bildirgec.org

uydu görüntüleri hakkında tüm yazılar

nerede gece? nerede gündüz?

odo | 20 November 2007 08:54

herhangi bir anda gezegenimiz üzerinde neresi güneş ışığı alıyor neresi almıyor diye merak edenler için bir yer var.

ben bu yazıyı yazarken dünyanın konumu yukarıdaki resimde olduğu gibiydi. bakalım yayınlandığında dünya ne kadar dönmüş olacak?

dikdörtgensel görüntü için buradan buyrun.

GeoEye

hivaye | 15 August 2007 09:38

http://www.geoeye.com/

Yapılan son tahminlere göre…

anda | 12 August 2007 09:03

bu sözden hepimiz sıkıldık galiba. sürekli hava tahmini yapılmasına rağmen bunların bir çoğunun yetersiz kalması hepimizi çileden çıkarıyor. her ne kadar şikayet etsek de hava durumuna bakmadan sokağa çıkmak istemiyoruz. İşte bu noktada bize yardımcı olabilecek Weather Underground adında bir site var. sitede neredeyse dünyadaki tüm ülkeler ve şehirler için hava tahminleri bulunuyor. üstelik bu tahminler 6 günlük ve gündüz-gece olarak yapılmış.
Ayrıca web sayfanıza ekleyebileceğiniz ve sürekli güncellenen birçok banner‘ı siteden alabilirsiniz.
Site içeriği bu kadarla sınırlı değil tabiki. Seçtiğiniz bölge ile ilgili fotograflar, uydu görüntüleri, haritalar, gezi planlayıcı da sitede mevcut.

izleniyor muyuz?? (oldu mu?)

eminkeles | 16 March 2007 09:20

çöldeki develer
çöldeki develer

böyle bir şey mümkün mü? ben denedim pek beceremedim. yada benim seçtiğim bölgelerde bu kadar yakın çekimler yoktu sanırım.

okul kampı
okul kampı

kısaca bahsedilen şey google maps kullanarak, istediğiniz bir noktayı bu kadar yakından görebilmek. burada bir çok örnek resim var. burada da nasıl yapıldığını anlatan yazı ve bir video..

dünyanın haritası

Impetus | 11 December 2006 16:01

eskiden sinava girmeden once okulumuzu gormeye giderdik. internet sayesinde artik buna gerek kalmadi once google maps ardindan microsoft’un google a cevabı virtual earthve diğerleri derken, sokak sokak tüm dünya evimize geldi. o kadarki, artık sınava gireceğiniz sokağın okulun uydu görüntülerini görebiliyorsunuz.

henüz türkçe detaylı bir haritamız yok, bütün bu haritalar ingilizce. türkçe bilgisitesi haritalar bölümünde virtual earth’ü kullanarak tüm ülkeleri, başkentleri, illeri, ilçeleri, önemli kentleri, denizleri, gölleri ve diğer coğrafi bölgeleri kullanıcıları için derlemiş.

80 tıkla devri alem

abacus | 10 September 2006 15:58

80 tıkla dünya turuna çıkıyoruz
80 tıkla dünya turuna çıkıyoruz

bu yıl doğru düzgün tatil yapamadıysanız ya da uzun zamandır ev iş arası mekik dokuyorsanız sanal da olsa dünya turuna çıkmaya ne dersiniz? gezintimize uzak doğudan, tokyo’da bulunan narita hava limanından başlayalım. tabi her hava limanı bu kadar büyük ve gösterişli değil. ırak’a özgürlük getiren(!) uçakların havalandığı bu tür hava limanları da var. neyse japonya’ya kadar gelmişken fuji yanardağını, parlamento binasını ve japonya’daki en büyük kale olan himeji’yi görmeden gitmeyelim.
çin ve elbette çin deyince ilk akla gelen yapılardan çin seddi, dünyanın en büyük meydanlarından biri tiananmen meydanı. ulusal tiyatro ve Forbidden City çin’de görülmesi gereken yerlerden.
rusya’daki kremlin sarayı, hemen önündeki kızıl meydan deniz altı müzesi ve vyborg kalesi rusya’daki rotamızı oluşturuyor.
hindistan’daki taj mahal, himalaya dağları, hindistan parlamentosu connaught ve hindistan teknoloji enstitüsü gezip görülmesi gereken yerlerden sadece birkaçı.
suudi arabistan’da ilk durağımız mekke, riyad’da bulunan krallık sarayı da suudi arabistanda görülmesi gerken yerlerden.
saddamın sarayı, ırak başkanlık sarayı, osmanlı kalesi ve ebu garip hapishanesi ırak’taki uğrak yerlerimiz arasında.

iran’da ilk olarak vanak meydanına oradanda nükleer tesislere uğruyoruz ve mehrabad havaalanından kalkan uçağımızla türkiye’ye geliyoruz.
türkiye’de önce anıtkabiri ziyaret ediyoruz, taksimden kalkan dolmuşlara binip dolmabahçe’yi ziyaret ediyoruz.
yunanistan gezimiz atina olimpiyat stadından başlıyor, zeus tapınağı kalıntılarıyla devam eden gezimizi akropolis‘te noktalıyoruz.

en detaylı dünya

miette | 06 May 2006 08:49

Nasa Dünya’nın şu ana kadar çekilmiş en detaylı imajını yayınlamış, hatta şöyle açıklamışlar:

Using a collection of satellite-based observations, scientists and visualizers stitched together months of observations of the land surface, oceans, sea ice, and clouds into a seamless, true-color mosaic of every square kilometer (.386 square mile) of our planet. These images are freely available to educators, scientists, museums, and the public. This record includes preview images and links to full resolution versions up to 21,600 pixels across.