bildirgec.org

validator hakkında tüm yazılar

internet explorer simulator

infoman | 31 October 2009 15:05

Bilindiği gibi w3 standartlarına uygunluk tüm browser’larda web sitenizin düzgün görünmesini sağlar ancak bazı durumlarda proje dosyaları çoğaldıkça yada üyelik içeren sistemlerde iç kısımlardaki sayfaları w3 filtresinden geçirmek zorlaşır ve sıkıntılı bir iş haline gelir yapılmaz. my-debugbar adresinde bu işlemler için biçilmiş kaftan olan IE Simulator adlı bir uygulama geliştirilmiş. Bu uygulamada IE 5.5’den tutun IE’nin var olan sürümlerine kadar tüm versiyonlarda sitenizi test edebiliyorsunuz buradan indireceğiniz uygulama ile artık web sitlerinizin diğer IE sürümlerinde nasıl göründüğünü rahatça izleyebileceksiniz. web geliştiricilere yararlı olmasını dilerim.

formDogrula (fdo) sınıfı ile formları kolayca doğrulayın

admin | 07 September 2009 09:43

form doğrula

formları, sunucu tarafında güvenli bir şekilde doğrulatmak her zaman sıkıcı bir işlem olmuştur. if-else blokları, regex şablonları havada uçuşabilir. oysaki bu işlemi çok daha kolaylaştıran ve basite indirgeyen sınıflar (class’lar) mevcut. Sizlere tanıtacak olduğum formDogrula (fdo) sınıfı da bunlardan bir tanesi…

formDogrula (fdo) sınıfı nasıl birşeydir?

Basit bir örnek üzerinde bunu anlatmak en iyisi sanırım. Alttaki kodlardan oluşan bir iletişim formumuz olsun:

Doğrulanmış (X)HTML – Önemli mi?

pinkfloyd | 10 February 2009 21:11

Bir web geliştiricisi olarak doğru kod yazmanız gerekir, ancak bu gerçekten önemli mi?

Doğrulamanın ardındaki gerekçelere bir baktım ve web’in en popüler 25 websitesini inceleyerek kodlarının doğru olup olmadığını sorguladım. İşte başlıyoruz…

Doğrulama nedir?
Doğrulama belgelerinizin WWW Konsorsiyumu (W3C) gibi kurumlar tarafından HTML ve XML ile oluşturulan web belge tiplerinin resmi standartları ile uyumlu olup olmadığını test eden bir işlemdir. Aynı işlem WML siteler için WapForum’un yayımladığı standartlara göre yapılır. Normal belgelerimizdeki yazım denetimi ile benzer amacı güderler. (W3C)

Peki neden doğrulamalıyız, getirileri nelerdir?

1. Birbiçimli Olmayan Tarayıcı Doğrulaması
Doğrulanmamış sayfalar tarayıcınızın kodunuzu otomatik olarak doğrulamasına sırtını dayar ve her tarayıcı bunu farklı şekilde yapar. Bu yüzden bir etiketi kapatmayı unutursanız, Firefox bunu gözardı edebilir ancak Safari etmeyebilir bu sebeple farklı tarayıcılarda farklı ve genellikle doğru görünmeyen bir sayfa ortaya çıkar.

2. İşleme Süresi
Eğer kodunuz doğru ise tarayıcınız kodunuzu düzeltmekle uğraşmaz, bu da sayfanızın daha hızlı açılması ile sonuçlanır.

3. Geleceğe Yönelik
Teknolojinin yarın neler getireceğini kestirmek mümkün değildir ancak eğer doğrulanmış bir (X)HTML dosyanız var ise kodunuz gelecekteki web teknolojileri ile sorunsuz çalışacaktır.

PageRank Yükseltmek İçin Öneriler Ve Pr Kontrol Siteleri

TheGhosT | 14 October 2008 23:53

Pagerank‘inizin Yükselmesi İçin Öneriler

PageRank yani PR diğer bir adı ile Public relations Google amcanın siteleri değerlendirmekte kullandığı puanlama sistemidir. Ne kadar yüksek Pr sahibiyseniz siteniz o kadar kaliteli ve güvenilir demektir. Ayrıca PR’nin yüksek olması sitenizin içeriğininde sağlam olduğunu gösterirki bu site üyelerinizin daimi olmasını sağlar.

PR güncellemeleri her ay ayda bir sefer olmak üzere yılda 12 sefer yapılır. PR değerinizin yükselmesi veya düşmesi sitenizin içeriğine, sitenize link veren sitelerin güvenilirliğine yani backlink olayına, ne sıklıkla sitenizi güncellemenize bağlıdır. Ayrıca Google amcanın pr güncellemelerinde esas aldığı şeylerden biri de site kodlamanızın temiz olmasıdır. Özellikle Google botları CSS‘i düzgün olan siteleri çok severler ve sayfa indexlemesi daha sık olur.

Şimdi gelelim size tecrübelerime dayanarak vereceğim önerilere;

SEO Validator

eburhan | 31 December 2007 08:46


SEO Validator
isimli web aracı ile herhangi bir web sitesinin SEO kurallarına uyup uymadığını hızlı bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz.

“URL” kısmına bir web adresi girin ve “Check if the document is SEO valid” butonuna tıklayın. İşte hepsi bu kadar.

W3C Markup Validator 8.0 beta

Guitarcraft | 08 May 2007 09:02

internet sayfalarının web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden ve bu konuda çalışmalar yürüten W3C ‘nin (1) Web Standart Kontrol Servisinin (2) Beta sürümü olan 8.0 Beta 1 kullanıcıların ulaşımına açıldı.

Bu sürüm ile yapılan değişiklikleri görmek için buraya, sayfalarınızı beta sürümü ile kontrol etmek içinde buraya tıklayabilirsiniz.

Dip Notlar :

(1) Dünya Çapında Ağ Birliği ( World Wide Web Consortium ya da kısaca W3C )

(2) W3C Markup Validator

Web siteniz mobil araçlara uygun mu?

eburhan | 10 March 2007 15:27

ready.mobi, web sitenizin mobil aygıtlarda nasıl görüntüleneceğini detaylıca analiz edebilen süper bir site.

Web sitenizin adresini yazıyorsunuz ve Check butonuna tıklayarak analizi başlatıyorsunuz. Kısa bir süre sonra oldukça ayrıntılı ve anlaşılır bir rapor alıyorsunuz. ready.mobi web sitenize 5 üzerinde puan veriyor.

Bunun haricinde örnek olması açısından web sitenizin Sony Ericsson k750 ve Nokia N70 telefonlarında nasıl göründüğüne de bakabiliyorsunuz.