bildirgec.org

biSGen

11 yıl önce üye olmuş, 126 yazı yazmış. 8 yorum yazmış.

japonya ( mart 2011 ) depreminin öncesi ve sonrası fotolar

biSGen | 17 March 2011 11:56

aşağıdaki görüntüler, 12 mart 2011 tarihinde, büyüklüğü daha önce 8.9 olarak açıklanan ancak daha sonra 9.0 olarak düzeltilen ve hemen ardından tsunami felaketine uğrayan japonya’daki depremin öncesi ve sonrasını gözler önüne seriyor.

Online Convert / dönüştürme

biSGen | 11 March 2011 18:50

biliyorsunuz convert dönüştürmek demek.

Bu sitede bu işlemi online yapmak mümkün. Convert/dönüştürme yapabileceğiniz türler (72 değişik tür) ve linkleri aşağıdadır.

AAC, FLAC, M4A, MMF, MP3, OGG, WAV, WMA

bmp, eps, gif, hdr-exl, jpeg, pdf, png, svg, tga, tiff, wbmp

3g2, 3gp, avi, flv, mkv, mov, mp4, mpeg-2, ogg, webm, wmv, iphone, ipod, nintendo ds, ps3, psp, wii, xbox

epub, fb2, lit, lrf, mobi, pdb, pdf, tcr

doc, flash, html, odt, pdf, txt

adler32, blowfish, crc-32, crc-32b, des, gost, haval-128, htpasswd apache, md4, md5, ripemd-128, ripemd-160, sha-1, sha-256, sha-384, sha-512, snefru, tiger-128, tiger-160, tiger-192, whirlpool

Temel müzik eğitimi

biSGen | 02 March 2011 12:09

BÜFK(boğaziçi üniversitesi folklor kulübü) ve BGST (boğaziçi gösteri sanatları topluluğu) bünyesinde 2003-2009 yılları arasında yürütülen çalışmaların bir ürünü olarak ortaya çıkan, ekipten birgül serçe ve tolgahan çoğulu tarafından kitap/CD haline getirilen “Temel müzik eğitimi metodu“nu müzisyen adayları için özellikle öneriyorum.

müzisyenlerin ilgisini çekecek bir sayfa…

biSGen | 20 April 2010 12:20

birkaç akor da olsa gitarla çalabiliyorsunuz, biraz da nota biliyorsunuz, hatta ufak ufak beste çalışmaları da mı yapıyorsunuz. üzerinde çalıştığınız şarkının değişik varyasyonlarını merak etmez misiniz? Şu sayfa ilginizi çekecektir o halde. daha girişte neyi / nasıl yapmanız gerektiği basit bir animasyonla anlatılmış. gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış artık…
…………………………….
basit olarak da olsa kısaca anlatayım yine de;
önce akorları yazalım, basit bir ispanyol kalıbı olsun. Am, G, F, E7, Am…

bu akorları sol üstteki ( score ) yere yazmak için önce ilgili ölçü/mezur’u seçili hale getiriyor ardından yan tarafta akor şifrelerinin olduğu yere ( chord ) tıklıyoruz.

ardından hemen altta mixer yazan yerden tercih ettiğimiz çalgı gruplarını etkin hale getiriyoruz.

Son olarak da Sound yazan yerden eşlik tarz/stil seçiyor ve dinliyoruz.

m7b5 ve dokuzlu akorları ben bulamadım. oLsa daha bir güzel olurdu.
bu arada tempoyu mixer bölümünden değiştirebilirsiniz. transpoze yapmak için de chord bölümünde “Key” yazan yeri kullanılıyor. Transpoze yapmayı bilmiyorum diyenler buradan faydalanabilir.

gitarda ritm çalışmak isteyenLere kaynak

biSGen | 20 April 2010 11:43

www.strumpatterns.com

gitarda ritim kaLıpLarını öğrenmek mi istiyorsunuz? bu sayfa ilginizi çekecektir. sayfada 79 adet değişik ritim kalıbı ( notalarıyla ) bulunmakta.

Yeni başLayanLara çok faydalı olacağını düşünüyorum zira hem notası var hem de tıklayıp o kalıbı dinlemeniz mümkün.
başka şeyler de var sitede, keşfetmek isterseniz tabii ki…

zeka ve algılamanızı geliştirmek istemez misiniz?

biSGen | 25 November 2009 19:13

zeka ve algı geliştirici oyunlarla / etkinliklerle aranız nasıldır? Seviyorum diyorsanız bu siteyi ( http://www.lumosity.com ) de seveceksiniz.

Sitede beyin/zeka/algı gelişimi için 40 değişik bölüm var ve her bölüm 5 oyundan/etkinlikten oluşuyor. Site ingilizce ve bazı oyunlar/etkinlikler için üyelik şartı koşuyor. ki zaten üyelik de ücretsiz.
iyisi mi birkaç imaj yükleyeyim de ne demek istediğimi daha iyi anlatayım.

sitede bir puan sistemi var. Kendi günlük gelişiminizi / performansınızı gösteriyor anladığım kadarıyla.

ilgilenenlere “Zeka ve algılama geliştirilebilir mi?” sorusu hakkında Tübitak‘ın sitesindeki şu yazıyı da okumalarını tavsiye ederim.

hep sınav hep sınav !

biSGen | 01 October 2009 15:56

buradan MEB Müdür, Müdür Yardımcılığı , şeflik, müfettiş yardımcılığı vb diğer resmi kurum sınavlarına online testlerle hazırlanabilirsiniz.
gördüğüm kadarıyla siteye ses kayıtları da eklenmeye başlamış.
Tabii ki bunun için öncelikle siteye üye olmak gerekiyor.
üye olduktan sonra 3 ayrı bölüme de ulaşabiliyorsunuz.

Sınava çaLışma mod‘unda
“Kim 500 milyar İster” adlı oyun formatında hazırlanan yarışma ile seçtiğiniz konulardan (tc anayasası- yerel yönetim, eğitim, MEB mevzuatı, genel kültür, tc inkılap tarihi/atatürkçülük ve son olarak da türkçe) çıkacak sorularla yarışıyorsunuz.

Eğer kendinizi sınava hazır hissediyorsanız şu sayfadan eğitim(183),genel kültür (231),KPSS (2637),meb mevzuat (537), MTSK – trafik ehliyet sınavı(5244), tc inkılap tarihi ve atatürkçülük(161), T.C. anayasası-yerel yönetim (436),türkçe(GENEL) (385) konularını seçip online sınav olabilirsiniz.

An itibariyle (01 ekim 2009) toplam 12572 soru sayısına ve 1430 üyeye sahip siteye isterseniz siz de soru gönderebiliyorsunuz.
Son olarak, deneme ya da gerçek, tüm sınavlarda başarılar diliyorum.

ücretsiz radyo, cd takip, poliçe takip, veresiye takip üstüne bir de 6 dilde çeviri yapan sözlük

biSGen | 12 August 2009 10:18

Exasystem tarafından ( sanırım ofis/muhasebe çalışanları düşünülmüş öncelikle ) 6 değişik yazılım ücretsiz / tam sürüm olarak paylaşmış. Bana da bunu bildirmek/paylaşmak düşer diye düşündüm.
Paylaşılan Yazılımlar
Herhangi bir dilde sorgulama yapıldığı zaman kalan beş dili aynı anda sorgulayanSözlük ( türkçe, ingilizce, fransızca, ispanyolca, italyanca, almanca )

Ekran görüntüleri
Yenilikler
Buradan indirebiLirsiniz.

+ – + – + – +
Radyo

Normal ve portatif olmak üzere iki çeşit yükleme şansına sahip olduğunuz yazılımda, yerli ve yabancı yüzlerce radyo istasyonuna ulaşabilmek mümkün. detaylı bilgi için buraya tıklayınız.
+ – + – + – +
CD Takip

»Genel Özellikler
»Ekran Görüntüleri
»Yenilikler
»Yardım
buRadan indirebiLirsiniz.
+ – + – + – +
ve diğer yazılımlar: Veresiye, poliçe takip, Kasa Defteri

bundan iyisi “Şam’da kayısı!” 🙂
faydalı olması dileklerimle…

müzik programları eğitimleri

biSGen | 06 August 2009 17:55

şu sayfada müzik programları hakkında eğitimler/açıklamalar ve paylaşımlar yapılmış. Müzik ve teknolojiyle ilgiliyseniz işinize yarayacaktır.

İngilizce olan sitede Steinberg Cubase, cakewalk sonar, Ableton Live, Adobe Audition, Fruity Loops, Sony Sound Forge, Steinberg Nuendo, Reason, ve daha bir çok yazılım hakkında güzel paylaşımlar yapılmış.
Eğer siz de benim gibi ingilizce bilmiyorsanız google translate işinize yarayabilir.

Üye oLduğum forumlarda bazen soruyorlar;”Ben bu programı bilmiyorum, hatta isimini bile yeni duydum. Nasıl kullanılıyor, yardım eder misiniz?” diye. Ben de onlara; “girin google’a, arama çubuğuna resimli anlatım yazın okuyun, inceleyin, izleyin, deneyin, bozun, değiştirin, öğrenin” diyorum. Zira ben de öyle yapıyorum.
Sözgelimi arama çubuğuna “Fruity Loops resimli anlatım” yazıp incelemeye-öğrenmeye başlayabilirsiniz. Gerisi sizin yeteneğinize, yaratıcılığınıza kalıyor.
Öğrenmek için denemek, bozmak, karıştırmak gerekiyor en nihayetinde…
faydalı olması dileklerimle…