bildirgec.org

stats hakkında tüm yazılar

Olmazsa Olmaz WordPress Eklentileri

55memo55 | 18 August 2010 20:09

Merhaba. Ben r10.net Webmaster Forumundan Akif95

Bu arşivde Wordpress scriptiniz için en gerekli olduğuna inandığımız eklentiler var.
Yani artık her yeni blog kurmanızda eklentileri ayrı ayrı aramanıza gerek yok direk bu arşiv
sayesinde gerekli eklentilere ulaşabileceksiniz.

Arşivle Olan Eklentiler İse;
1)All in SEO =Wordpress’in en çok tercih edilen ücretsiz genel kapsamlı SEO eklentisi
2)Google Sitemap Generator = Kolayca .xml uzantılı sitemap oluşturmanızı sağlar
3)Sexy Bookmarks = Bu eklenti aracılığıyla ziyaretçileriniz site içeriğinizi sosyal ağlarda rahatlıkla paylaşabilecektir
4)Category SEO Meta Tags = Adından da anlaşılabileceği gibi kategorileriniz için meta ayarlarını oluşturabilmeyi sağlar
5)Automatic SEO Links =Bir kelime ve URL girersiniz. Yazı içerisinde o kelime geçtiği zaman o kelime otamatik linklenmiş olur.
Ayrıca her farklı makalede bir kere link verilir böylece link çöplüğü engellenmiş olur.
6)WP-PostViews = Bu eklenti sayesinde sayfalarınızın kaç kere okunduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sisteminizi yormayacak basit bir sayaç
ve dilerseniz en çok görüntülenen yazı/sayfalarınızı anasayfada yayınlayabilirsiniz.
7)Easy Adsenser =Bu pluginle içeriğinize kolayca Google adsense yada diğer reklam kodlarınızı girebileceksiniz
8)Pretty Comments = Eklenti aktif olduktan itibaren yorumlara link eklenebilir, kalın-italik vs.. yazılabilir. Yorumlar bölümünde kullanım kolaylığı ve şık görünüm sağlar.
9)Wp-Stats = Blogunuzda genel toplamda kaç yorum, kaç yazı, kaç kategori, kaç etiket vs… olduğunu gösteren bir eklenti.
10)Facebook Like Button = Yazılarınızda beğen diye bir buyon çıkar. Eğer ziyaretçileriniz beğene basarlarsa duvarlarında içeriğinizi beğendiklerine dair
bilgi ve link verilir. Sosyal Ağlardan sadece Facebook’u önemseyenler için basit, pratik ve güzel bir eklenti.
11) Wp Super Cache = Blogunuza aşırı ziyaretçi geliyor ve buna bağlı olarak fazla sorgu yapılıp CPU oranınız yükseliyorsa ve hostcunuzla aranız limoniyse bu eklenti
tam size göre 🙂
12)Google Analytics for WP = Bu eklentiyle de analytics kodunuzu rahatlıkla blogunuza ekleyebileceksiniz
13)related-posts-thumbnails= Bu eklenti de benzer yazılar başlığı altında toplanan eklentilerden. Tek farkı ise resimli versiyonu.
14)Jw Player=Flash dosyalarınızı videolarınızı sitenizde oynatabilmeniz için gerekli eklenti..

Web Sitenizi Footprint İle Gerçek Zamanlı Takip Edin!

algoz | 27 December 2009 10:33

Web siteleri ve blog sahipleri için ölçümleme/analiz konusu oldukça önemlidir. Başta Google Analytics olmak üzere, bu konu ile ilgili birçok servisi, ücretsiz olarak kullanmak mümkün.

Bu servislerden biri olan Footprint, sayfa gösterimleri, tarayıcı türü, işletim sistemi ve bağlantı türü gibi başlıklar altında incelenen analizleri, web sitesi sahiplerine gerçek zamanlı (real-time) olarak sunma hedefinde.

Web sitenizin ziyaretçilerinin, web sitenizde hangi sayfaları görüntülediklerini canlı canlı izleyebilmenize olanak tanıyan, Footprint’in bu ve diğer özelliklerini, herhangi bir ücret ödemeden deneyebilir ve görüşlerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Bonus+++++:
+Web’in Real-Time’lı Social Search Dönemi
+Web’in Yükselen Trendi:Real-Time
+Sosyal Sitelerde Real-Time Arama
+Friendfeed’den Real-Time Arama Sonuçları
+Facebook’taki Arkadaşlarınızı Sıcak Sıcak Takip Edin!

TÜİK’ten Türkiye’nin, Bilgisayar ve İnternet Kullanım Verileri

algoz | 21 August 2009 17:22

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) Nisan 2009’da gerçekleştirdiği “200 Yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması” ile ilgili sonuçları kendi web sitesinden yayınladı.

Web girişimciler, web geliştiriciler ve web tasarımcılar gibi, web’in farklı katmanlarının oluşumunda emek verenlere, Türkiye pazarına yönelik çalışmaları için yararlı olabilecek bilgiler barındıran bu araştırma ile Türkiye’deki hanelerin %30’unda internet erişiminin olduğu tespit edilmiş.

Web Sayfanız’daki Fareleri Takip Edin!

algoz | 01 July 2009 21:05

SMT (Simple Mouse Tracking) JavaScript ve PHP ile hazırlanmış, web sayfalarında fare/imleç izleme script’i/ betiği/eklentisi.

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu script ile Web sitenizin veya blog’unuzun ziyaretçilerinin, web sayfalarınız ile olan etkileşimlerini (imleç ile hangi alanlara tıkladıkları ve hangi bölgeleri seçtikleri gibi) öğrenebilirsiniz.

Ziyaretçi davranışlarının izlenebilmesi için oldukça faydalı olabilecek bu script sayesinde elde edeceğiniz veriler ile web sayfanızda, amacınıza uygun yeni düzenlemelere gidebilirsiniz.

SMT’nin ana sayfasına buradan, dokümanlarına buradan ve demo gösterimlerine de buradan erişebilirsiniz.

Google’da Michael Jackson’lar Karıştı!

algoz | 30 June 2009 18:43

Pop’un Kralı Michael Jackson’ın en + ölüm haberinin duyulmasıyla hayranları Web’e adeta hücum etmiş ve bu hücumdan en çok etkilenenlerden biri de Google olmuştu.

Google’da bu büyük arama patlaması yaşanırken; Google, kullanıcılarına arama sonucu (Aramalarını “Michael Jackson Died” kelimeleri ile yapanlara) olarak ilk sayfasında neyi mi? gösteriyordu:
Michael Jackson’ın bir yazar olduğunu ve 30 Ağustos 2007 tarihinde, 65 yaşındayken, Londra’da öldüğünü!

Michael Jackson Hayranları Teselliyi Google’da Aradı!

algoz | 30 June 2009 14:02

Pop’un Kralı Michael Jackson’ın en + 25 Haziran 2009’da vukubulan vefatıyla büyük bir şok yaşayan müzikseverler; olayın henüz duyulduğu sıcak saatlerde, doğru bilgiler alabilmek ve onunla ilgili görüşlerini yazabilmek için günümüzün en büyük iletişim ağı olan Web’e hücum ettiler.

Sosyal Medya’da Michael Jackson ile ilgili mesajlar, bloglamalar, forum yazıları ve tweetlemeler ile yapılan gönderimlerde ve arama motorlarındaki aramalarda büyük bir patlama yaşandı. Hatta Google News aynı kelimelerin (Michael Jackson) bu kadar yoğun bir şekilde sorgulanmasından dolayı durumu bir saldırı olarak algıladı ve 25 dakika boyunca Hata Mesajı yayınladı.

Sosyal Ağlar ve Arama motorları web’de yaşanan bu büyük hareketliliği yayınladıkları istatistiksel veriler ile kendi blog’larında paylaştılar. Bu paylaşımı yapanlardan biri de arama motoru pazarında 1 numara olan Google oldu.

FriendFeed’teki Yaşamınız Gözler Önünde

algoz | 28 May 2009 14:00

Ülkemizde gittikçe daha popüler olan Sosyal Paylaşım Platformu FriendFeed’teki yaşamınız(hangi günlerde ve saatlerde içerik gönderiyorsunuz, içeriğiniz ile en çok etkileşim (beğenen…) kuran arkadaşlarınız, içeriğiniz hangi kaynaklardan (twitter, youtube, flickr…), ne oranda geliyor vb.) ile ilgili, grafik ve çizelgelerle desteklenmiş istatistiki verilere feedstats ile kolayca ulaşabilirsiniz.

feedstats

FriendFeed API ile microblink tarafından geliştirilen feedstats’ta, istatistiki verilerinize ulaşmak için yapmanız gereken sadece kullanıcı adınızı girmek ve Stat Me! butonuna basmak.

feedstats
feedstats

Ücretsiz anket oluşturun: SiS Survey

JaAaa | 03 March 2009 13:43

SiS Survey ile bir dakika içinde anketler ve araştırmalar oluşturabilir ve web sitenize yerleştirebilirsiniz. Basit ve esnek anketler oluşturarak kullanıcılarınızın dikkatini çekip anketinize geniş çaplı bir sonuç bulabilir ve raporları anında görebilirsiniz.

Özellikleri:

  • Gerçek zamanlı çevrimiçi raporlama.
  • Resim, video vs. eklemen için html izni.
  • Yabancı dil seçenekleri.
  • XML, CSV ve RSS kullanımı.
  • Özel anket başlangıcı ve bitiş tarihi ayarı.
  • Css ile kendi anket temanı oluşturma.

WordPress için gerçek zamanlı kullanıcı takibi

fckmeimfamous | 21 July 2008 23:00

StatPress, dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemi Wordpress için bir gerçek-zamanlı kullanıcı bilgileri eklentisi.

  • Google Analytics ya da diğer bir sürü istatistik programının yaptığını, wordpress’in admin panelindeki kendi bölümünden gerçek zamanlı takip edebilirsiniz.

    Eklentinin yapabildiklerine gelince:

  • toplam ziyaretçi sayısı
  • günlük ziyaretçi sayısı ve sayfa görüntüleme sayısı
  • toplam sayfa görüntüleme sayısı
  • işletim sistemi takibi
  • tarayıcı bilgileri takibi
  • ip adresi takibi
  • online ziyaretçi sayısı
  • online üye sayısı
  • en çok okunan yazılar, yorumlar, en çok kullanılan işletim sistemleri, browserlar
  • ve daha niceleri

    eklentinin ana sayfası için burayı, eklentiyi indirmek için burayı tıklayın. Direk indirmek sterseniz de burayı tıklayın.

facebook ve opensocial karşılaştırmalı istatistikleri

odo | 14 November 2007 23:56

rapleaf firması yaygın opensocial araçları ile facebook‘u karşılaştırdığı bir istatistik yayınladı. İstatistikleri google’a ait opensocial üzerindeki 5 sosyal ağ (MySpace, LinkedIn, Friendster, Plaxo, ve Hi5) ile facebook’un kullanıcı verilerinden elde edilmiş.

öne çıkan istatistiki veriler şöyle:

  • opensocial platformundaki siteler içerisinde en büyük çakışma myspace ile hi5 arasında yaşanmış. şöyle ki, hi5 kullanıcılarının %43’ü aynı zamanda myspace kullanıyor.
  • facebook kullanıcılarının %63’ü kadın, %36’sı erkek; opensocial kullanıcılarının ise %61’i kadın, %39’u erkek.
  • 18-25 arası yaş grubu, facebook kullanıcıları içinde %52’lik, opensocial kullanıcıları içinde ise %40’lık kesimi oluşturuyor.
  • facebook kullanıcılarının %62’si aynı zamanda myspace kullanıcısı. buna karşın myspace kullanıcılarının ancak %15’i facebook kullanıyor.
  • facebook’ta çoğu opensocial sitesinde kadınlar daha fazla, ancak linkedin selamlık gibi. burada kadınlar %38, erkekler ise %61 oranında.

tüm istatistiklere buradan ulaşabilirsiniz.