinleyebilirsiniz.
  • en dikkat çekici özelliklerinden birisi de, verilen rss adreslerinin içerisinde geçen torrent, video ve ses dosyalarını otomatik olarak indirebilmesi.

Windows için açık kaynak uygulamaları#1

wanadooo | 26 September 2009 13:04

Windows’u yeniden kurduktan sonra işlerimizi kolaylaştırmak için ek programlara ihtiyaç duyarız. Ayrıca bunlar için para ödemektense (hemen hemen) aynı işi yapabilen, üstüne üstelik ücretsiz olan uygulamaları tercih etmek sanırım herkesin yararına olacaktır. Yeni bir Windows kurulumundan sonra aşağıdaki açık kaynak uygulamalarını da unutmamak gerekir.

* Web tarayıcıları

Deneyimli kullanıcıların çoğu artık Firefox, Opera ya da Google Chrome kullanıyor. Internet Explorer kullananların sayısı her geçen gün azalmakta. Bu tarayıcılar farklı kılan şey, eklentilere sahip olması. Firefox eklentiler olmadan pek bir şey anlam ifade etmiyor. Diğerleri için de bu durum söz konusu. Firefox’un her yeni sürümü çıktıkça, ram ihtiyacı giderek artıyor; düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda kilitlenmelere yol açabilmekte. Chrome ise henüz çok yeni olmasına rağmen hızlı ve stabil olması sayesinde kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlandı. Opera için sanırım fazla söze gerek yok. Bilen biliyor. Son olarak K-Meleon var pek bilinmiyor Firefox ve Opera’nın en iyi özellikleri harmanlamış.

Android Market 10000 uygulama barajını geçti.

wanadooo | 15 September 2009 12:47

Afterdawn sitesinin haberine göre Android Market (Androlib), 10.000 uygulama barajını geçti. Apple CEO’su Steve Jobs ise iPhone App Store‘da 75,000’den fazla uygulama bulunduğunu ve 1.8 milyar download sayısına ulaştıklarını bildirmişti.

Android platformu ise henüz daha yeni yeni görücüye çıkmasına rağmen Google‘ın da desteğiyle gün geçtikçe pazar payını yükseltiyor. İşin daha güzel tarafı ise Android Market’te bulunan uygulamaların %65’i ücretsiz.

Web siteniz için 8 ücretsiz MP3, Flash, Video ve Ses oynatıcısı

wanadooo | 15 September 2009 10:28

Oynatıcılar, web sitenizde yayınlamak istediğiniz MP3, Flash, Video ve Ses dosyalarını kolay bir şekilde web sitenize taşımanıza yardımcı oluyor.

  • Bu Flash Video oynatıcı eklentisi WordPress için çok kullanışlı ayrıca basit bir şekilde videoları blogunuza ekleyebiliyorsunuz/gömebiliyorsunuz.
Flowplayer
Flowplayer
  • Flowplayer, açık kaynak bir video oynatıcısı. Videolar için (embed) gömme işlemini yapabiliyorsunuz.
  • Blogda yer alan bütün şarkılar tek tıklamayla playlistte çalınabiliyor. Sadece javascript dosyalarını eklemeniz yeterlidir. En güzel örneği punkreas.org adresinde yer alan oynatıcıda.
  • Video paylaşım sitelerinde (YouTube, Vimeo, DailyMotion) yer alan popüler videolardan kendinize özgü playlist oluşturabiliyorsunuz.
WP Audio Player
WP Audio Player

WP Audio Player, açık kaynak flash mp3 oynatıcısıdır ayrıca WordPress eklentisi. Yazılarınızın içinde yer verebiliyorsunuz. Wordpress kullanıcıları için kişiselleştirmek için birçok seçenek bulunuyor. Kullanım kılavuzu burada

Torrent deneyimini arttırmak için 45 kullanışlı kaynak

wanadooo | 09 September 2009 14:43

İnternetten birşeyler indirmek için kullanılan (özellikle yurtdışında kullanımı çok yaygın olan) torrent ve onunla alakalı 45 araç listelenmiş. birkaçına göz atmakta fayda var.

Yeni ve deneyimli kullanıcılar için haber siteleri

  1. bittorrent hakkında nedir ne değildir?
  2. Brian’s BitTorrent FAQ (torrent konusunda yeniyseniz bu site siz yol gösterici olacaktır.)
  3. Magoo’s Guide To BitTorrent (yeni ve ileri düzey kullanıcılar için bilgiler barıdıran site)
  4. Sclipo Video Tutorial (torrent konusunda kaynak olabilecek ders videosu)
  5. Slyck.com (haber grupları, torrent ve daha birçok konu hakkında güncel haberler bulunuyor)
  6. TorrentFreak.com (son dakika haberlerin kaynağı ve en popüleri, ara sıra göz atmakta fayda var.)

2009’un en iyi 50 web sitesi

wanadooo | 31 August 2009 11:47

Time dergisi 2009’un en iyi 50 web sitesini derlemiş.

Kullanıcılarına 140 karakterlik metinler yazma imkanı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracı. şu anda 32 milyon kullanıcısı var ve her geçen gün bu sayı artıyor.(sene sonunda bu sayının 50 milyona yaklaşması bekleniyor). Twitter’a hem bilgisayarınızdan hem de mobil cihazlardan bağlanabiliyorsunuz. her platforma özel uygulamaları mevcut. Linux kullanıcıları için şöyle, mac os için şöyle (twitterrific), iphone ve/veya ipod touch kullananlar içinse twitterfon adında bir güzellik var. Firefox kullananlar için güzel bir eklenti de mevcut.(twitterfox) Ayrıca Türkçe klonları olarak shuanda ve twitter.com.tr var. geçtiğimiz aylarda, facebook’un 500 milyon dolarlık teklifini reddetmişlerdi. burada da Twiiter’da iş modelleri, daha faydalı kullanım metodları hakkında toplam 52 link bulunuyor.

Twitter
Twitter

Twitter, her geçen gün büyümeye devam ediyor ama henüz net olarak gelir modelini belirlemedi ve kar etmiyor. ( bu aralar gelir modeli olarak pro üyelikten bahsediliyor). Twitter’ın en güzel yanlarından birisi de listenize insanları ekledikçe onların paylaşımları sayesinde her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorsunuz ve siz de insanlarla birebir olarak iletişime geçebiliyorsunuz. we follow adresinden çeşitli kategorilerde sevdiğiniz kişileri takip edebilirsiniz. Twitter çok geniş bir alanda yayılıyor bunların hepsini burada anlatmak biraz zor. bu kısmı bitirmeden Jack Dorsey Presents Twitter, How Do You Use Twitter?, webiki.tv videolarına bakabilirsiniz. angelabs tarafından üretilen, gezdiğiniz sayfayı anında twitter’a eklemenizi sağlayan twshot eklentisinden bahsetmemek olmaz.

El emeği göz nuru 25 font

wanadooo | 29 August 2009 14:20

Herhangi bir şey tasarlarken kullanacağınız fontlar oldukça önemlidir. Tasarımların daha başarılı olması, göze hitap etmesi için güzel, sade ve etkileyici fontlar kullanmalıdır. (dafont çok bilinen bir site, orada yer alan fontları listeden ayırmak istedim). designm.ag sitesi bu 25 fontu derlemiş.

Sketch Rockwell elle karalama diyebileceğimiz bir etkiye sahip. Lukas Bischoff tarafından yapılmış ve MacOs Pc uyumlu. Yapımcısı ticari kullanımlarına pek sıcak bakmıyor olabilir ancak kişisel kullanımlara açık bir font.

daha önce verilen birkaç bildiri:

Geleceğin virüsleri

wanadooo | 22 August 2009 19:45

Virüsler, solucanlar ve Truva atları bilinmeyen bir hızla, her geçen gün milyonlarca bilgisayara bulaşıp hizmet dışı bırakıyorlar. verileriniz sanıldığının aksine güvende değil, e-posta kutunuz spam mesajlarla dolup taşıyor. parazitler gün geçtikçe daha karmaşık bir hal alıyor. Symantec‘in raporuna göre, firmalar her hafta ortalama en az 38 saldırıya maruz kalıyor. Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkanlar henüz bir şey değil. ortalıkta gezinen virüslerin bazıları, çok daha bilinçli saldıralara hazırlık için yapılmış numunelik eserler. Blaster ve Slammer kullanıcıları bekleyen tehlikenin yalnızca ilk örnekleri.

yeni çağın yeni virüsleri, tek bir program içinde birden çok mekanizmayı birleştiren karmakarışık yapılara sahip ve her geçen gün daha da karmaşık bir yapı alıyorlar. Solucanlar artık tek bir güvenlik açığından yararlanmak yerine sistemdeki birden çok zaaftan yararlanabilecek şekilde tasarlanıyor. Solucan daha çok zarar vermek için arka kapı (back door) açan bir Truva atını da beraberinde taşıyabiliyor.