bildirgec.org

yahoo hakkında tüm yazılar

Ücretsiz Linux Web Hosting

tekpo | 08 June 2011 11:46

Gigatech adlı firma ücretsiz web hosting vermektedir. Bu deneme amaçlı olacağından kısa süreliğine açılıyormuş ve su süre içinde alanlar ücretsiz faydalanabilecekmiş bu hizmetten. Bu kampanya ile iligi ücretsiz web hosting hizmetine ulaşabilirsiniz. Özellikleri vs birçok şey söylenmiş. bir çok site için yeterde artar bile bu özellikler. Nede olsa ülkemizde ücretsiz web hosting hizmeti çok verilen bir hizmet değil.

yahoo açılamayan dosya ekleri çözüm

maydesign01 | 25 May 2011 15:53

yahoo açılamayan dosya eki
yahoo açılamayan dosya eki

bir yahoo mail adresiniz var yada bir yahoo grubuna üyesiniz, gruptan yada bir başka yahoo mail den size ekli halde bir mail gonderildi diyelim ; eğer mail deki dosya ekinin adı türkçe karakter,boşluk içeriyorsa bu dosyayı açmakta sorun yaşarsınız. böyle bir sorunla karşılaşırsanız dosya yı açmak için şu yöntemi kullanabilirsiniz.

wp blogunuz için 10 önemli özellik

silver530 | 18 May 2011 14:54

bu yazımızda wp temanıza özellik ekleme konusundan bahsedelim. bunu yaparken wp fonksiyonlarını kullanacağız.

wordpress sitenizi geliştirmek
wordpress sitenizi geliştirmek

navigasyon ekleme: sitenizin daha kolay gezilmes için en başta yapmanızı gereken özelliklerden birisidir. seo ya da artı puan katar. bunun için bir eklenti de kullanabilrsiniz. adı yoast breadcrumbs.

Google’dan ‘L’ Demeden Leblebiyi Anlayan Özellik

aycsoft | 22 March 2011 15:57

Google Chrome hızda kendini bile aştı. Sadece teknolojisiyle değil! Bu sefer anlayışı ile rakiplerinin başını öne eğdirdi.

Google Chrome'dan 'leb' demeden Leblebi'yi Anlayan Özellik... :D
Google Chrome Leblebi Özelliği 😀

Google Chrome’un Windows versiyonunda yeni uygulamaya koyduğu bir özellik sabah sabah gözlerimi kamaştırdı. Tam bildirgec.org yazacaktım ki “b” tuşuna basar basmaz Bildirgeç karşımda beliriverdi. O’da ne siteyi siz yazarken Enter tuşuna basmadan anında yükledi. Denedim diğer sitelerde de aynısını yaptı. Kendi kendime dedim ki: “Bu sefer Google kendini bile aştı!”. Gerçekten de hız için neredeyse takla atan tarayıcıların ve biz kullanıcıların aklına bile gelememiş basit bir yöntemi uyguladı sadece!

WordPress için Google XML Sitemaps

tekpo | 14 March 2011 14:24

Birçoğumuz blog yazılımı olarak Wordpress kullanmakta. Wordpress le herşey çok güzel. Birde Google XML Sitemaps eklentisi ile çok daha güzel oluyor.

wordpress için google xml maps
wordpress için google xml maps

Oldukça kullanışlı bir program. Siz sadece yazınızı yazıyorsunuz. Geri kalan herşeyi bu eklenti hallediyor. Öncelikle site haritanıza yazdığınız yazıyı ekliyor sonrada bing, yahoo, google, ask.com gibi tanınmış arama motorlarına ping atıyor. Her wordpress sitesinin vazgeçilmez bir eklentisi bence.

Arama Motorlarında Kaçıncı Sıradayım

erdem07 | 24 January 2011 09:11

Arama motoru optimizasyonu ile ilgili yaptığımız çalışmaların olumlu ya da olumsuz değişikliklerini anlamak için sıralamamızı takip etmemiz gerekir.

Websitelerimizin Google, Bing ve Yahoo arama motorunda hangi kelimelerde kaçıncı sırada olduğunu göstermektedir.

Sepof.net (Search engine position finder)
Sepof.net (Search engine position finder)

Yapılan arama sonuçları kayıt edilmektedir ve geçmişte hangi arama motorunda hangi kelimede kaçıncı sırada olduğumuzu görebiliriz.

Sepof.net diğer sitelerden farkı Google görsellerde arama imkanı ve aynı anda çoklu kelime sorgulamasına sahip olmasıdır.

GOOGLE’DA ARAMA YAPMANIN İNCELİKLERİ

eyupcan199 | 23 November 2010 15:58

Google günümüzde dünyanın en büyük arama motoru.Her gün milyonlarca insan yüz milyonlarca arama yapıyor.İşte bu aramaların sonuca daha çabuk ulaşması için bir kaç tüyo:

1-yazım denetimi: aklınıza takılan bir kelimenin doğru yazılışını merak ediyorsanız google’da aramanız yeter.Google size kelimenin doğrusunu öneri olarak vericektir. Aynı özelliği bir çeviri aracı olarak da kullanabilirsiniz.

2-hesap makinesi:Google’ın hesap makinesini kullanabilirsiniz . örneğin 5+2’yi aratırsanız sonucu 7 olarak verir.

teknoloji devlerinin isim hikayeleri!

gogool | 14 November 2010 17:37

milyon dolarlar kazandıran dev bilişim devlerinin ve web sitelerinin isimleri nasıl bulundu. teknololi dünyasının önde gelen şirketlerinden apple ,asus ve internet dünyasının devleri google, yahoo gibi şirketlerin bu isimleri nasıl bulduğunu öğrenmek istermisiniz. işte size bu devlerin isim hikayeleri…

dev arama motoru google

dev şirketin ilk ismi BackRub. Sırt masajı anlamını taşıyan BackRub kurucular tarafından fazla parlak olmadığı düşüncesiyle 100 sıfır taşıyan Googol sayısını düşünerek bu isimde karar kılıyorlar. Google’a dönüşmesinin sebebi ise Googol kelimesinin yanlış telaffuz edileceği veya bu alan adının alınmış olmasından dolayı seçtikleri düşünülüyor.

Facebook ve Twitter ne kadar güvenli?

angelsdemos | 12 November 2010 10:00

FireSheep, adlı Firefox uygulaması geçtiğimiz haftalarda popüler web sitelerinde güvenlik krizi yaratmıştı. Google, Facebook, Twitter, Amazon gibi büyük web sitelerinde kablosuz ağlar üzerindeki hesaplara kolaylıkla ulaşım sağlayabildiğiniz ve kullanıcıların erişemediği sayfalara erişim sağlayan FireSheep uygulaması büyük web sitelerinin aslında o kadar da iyi korunmadığının göstergesiydi.

Bu olayın ardından Digital Society, 11 popüler internet sitesi üzerinden güvenlik araştırması yaptı. Aralarında Facebook, Twitter, Hotmail, Gmail, Ebay, Flickr, Yahoo, Amazon gibi büyük sitelerin bulunduğu araştırma sonucu pek iç açıcı değil. Özellikle Facebook ve Twitter’ın durumu oldukça kötü.

FringOut Andorid’e Skype’nin yerine geçmeye geliyor.

dextarus | 04 November 2010 17:37

Androidmobil işletim sisteminde VoIP programlar konusunda Skypeliderliğini sürdürürken sahaya yeni bir oyuncu daha geldi, fringOut.

FringOut
FringOut

Skype‘nin aksine FringOut eski Android sürümlerinde bile çalışmakta. Skype en az 2.1 sürümünde çalışırken FringOut 1.6 sürümünde bile çalışabiliyor. Ve Skype’den üstün kılan bir özelliği ise 3G de çalışabilmesi. Bilindiği gibi Skype sadece WiFi bağlantıda çalışabiliyor.
Program Yahoo, ICQ, AIM, Facebook, Twitter, Windows Live ve Google Talk bir çok mesajlaşma platformunu destekliyor.