bildirgec.org

mkd

11 yıl önce üye olmuş, 17 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

4 Adet Çevirimiçi İçerik Yönetim Sistemi (Online CMS)

mkd | 24 April 2009 12:45

Geleneksel web site kurma işlemi üç aşamadan oluşur.
1) Alan Adı Alma 2) Hosting Alma 3) Yapım. Muhtemelen her aşamada da fiyat ve kalite dengesini tutturmak epey can sıkıntısına neden olur. Şimdi can alıcı soruya geldik. Peki bunları bir arada toplamak mümkün mü ?

Online CMS (çevirimiçi içerik yönetim sistemi) hizmetleri bu sorunuza Evetyanıtı vermemizde bize yardımcı oluyor. Ben de sizlere şimdi 4 adet online cms sitesini tanıtacağım.

TR.TC

1 )TR.TC
Aslında bu 4 içerik yönetim sisteminden en iyisi bu diye düşünüyorum. Hem Türkçehem isminiz.tr.tcadında bir domain, hem de [email protected]olarak bir mail veriyor. Kendinize uygun tasarım seçip çok kolay bir şekilde sitenizi hazırlayabilirsiniz. Siteniz için gerekli olan resim ve dosya gibi materyalleri TR.TC’nin size sağladığı alanda barındırabilirsiniz. Ne kadar acemi olursanız olun TR.TC için problem değil 🙂 Kolay Site Aracında sitenizi düzenlerken yaptığınız hatayı geri alma gibi fonksiyon bulunuyor. İster içeriklerinizi akıllı ve basite indirgenmiş menülerle düzenleyin isterseniz kaynak kodlarıyla tamamen size kalmış. Ayrıca sitenizi canlı olarak (tasarımın üstünde) düzenlemenize imkan sağlayan bir sistem gerçekten çok işinize yarayacak. Son olarak internette adınızı sürekli hatırlatmak için arama motorlarıyla güçlü bir etkileşim bu sistemin özellikleri arasında.

|web sitesine giriş için buraya tıklayınız|

Edebiyat Dersi Yazar – Eser Eşleştirme (Şifreleme Yöntemiyle)

mkd | 21 April 2009 13:36


Edebiyat’ta yazar ve eserleri ezberlemek artık çok kolay

Edebiyat’ta yazarları ve eserlerini nasıl ezberleyeceğim ? Yazar ve eserleri ezberlemede sorun yaşıyorum. Yazar ve eseleri kolay ezberlerme tekniği var mı ? Cümleleriyle boğuşanlardansanız bu yazım sizin için Bunun için edebiyatta yazar ve eserlerin neredeyse tamamını kendim şifrelendirdim ve dedim ki neden bunu diğer insanlarlada paylaşmayayım 🙂 Öss’ye girecek olan ve ortaöğretimde okuyan birçok arkadaşımız için gerçekten faydalı olacağına inanıyorum.

Örnek yazarımız Mehmet Raufolsun.

A’dan Z’ye 50 tane İçerik Yönetim Sistemi (CMS)

mkd | 20 April 2009 17:33

Bildiğiniz gibi içerik yönetim sistemleri kodlama yapmayı bilmeyen insanlar için kurtarıcı niteliğindedir. Gerek kullanımı olsun, gerek eklentileri, gerekse de tasarımı bizi oldukça rahat ettirir. Ancak sonra şu sorun ortaya çıkar; yapacağımız siteye göre hangi içerik yönetim sistemini kullanacağız? Amacına uygun bir içerik yönetim sistemi bulmak bazen gayet zor olabilir. İsteklerinizi tamamen karşılaması için epey araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz. bu bildiride sizler için bu içerik yönetim sistemlerinden pek duyulmayanları ve hepimiz tarafından bilinenleri sunacağım.

Anantasoft Gazelle CMS 1.0

Atarone 1.3

150+ Harika Photoshop Eklentisi

mkd | 09 January 2009 14:16

Webresourcesdepot Photoshop’ta daha basit ve hızlı bir şekilde düzenlemeler yapabilmenize olanak sağlayan 150’den fazla eklentiyi bizler için derlemiş. Photoshop kullanımı hakkında yeteri kadar bilgisi olmayanlar için bu eklentiler kaçmaz. Photoshop eklenti dosyaları “.8bf” formatında olup Photoshop programının ana dosyaları içinde bulunan “presets > plug-ins” bölümüne yüklenir. Eklentileri isimlerinin üstüne tıklayarak indirebilirsiniz.

Siteniz için 1120 Adet Icon

mkd | 06 January 2009 14:40

Pinvoke web sitesi kullanıcılar için tam 1120 adet icon yayınlamış. 16×16 ebatlarında png formatında 1120 iconu ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Tüm iconları buradangörebilir buradanda indirebilirsiniz.

Uğraşmadan Favicon Yapın

mkd | 06 January 2009 13:38

Bilmeyen arkadaşlar için favicon yapımı gerçekten zordur. Resmi küçülteceksin formatını değiştireceksin vs. birçok uğraş gerektiren iş. Bu kadar uğraş gerektirdiği için birçok arkadaşımızda bununla uğraşmayıp kullandığı içerik yönetim sistemin yada portalın iconunu kullanıyor. Ancak favicon.comadlı internet sitesi 3 adımda bize favicon oluşturuyor. İlk adımda resmimizi ekliyoruz ardından resimde favicon yapılacak alını seçip kodumuzu alıyoruz. İşte favicon yapımı bu kadar basit.(Kaynak)

BannerSnack: Hemen kendine bir “banner” tasarla

mkd | 02 January 2009 19:32

Sitelerimiz için bir banner hazırlamak bazı arkadaşlarımız için gerçekten büyük sorun oluşturmuştur. Piyasada bu amaca yönelik birçok program olmasına rağmen hepsi de ücretlidir ve kısıtlı versiyonları da gerçekten “kısıtlıdır”. İstediğiniz şekilde bir banner hazırlamak için ya Macromedia Flash programını temin edip çok iyi bilmesiniz ya da belirteceğim siteden girip yapmalısınız 🙂 Belirteceğim sitenin ismi BannerSnack. Kullanım açısından gerçekten çok başarılı. kendilerinin belirttiği örnek boyutlarda isterseniz de kendi belirlediğiniz boyutlarda flash bannerlar yapabilirsiniz. Bannerlara resim ekleyebilme, yazı ekleyebilme ve bu eklenenen resim ve yazıları çeşitli efektlerle süsleme imkanı sunuyor. Efektleri giriş ve çıkış olarak düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca geçişler arasına da efektler ekleyebiliyorsunuz. Birbirinden güzel efektler gerçekten çok işinize yarayacak. Efektlerin dışında yazılarınıza ve resimlerinize filtreler ekleyerek hoş görünmesini sağlayabilirsiniz. Yaptığınız bannerları BannerSnack sunucularından direk yayınlayabiliriyorsunuz.

iStylr – Online Css Template Generator

mkd | 29 December 2008 14:16

iStylr
iStylr

iStyler,css dosyalarını kolayca düzenleyebilme ve yeni tasarılar üretebilmek için Stephan Helbig tarafından oluşturulmuş. Gerçekten kullanım açısından çok başarılı olduğu ortada. Css dosyalarınızı düzenliyor, isterseniz sıfırdan bir web şablonu hazırlamanıza olanak sağlıyor.Css konusunda uzman olan ve yeni başlayan kişiler için büyük kolaylık sağlayacak bu sistemde benim gözüme çarpan wordpress ile de uyumlu olması. Yani sıfırdan bir wordpress teması oluşturmak çok basit. İsterseniz diğer üyelerin yüklediği tasarımları kendinize göre düzenleyebilir, isterseniz bir web sitesini ekleyerek düzenleme yapabilir, isterseniz sıfırdan bir şablon oluşturarak çalışmanızı başlatabilirsiniz.

Ücretsiz ve Kaliteli 3 Hosting Sağlayıcı

mkd | 25 December 2008 17:00

Bilindiği üzere ortalıkta birçok ücretsiz hosting dağıtımı yapan site mevcut ancak bunların ne kadarına güvenilir, tartışılır.. Bu sitelerin büyük bir çoğunluğu ortaklık sistemiyle çalıştığından her an sitenizin kapatılması gibi bir riskle karşı karşıyasınız. (bu risk tüm ücretsiz hostinglerde geçerli tabii ki) Ancak şimdi benim tanıtacağım ücretsiz hosting sağlayıcıları gerçekten bu işi kaliteli bir biçimde yapıyorlar. Benim de arasında kullandığım oldu ve gerçekten normal hostingden bir farkını göremedim. Önceden sadece subdomain (isim.xxx.com) olarak verilen dönemler geride kaldığından artık kendi alan adınızla (www.isim.com) da bu hostinglere kayıt olabiliyorsunuz. Şimdi bu ücretsiz hosting sağlayan siteleri ve özelliklerini tanıyalım:

1. 000WebHost (ÖNERİM)

000WebHost
000WebHost

Bu ücretsiz hosting sağlayıcısını ben de kullanmıştım ve gayet memnun kalmıştım. Sadece hız konusunda ufak problemler yaşamıştım. Önceleri bu site sms mesajla onay hizmeti veriyordu ancak kullanıcılarından aldığı tepki sonucu galiba kaldırdılar.

Özellikleri:

  1. 1500 MB Alan
  2. 100 GB Bandwidth
  3. PHP ve MySQL veritabanı desteği
  4. FTP desteği
  5. Kendi alan adınızı kullanma imkanı
  6. 99.9% Uptime
  7. cPanel Kontrol Paneli (örnek)
  8. Fantastico ile tek tıkta birçok uygulama kurulumu (içerisindeki uygulamalar)
  9. Reklam içermez