bildirgec.org

kapuska

11 yıl önce üye olmuş, 39 yazı yazmış. 29 yorum yazmış.

Google bir trilyona dayandı..

kapuska | 30 July 2008 14:04

İnternet ne kadar büyük? Google ekibine göre bu sorunun cevabı pratik olarak sonsuz. Mesela bir takvim sitesini ele alın. Her günün sayfasında bir sonraki gün için bir başka link bulacaksınız. Bu linkleri izlerseniz (google botlarının yaptığı gibi) süreç sonsuza kadar devam eder.

Neyse ki Google kullanıcıya yararı olmayan bu tarz indekslemeleri yapmıyor. Peki bunlar hesaptan çıkarılırsa büyüklük ne kadar olur? Eh sonsuz eksi sonsuz nasıl ölçülebilir bir rakam değilse bunun da cevabını bilmiyoruz.

Kallout’la Tarayıcıdan Aramaya Paydos

kapuska | 29 July 2008 17:48

Windows için geliştirilen ve parasız olan KallOut henüz beta aşamasında olmasına rağmen gelecek vaadeden bir yazılım. Outlook, Adobe Acrobat gibi masaüstü, Word, Excel, Powerpoint gibi ofis uygulamarıyla internet explorer veya firefox gibi popüler tarayıcılara kolayca entegre edilebilen KallOut seçtiğiniz bir metini açılan kontekst menüsünde istediğiniz arama motoruyla aramanıza imkan tanıyan bir uygulama.

Kokan Bilgisayarlara Doğru..

kapuska | 29 July 2008 14:38

Buradaki habere göre Japon Recruit Co Ltd. adlı şirket Tokyo İstasyonun altındaki alışveriş merkezinin önüne koyduğu 42″lik LCD ekrandan çevredeki cafe ve restaurantların reklamlarını yayımlıyor.

Buraya kadar sıradan bir bildiri gibi gözükse de, işin enteresan tarafı cihazın havaya önünden insanlar geçerken çeşitli yemek kokuları yayması.

Nasa İmages En Sonunda!

kapuska | 29 July 2008 13:22

Bugüne kadar doğa ile ilgili bir fotoğrafa ihtiyaç duyduğumuzda ilk bakılacak yer National Geographic arşivleriydi. Ancak konu uzay olduğunda Nasa’nın bir hayli karışık olan web-imaj sayfasında şanslıysak aradığımız fotoğrafları buluyorduk.

NASA bu şikayetlerimizi en sonunda duydu ve İnternet Arşiv ile yaptığı 5 yıllık ortaklık anlaşması ile geçen haftadan itibaren NASA İmages adlı multimedya sitesini hayata geçirdi.

EncryptOnClick: Birkaç Tık’la Şifreleme

kapuska | 29 July 2008 13:05

Piyasanın kaliteli yedekleme ve senkronizasyon programlarından SyncBack‘in üreticisi 2BrightSparks yazılımevi dünyanın en basit ama tam tersine bir o kadar kaliteli şifreleme programını sunar: EncryptOnClick.

Size de devamlı kullandığınız dosya ve klasörleri şifrelemek sonra da deşifre etmek için arayüzü düğme dolu programlardan gına geldiyse çözüm kesinlikle bu program. Askeri sınıf 256-bit AES şifreleme algoritması kullanan programda aynı zamanda şifrelenmiş dosya ve klasörlerinizi sıkıştırma özelliği de bulunuyor.

Süpermarketler -3

kapuska | 29 July 2008 09:18

Kazara ilk buraya gelenler için: 1. bölüm, 2. bölüm

Henüz 14 yaşındayken okulunu bırakan (N. S. gibi..) ve bir bakkal mağazasında tezgahtarlık yapmaya başlayan Clarence Saunders’ın belki de en büyük özelliği egitimini tamamlayamamış olsa bile içinde olan üstün gözlem yeteneği ve problemlere getirdiği yenilikçi çözümlerdi. Dükkandaki görevi, o zamanlar birebir olan alıcı-satıcı diyaloğunda müşterilerin siparişlerini alıp bunları hazırlamak ve istek olduğunda, eh bir de patronu izin verirse, bahşiş aşkına paketleri evlere teslim etmekti.

o günlerden bir bakkal dükkanı
o günlerden bir bakkal dükkanı

Ne var ki, 18 yaşını doldurduğu gün, artık kalfalığını yaptığı işten sıkılmış, hem biraz gezmek hem de şansını başka yerlerde denemek için ülke çapında satış yapan bir toptancının yanında işe başlamıştı. 4 yıl kadar ülkeyi dolaşıp bu işten de sıkılınca, 1905’te yine başka bir toptancının ama bu sefer şehiriçinde, satış memurluğunu yapmaya başladı.

Windows Explorer’ımızı Geliştirelim..

kapuska | 29 July 2008 09:05

Geçen gün alternatif dosya yöneticileri yazımda, klasörler ve dosyalarla çok uğraşılan işlerde işletim sisteminin varsayılan dosya yönetim uygulamasının zaman zaman yetmediğinden bahsetmiş, alternatif yöneticileri tanıtmıştım.

Ancak çoğu bilgisayar kullanıcısı orjinal programından vazgeçmek istemeyebilir. Böyle bir durumda bile windows explorer’ımızı küçük ve bedava programcıklarla geliştirebiliriz. Aşağıda en yaygın kullanılan bu eklentileri bulabilirsiniz:

Avanquest Artık Bedava!

kapuska | 28 July 2008 12:12

“Avanquest Connection Manager” (Avanquest Bağlantı Yöneticisi) daha önceleri 30$ olan lisans ücretini süpriz bir şekilde sıfırladıktan sonra artık dizüstü bilgisayar kullanıcıları için dikkate alınması gereken kullanışlı bir alternatif gibi gözüküyor.

Yabancısı olanlar için açıklayalım; bu uygulamayla farklı kablosuz ve LAN bağlantıları için farklı profiller oluşturabilir, bağlandığınız yere göre farklı güvenlik ayarları yapabilir, yine farklı e-posta, yazıcı ve ağ sürücüsü varsayılanları seçebilirsiniz.

Güngören

kapuska | 28 July 2008 11:46

Bu akşam tarih yazdığını düşünenler… Hak verilmez, alınır denildiğinde bunun canları gasp etmek olduğunu zannedenler… Milyonlarla kıyaslandığında aldıkları hayatlarla, verdikleri zararla milleti yıldırıp, devleti dize getireceğini düşünenler…

Hadi istediğiniz taşı, toprağı bir kenara bıraktım… İstediğiniz imtiyazları böyle mi kazanacaksınız? Kültürel özgürlüğünüzü böyle mi elde edeceksiniz? Realitenizi böyle mi tanıtacaksınız?

Bu akşam siz 14 kişiyi öldürmediniz! 140 kişiyi yaralamadınız!

Bu akşam siz belki de daha doğmamış Nobelli edebiyatçınızın henüz liseli anneannesini katlettiniz… En ateşli savunucunuz olacak insanı yetim bıraktınız… Memleketinizi Çelebi’nin yazdığı gibi yemyeşil yapacak adamın kollarını aldınız.

Günün Zamazingosu -2

kapuska | 26 July 2008 11:24

Sıcak yaz günlerinde bilgisayar kullanmaya (özellikle benim gibi cayır cayır yanan bir dizüstünden ise) ilaç olacak çare Thanko fanlı klavye.

İki USB porttan bilgisayarınıza bağlanan (biri fanlar için olmak üzere) bu klavyenin Japonya satış fiyatı 62$ olarak duyurulmuş. Bakalım buraya geldiğinde bize ne kadara mal olacak?

Kaynak: [NewLaunches]