bildirgec.org

omurtlak

11 yıl önce üye olmuş, 7 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Extreme ‘ e Alternatif Sayaç SayacTURKA

omurtlak | 31 March 2008 21:38

Sayaç Turka online ücretsiz Sayaç
Sayaç Turka online ücretsiz Sayaç

( www.sayacturka.gen.tr )

Extreme kapatılmadan 1. hafta önce Sayaç Turka devreye girmiştir. Extreme’in türkiyeye hizmeti durdurması üzerine extreme alternatif olabilecek Türk sayacı.

bu sayaç da extreme den alternatif olarak referansları google msn yahoo ve google images olarak farklı kategorilerde inceliyor olmasıdır.

ayrıca google arama kelimeleri için kaçıncı sayfada ve hangi dilde arama yapıldığı belirtilmektedir.

Google Resim İndex lemede Açık var

omurtlak | 21 January 2008 18:35

Arkadaşlar google resim indexlemesinde hata var!!!

Google resimleri neye göre kaydediyor (indexliyor)
google resimleri aklıma gelen şu aşağıdaki kriterlere göre sıralıyor.

  • resmin adı
  • resmin açıklaması
  • resmin bulunduğu sayfadaki meta title keyword ve içerikleri
  • resmin boyutu

HATA NEREDE?
bir şeyin farkına vardım google yeni eklenen hardiskte bulunan resmi kayıt etmesi çok uzun zaman alabiliyor.

ama yolu başka bi sitede bulunan zaten google tarafından indexlenmiş bir resmi alıp şekinde sayfamıza eklediğimiz takdirde artık o google images de sıralanan resim altında sizin sayfanız yazıyor olacaktır.

Google Sandbox nedir ve Google Sandbox dan çıkmanın kesin çözümü

omurtlak | 15 January 2008 23:27

Google yeni açılan bir siteyi takip sürecine almaktadır. Bu takip sürecine ise Sandbox denir. yani daha google un tam olarak güvenemediği siteler kategorisine Sandbox denir.

Yani her yeni açılan site zaten Sandbox dadır.
site ziyaretçilerine istediğini veriyor ve ziyaretçi sitede uzun bi süre kalarak dolanıyorsa google bi müddet sonra bu siteye güvenmekte ve ziyaretçi göndermektedir. Bu güven sürecinin ne kadar zaman aldığı ise tartışılır.

Sandbox Sürecinde Neler oluyor?
Google bizim sayfada ziyaretçinin ne kadar kaldığını nasıl anlıyor ?

Yakında GOOGLE Çöplüğe Dönüşecek

omurtlak | 14 January 2008 13:11

Sanırsam Google yaklaşık 10 yaşlarında var yani daha çok taze, google sayesinde para kazanmak için bir çok kapı açıldı eskiden yazılımcılar kazanabiliyordu parayı ancak şimdi normal internet kullanıcıları dahi para kazanabiliyor pilli blog sisteminin yaptığı gibi veya bloger.com vasıtası ile direk site açarak, sadece yazı yazılarak para kazanılabiliniyor.

Yaptığınız aramalarda bir çok çöplük site ile karşılaşmıssınızdır büyük ihtimal bi kelime yazıyorsunuz çıkan sonuçlardan birisini tıklıyorsunuz ama bakıyorsunuz ki o sitede de yazdığınız arama sonuçlarının bi benzerini çıkaran site (aramamotoru süsü verilmiş).

Internetten para kazanmak için PILLI mi Google Blogger mı ?

omurtlak | 14 January 2008 12:47

Para kazanmak için Bloggerımı tercih etmeliyim, Yoksa Pilli yimi tercih etmeleyim sorusu geldi aklıma, ikisinde kendine göre avantajları var ama hangisinin avantajı ağır basmakta bunun yorumunu yapmak lazım!!!

Bloggerın avantajları;
blogger google a ait olduğu ve database inin de zaten google kayıtlarında tutulduğu için girilen her başlık anında google aramalarında çıkmakta.

direk kendinize ait adsense hesabınız oluşabilmekte ve bu kazancın 100% ü size ait olmakta.

tamam bu şekilde para kazanmak güzel olabilir ama arama sonuçlarında ön sıralarda çıkmak için yoğun ve profesyonel bir pagerank yükseltme çalışması yapmak gerekiyor ve bu çok güç birşeydir.

Google Adsense Nasıl Çalışıyor ?

omurtlak | 14 January 2008 08:33

Google Adsesnse ile para kazanmaya başladığımda adsensenin çalışma mantığını çok merak ediyordum. bu konu ile sağdan solda aldığım duyumlar doğrultusunda kendimce deneyler yaptım. kodlarını inceledim. ve aşağıdaki sonuçlara vardım bunları sisinle paylaşmak istedim.

Google Adsense Javascript kodu ile anlık okuyup anında içeriğe göre sonuç çıkarmıyor.

Çoğu arkadaşım google adsense javascript ile ilgili sitedeki yazıyı javascript ile anında okuyup ilgili bir sonuç çıkardığını söylüyordu.
Bu durum kafamı karıştırdı ve bir deney yaptım.
daha önce google ın bilmediği bir sayfa oluşturdum içine adsense konu koydum. ilk çalıştırdığımda alakasız bir sonuç geldi önüme 3. veya 4. denemelerimde de alakasız sonuç aldım. 1 gün falan geçmeden birdaha çalıştırdığımda adsesnsenin alakalı bir sonuç çıkardığını gördüm.
Yani buradan çıkacak sonuç google adsesne tanımadığı bir sayfada ilk çalışmasında genel reklamları gösteriyor ve ilgili sayfayı indexlemek üzere kuyruğa atıyor. bi müddet sonra google bot gelip ilgili sayfanın içeriğini okuyor ve artık google sayfanın içeriğini bildiğine göre artık adsense alakalı sonuçlar verebilir.

facebook da kim beni ziyaret etmiş

omurtlak | 13 January 2008 13:07

facebook bilindiği üzere bu aralar en çok kullanılan portallardan biri. Düşünsenize facebook da profilinizi kimler ziyaret ettiğinin istatistiğinin size gösterildiğinin. kim hangi fotoğrafıma bakmış ne zaman bakmış, hangi bölümlerimde dolaşmış hangi arkadaşıma bakmış, aplikasyonlar arasında bir çok arama yaptım kim beni ziyaret etmiş who visit me profil counter gibi bi çok apliation buldum. bunlardan bazıları basit istatistikler tutabiliyor ancak bu istatistiklerde pek sağlıklı tutulmuyor nedeni ise aplikasyon yapımının daha pek yaygınlaşmaması. diğer bir nedeni ise aynı aplicasyonu arkadaşınızında yüklemesi gerekliliği arkadaşınızdada aynı aplikasyon olması gerekli . bi çok benzer aplikasyon yükledim ancak hiç biri istatistik tutamıyor. yakında koyacağız bu özelliği diyorlar. Sanırım zaten facebook da böyle bi özellik yok aplikasyonlar için.