bildirgec.org

tip hakkında tüm yazılar

Bir…İki…Üç…TIP!

karuma76 | 19 May 2011 17:13

Dün gibi hatırlarım, sıra sıra kitaplarda sayfalarca soru çözdüğümü. Duvarlara yaslanıp kara kara düşündüğümü. Bir gün belirliyorlar, bir tarih koyuyorlar, adına da sınav diyorlar. Sonra kenara çekilip seni seyrediyorlar. Eski Roma devrinin eğlenceleri gibi. Aslanlar ve insanlar… Şimdiyse sınavlar ve öğrenciler…Ucunda ödül de var. Hayatını kazanacaksın.
Uzun bir süreç ama nedense herkes kısacık yaşamaya çalışıyor bu üniversiteye giriş sınavlarını. Sınav aslında doğunca başlıyor haberimiz yok. “Daha var nasıl olsa, sonra çalışırım!” Bu öteleme evresi son seneye gelene kadar devam ediyor. Son sene gelince ve ufukta sınav görününce paçalar tutuşuyor tabii. “Nereden başlasam?” Panik havası ile başlayıp Aydın havası ile bitiriyorlar(!)

photoshop’ta pratiklik adına birkaç ipucu

TegMenTM | 28 April 2011 13:51

daha önce yayınlanan ;

photoshop’ta hızınızı artıracak 5 ipucu
photoshop’ta kullanabileceğiniz az bilinen kısayollar

yazılarına devam niteliğinde birkaç madde daha yazmak istedim. devam niteliğinde bir yazı olduğundan girizgahı geçip yazıya giriş yapıyorum.

Projeye özel çalışma alanı
Photoshop belirli bir projede ihtiyaç duyduğunuz paletlerden oluşan çalışma alanları oluşturmanıza olanak tanır. Örneğin yazı bazlı bir çalışmanız var. Bu durumda “paragraph” ve “character” paletlerinin açık olmasını isteyeceksiniz. Ama aynı zamanda düzenlemeniz gereken bazı resimler de var. Onlar için de açık olan paletleri kapatıp “brushes” veya “color swatches” gibi işinize yarayacak başka paletlere yer açmanız gerekir. Bunun yerine çalışma alanları oluşturarak bu çalışma alanları arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz.

Örümcek Isırığının Viagra Etkisi

admin | 14 March 2011 12:13

Örümceklerden hemen herkes korkar veya tiksinir. Oysa örümceklerin zehirlerinden günümüzde birçok ilaç ve faydalı çözümler üretilebilmekte. Orta ve Güney Amerika’da görülen muz örümceği Phoneutria nigriventer bir erkeği ısırdığında 4 saate kadar ereksiyona sebep olduğu gözlemlenmiş. Georgia Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları bu durumun ereksiyon bozukluklarında tedavi amacıyla kullanılabileceğini söylemiş. Bence bu durum örümceklere olan bakış açımızı bir nebze olsun olumlu yönde etkiler. Yani artık örümceklere bir haşere gözüyle değil, birçok erkeğin bir gün başına gelebilecek olan büyük korkusuna kurtuluş reçetesi olarak bakılıyor.

yalan öldürmez, iyileştirir

admin | 04 January 2011 10:45

tıp dünyası hastalıklarla baş edebilme yeteneğini kullandığı farklı teknik ve iyileştirme yöntemleriyle geliştirmeye devam ederken alternatif tıpta her geçen gün etkisini arttırıyor.

Protez Kol

admin | 30 December 2010 20:23

Stephan Merkle tarafından tasarlanan protez kolu bir bakışta gerçeğinden ayırmak oldukça zor. Engelli kişiler için büyük bir kolaylık sağlayacak bu tasarım estetik kaygıları da gideriyor. Videoyu izlediğinizde gerçekliğe olan yakınlığını daha rahat görebileceksiniz. Tasarım ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Üniversite Derslerini Online Alabileceğiniz 8 Adres

Atomic Bomb | 02 October 2010 11:06

Bilindiği gibi artık internet de bir eğitim yolu. İnternet sayesinde belki de hayatımız boyunca göremeyeceğimiz bir üniversitedeki dersleri alma imkanımız var. Hani hep derler ya, üniversite bitirmek değil, kendini geliştirmek önemli diye. İşte fırsat, yabancı dili olanlar için 8 bedava online üniversite dersi alabileceğiniz site.

MIT OpenCourseware

MIT bilindiği gibi amerika’nın ve dünyanın en prestijli teknik okullarından birisi. Özellikle bilim, ekonomi ve mühendislik alanlarını kapsayan bir yapısı var. Site gerçek dersliklere konulmuş kameraların çektiği görüntüleri paylaşıyor. Tavsiyemdir.

Carnegie Mellon OpenLearning

Carnegie Mellon da amerika’nın pensilvanya eyaletinde bulunan bir üniversite. Fransızca, Kimya, Biyoloji, Ekonomi, İstatistik, Mühendislik gibi alanları var. MIT kadar iyi olmasa da kolayca takip edilebilir bir yapısı var. Fransızca kursu gayet iyi gözüküyor.

Plasebo etkisi

arke9 | 31 August 2010 17:14

Plasebo etkisi telkine dayalı bir iyileştirme yöntemidir. Hastanın hastalığını kendi kafasında yenmesinde etkilidir.Mesela aslında bir şekerin bir hastaya ilaç diye verilip içirilmesi . Hasta burada ilaç içtiğini ve iyileşeceğini düşünecek . İlacın rengi de önemli olabilir kırmızı canlandırır, mavi rahatlatır . İlacın iyi bir marka gibi gösterilmesi de etkiyi arttırabilir. Bu tedavinin cevap vermesi hastanın kendisine bağlıdır . Kafasında hastalığı yenmelidir .

Hiçbir risk içermeyen bu yöntemi bir doktor test amaçlı olarak ameliyatlarında bile kullanmış , hastalarına ameliyata girerlermiş gibi narkoz vermiş , iğne yapmış ve bunların sonucunda 1-2 yıl sonra bile hastalarının hiçbir şikayetinin olmadığını gözlemlemiş .Bu yöntemi klasik tıp kabullenmek istemese de sonuçlar ortada . Pozitif düşünce iyileşmede etkili . Demek ki insan vücuduna hakim olabilmekte.

Bu işlemi uygulayan doktorun rolü çok büyük.Hastaya güven verebilmesi lazım.Onu rahatlatması , sorunlarını dinlemesi , hastayı inandırması gerekiyor .
Özellikle çaresi olmayan kanser gibi hastalıkların en büyük ilacıdır plasebo. Doz aşımı , yan etkisi yok ve hiç para gerektirmiyor .Bunlar da cazip yanları.
Bu yönteme çok büyük umutlar bağlamamak veya yöntemi çok da küçümsememek gerektiğini düşünüyor bazı doktorlar da.

türkiye nano teknolojiyle dünyaya kafa tutuyor!

megaman | 25 August 2010 10:07

Önce bir “girizgah” niteliğinde nano teknolojiyi tanımlarsak iyi olur konuya yabancı arkadaşlarım için.

Nano kelimesi, Yunanca “cüce” anlamına gelmektedir.Nano, fizikte milyarda biri ifade eder.Kaba tabirle saç telimizin seksen binde birini ifade eder.Bu ufaklıklarla ilgilenen teknolojiye de nano teknoloji diyoruz.Biliyorsunuz ki atomların türleri ve dizilişleri madde çeşitliliğini meydana getirir.Yani nano teknoloji sayesinde karbon kökenli kömürü, yine karbon kökenli olan elmasa dönüştürmek mümkündür.

Konu atomlar olunca bu teknoloji; tıptan askeriyeye, mühendislikten çevre sorunlarına hatta sosyal yaşantımıza büyük katkı sağlayacak.Peki Türkiye nano teknoloji ile ilgili hangi çalışmaları sürdürüyor?