bildirgec.org

Oozamca

11 yıl önce üye olmuş, 22 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Bir Adım Önde Bulunmanızı Sağlayacak Webmaster Tavsiyeleri

Oozamca | 17 January 2012 17:00

internet ortamında freelancer olarak çalışan birisi, bir web sitesi sahibi her zaman için yeteneğin yanısıra vakte ihtiyaç duyacaktır. Freelancer için vakit nakittir. Bu kelimenin sözlük anlamıyla böyledir.

Sosyal medya, sanal sosyalleşme derken kimi zaman zamanın nasıl akıp gittiğini anlayamıyoruz. Akıp giden bu zaman müşteri ilişkileri için ciddi bir önem taşıyor. Bu nedenle zamanı planlamanız en iyisidir. Bu noktada cebinizde bir not defteri veya ajandanın bulunması sizin için en doğrusu olacaktır.

Sabah-öğlen-akşam olarak üçe böldüğünüz gününüzü planlı olarak ne yapmanız gerektiği konusunda düzenli hale getirmeniz sizin avantajınıza olacaktır.

Doğru Alanadı İçin Yardımcı 5 Araç

Oozamca | 07 October 2010 11:46

Domize'ın Ekran Görüntüsü
Domize’ın Ekran Görüntüsü

Bir site oluşturmadan önce üzerinde en çok düşünülen, sitenin geleceğini, arama motorlarında durumunu ve viral olarak yayılmasındaki belki en önemli etkenlerden biri alanadının (domain) seçimi olduğunu hepimiz bilmekteyiz. İşte tam bu noktada alanadını seçmemizi kolaylaştıracak ve bu konuda bize yardımcı olacak siteler yaptıkları tavsiyelerle imdadımıza koşmakta.

  • Domize Domize Ajax tabanlı bir domain tavsiye sitesidir.
  • AjaxWhois: Algılanabilir ve kolay kullanımıyla alanadı bulmayı ve onların who is bilgilerine ulaşmayı size sunar.
  • Squurl: Squurl ajax tabanlı alanadı bulma sitesiri. Alanadı aramalarınızı hızlı şekilde yapmanızı sağlar. Ayrıca bir de link kısaltma hizmeti var.
  • Domainsbot Verdiğiniz detaylı arama verileri doğrultusunda doğru alanadını bulmanızı kolaylaştırır.
  • Dot-o-Mator: Dot-o-mator anahtar kelimelerinizden size domain geliştirmektedir.

Firefox İçin 5 SEO Eklentisi

Oozamca | 07 October 2010 10:23

Şimdi sizlere Firefox’un SEO için kullanabileceğiniz eklentilerini sunmak istiyorum. Bu kısa bir liste olacak ama içerisinde gayet etkili eklentileri bulabileceksiniz. Siz de önemli gördüklerinizi yorum oalrak ekleyebilirsiniz.

  • Firebug: Sitenizi geliştirdiğiniz esnada HTML ve CSS içerisinde hatanın tam oalrak nerede olduğunu bu eklenti ile saptamanız mümkün.
  • Web Developer: Çok fonksiyonel ve kullanımı kolay bir Firefox eklentisi olan Web Developer Java Scriptleri kapatmak ve sitede ana navigasyonun nasıl durduğunu gözlemlemek için kullanılabilecek bir araç.
  • AutoFill Form: Dizinlere ekleme sırasında gayet işinize yarayabilecek ve vakit kazanmanızı sağlayabilecek bir eklenti.
  • Social Media For Firefox: Girdiğiniz sitenin sosyal medya sitelerinde (Digg, StumbleUpon, Twitter, Delicious, Reddit, Mixx, Sphinn) aldığı oy durumunu gösteren kullanışlı bir araç.
  • Live PageRank:: Aktif sitenin PageRank durumunu gösteren basit bir eklenti.

SEO hakkında daha önce kullanışlı analiz araçlarının bulunduğu şöyle bir yazım da mevcut göz atmadan geçmeyin derim.

Google: Hayatı Kolaylaştırır

Oozamca | 06 October 2010 17:08

Şimdi sizlerle Google’ın hayat kurtaran birkaç arama özelliğini paylaşacağım. Bu özellikler genel olarak İngilizce aramalarda geçerli olsa da kimileri Türkçe aramalarda da sonuç vermektedir. Şimdi Google’ın bu çok bilinmeyen dünyasına adım atalım:

  • İstediğiniz an Google’a herhangi biryerin yerel saatini sorabilirsiniz:
    Şu an İstanbul’da saat kaç acaba? Ne duruyorsun bence bunu Google’a sormalısın. Yazman gereken tek şey “what time is it” ve saatini öğrenmek istediğin büyük şehirin adı.

* Ölçü Birimlerini Dönüştür (Para birimi, byte vb)
Yemek pişirirken, seyahat ederken, sabit sürücünüzde yer hesaplaması yaparken Google’ın birim dönüştürücüsü hayat kurtarıcınız olabilir. Çünkü Google bu gibi hesaplamalarda gayet akıllıdır. Hemen 10 TL’nin kaç € yaptığını öğrenme şansınız var.

50 Temiz Portföy Tasarımı

Oozamca | 29 September 2010 17:18

Usman Group
Usman Group

Portföyler okul mülakatlarından, freelance iş alımına kadar hayatın büyük bir bölümünde rol oynamaktadır. Bunun yanısıra ticari ve kurumsal hayatta da artık gözümüze portföyler sıkça çarpar hale gelmiştir. Portföy bu kadar fazla öneme sahipken bu 50 adet kategorize edilmiş ve temiz portföy tasarımı hayatınızı kurtarabilir, size yeni esin kaynakları oluşturabilir.

Portföy tasarımlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Google Chrome ile Tam Site Bilgisi

Oozamca | 06 July 2009 16:35

Başlığı google chrome olarak atsam dahi bunu ie ve mozillada da uygulayabilirsiniz. sitenizin veya içerisinde bulundugunuz sitenin tam bilgilerine ulaşmak istiyorsanız çok kullanışlı bir araç. verdiğim linki sadece “yer imi araç çubuğu” kısmına sürükleyip bırakmanız yeterli böylece sayfanın pagerank,index ve alexa bilgilerine ulaşabileceksiniz. İşte çok kullanışlı eklenti

javascript:void(window.open(“http://bilalbhatti.com/checksite.php?url=”+escape(location.href),”Bilal%20Bhatti”,”height=150,width=450,top=0,left=0,location=0″))

(sadece link olarak kaydedin, sürükleyin ve bırakın).

SEO için Kullanışlı Analytic Araçları Değerlendirmesi

Oozamca | 02 July 2009 14:02

Webmasterların çoğunun işine en çok yarayan araçlardandır “analytic”ler. Çünkü web sitelerinin başarı noktalarına ulaşıp ulaşmadığını, ziyaretçi özelliklerini ve hedef kitlelerini öğrenmelerinde önemli bir yere sahiptirler. Bu nedenle özelliklerine göre kategorize edilmiş bir analytic katalogu sunmaya karar verdim. Umarım hepiniz için yararlı olur.

Ücretsiz Analytic Araçları

  1. Google Analytics: Pek çoğumuz bilir ki Google Analytics analytic araçları konusunda lider araçlardan biridir. Bu nedenle bu listede yer alması gayet normal. Pek çoğumuz biliyor fakat özetle anlatmak gerekirse Google Analytics aracılığıyla sitemize gelen ziyaretçi sayısını, hangi bölgelerden geldiklerini, hangi kelimelerden geldiklerini ve benzeri bilgileri detaylı şekilde takip edebiliriz.
  2. Google Website Optimizer: Google Adwords ile performansınızı nasıl yüksek şekilde tutabileceğinizi ayarlamanızda yardımcı olabilecek bir araçtır.
  3. Microsoft AdCenter Analytics: Şu an için halka açık olmasa da davetiyeyle sahip olabileceğiniz bir analytic uygulaması.
  4. Piwik: Açık kaynaklı bir analytic uygulaması.
  5. Site Meter: Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz fakat ayrıcalıklı özelliklere sahip olabilmek için para ödemeniz gereken bir uygulama.
  6. Stat Counter: Site Meter gibi ücretsiz sahip olabileceğiniz fakat ayrıcalıklı özelliklere sahip olabilmek için para ödemeniz gereken bir analytic uygulaması.

Onlarca İnanılmaz İllustrasyon Kursu

Oozamca | 09 April 2009 18:39

Web tasarımcıları ve tasarımcılar için gayet yardımcı onlarca illustrasyon makalesi. Birçoğu resimli anlatım barındırmakta ve gayet kullanışlı bilgileri öğretmeyi amaçlamakta. şuradan türkçeleştirerek alınan yazıda gecen kursların tamamını burada bulabilirsiniz.

Google Twitter’a da El Attı

Oozamca | 06 April 2009 12:03

İnternet devi Google web 2.0 teknolojisinin gelişmesiyle birlikte büyüyüp gelişen Twitter’a da el attı. Sosyalleşme ağı olan Twitter’ı satın alma işlemlerine başlayan Google’ın video paylaşım sitesi olan Youtube’u aldıktan sonraki büyük hamlelerinden birini daha böylece görmüş olduk. Bundan böyle “What Are You Doing?” sorusunu daha da fazla görecekmişiz gibime geliyor.

Kaynak: r10.net

Fikirlerinizin Uçmasına İzin Vermeyin

Oozamca | 21 March 2009 14:04

School of Visual Art’a düzenlenmiş zekice bir reklam kampanyası. Fikirlerinizin nerede olursanız olun ucmamasını sağlayacak olan bir fikir. Haydi resimleri görelim.

Reklam Ajansı: KNARF New York, USA