bildirgec.org

spam hakkında tüm yazılar

Spamci ülkeler

shane | 07 December 2012 11:04

Sinir bozmaktan öte teknik anlamda da yeterince zarara neden olma becerisine sahip spam mailler hangi ülkelerin marifeti dersiniz? Internet güvenlik şirketi Sophos‘un açıklamasına göre, 2012 yılının ilk 3 ayında dünya çapında gönderilen spam maillerin yüzde 60’ından şu ülkeler sorumlu (sondan başa doğru): Vietnam, Pakistan, Polonya, Brezilya, italya, Rusya, Endonezya, Güney Kore, ABD ve Hindistan.

Açıklamada, spam maillerin miktarında azalma olduğu ve bunun nedeninin Facebook, Twitter ve Pinterest‘in spam alanı olarak yoğunlukla kullanılması olduğu bilgisi de yer alıyor. Örneğin Mart ayında pek çok Pinterest kullanıcısı Starbucks‘tan hediye kartı tuzağına düşmüş.

10 site keşfedelim

silver530 | 31 January 2011 18:24

1 – anonymouse: iz bırakmadan sörf yapmak isteyenlere

web’de gezinirken bilgilerini gizli tutmak isteyenlere 1997 yılından bu yana ücretsiz hizmet veren anonymouse ingilizce ve almanca arayüzlerini destekliyor.

anonymouse
anonymouse

2- acapela speech: telaffuzunuzun doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

bilindiği gibi ingilizce kelimeler yazıldığı gibi telaffuz edilmiyor. eğer bir ingilizce kelime doğru telaffuz edilmezse anlaşılamıyabiliyor. ingilizce kelimelerin nasıl telaffuz edilidiğini sesli olarak dinleyebilirsiniz. program bu konuda doğru sonuçlar üretmede çok başarılı.

acapela
acapela

Spam içeriğin zararları

admin | 28 December 2010 23:05

Merhaba arkadaşlar bugünkü bir diğer ele aldığımız konu spam içerik.
Arkadaşlar yazıma başlamadan önce direk uyarı yapıyorum kesinlikle spam içerik kasmayınız.
Konu etiketlerinizi max 7-8 adet giriniz. Olmayan bir içeriği konu başlığı ile girmeyin. Bunun yararı var tabi ki anlık hit ve kazanc sağlar size. Ancak zararı daha fazladır. Sitenizi filitreye sokarsanız oradan cıkmanız ayları bulabilir. Spam içeirk nedir önce bunu açıklamak gerekirse; spam kısa sürede sitenizi ayaga kaldıran hit kazandıran ve kazanc kapısını açan bir eylemdir. Spam içerikte sonunuz belidir ya filitre ya da google domain ban. Sanırım bunları yaşamak istemezsiniz.

10 İşe Yarar WordPress Güvenlik Ayarı

iamdezzy | 02 July 2010 09:39

Güvenlik her zaman önemli bir konu olmuştur. Hayatınızda evinizin, arabanızın güvenliğini sağlamak için pek çok önlem alırsınız. Çevrimiçi iken de güvenlik önemlidir, özellikle de websitelerinden ve bloglarından yaşam sağlayanlar için. Bu makalede, wordpress tabanlı blogunuzu korumak adına bazı işe yarar ince ayarları bulacaksınız.

Wordpress için Güvenlik Ayarları
Wordpress için Güvenlik Ayarları

1. Gereksiz Bilgilerin Gösterilmesini Engellemek

Problem

Wordpress blogunuza giriş yapmaya çalışırken hata yaptığınızda, içerik yönetim sisteminiz size neyi yanlış yaptığınız hakkında ipuçları verir. Parolanızı unutma ihtimalinize karşı bu iyidir, ancak aynı zamanda blogunuzu hacklemek isteyen kişiler için de iyidir. Öyleyse, neden hatalı giriş denemelerindeki hata mesajlarını gösterelim ki?

Çözüm

Giriş denemeleri hata mesajlarını kaldırmak için tema klasörünüz içindeki functions.php dosyanızı açın ve şu kodu ekleyin:

add_filter('login_errors',create_function('$a', "return null;"));

Dosyayı kaydedin ve kendiniz görün: Hata mesajlarına son.

Kod Açıklaması

Bu kod ile, the login_errors() fonksiyonuna bir kanca ekleyerek tekrar yazdırdık. Yeni fonksiyon ise hata mesajı yerine sadece null yani boş bir satır görünmesini sağlayacak.

Kaynak

Wordpress güvenliği için ipuçları

Wordpress Güvenliği: Hatalı Giriş Mesajlarını Gizlemek

Hotmail’in yeni özellikleri

empi4 | 17 June 2010 10:19

windows live hotmail

windows live ekibi, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına geniş bir anket sunmuştu. anket sayesinde hotmaili geliştirmek için müşterilerinin fikirlerini ve önerilerini öğrenmişti. ekip, bu hafta tüm müşterilerine bir posta göndermeye başladı. postanın ana fikri: “anketteki önerilerinizi değerlendirdik ve uygulamaya koyduk.” idi.
Yapılan geliştirmeler gerçekten de çok iyi. Tüm bu geliştirmeleri bir-iki hafta içinde mail kutumuzda görebileceğiz. Şimdi bu geliştirmelerden en önemlilerine göz atalım…
1- Gereksiz mailleri gelen kutunuza sokmayacağız
Microsoft SmartScreen teknolojisi kullanan hotmail, bizi saçma sapan spam maillerden kurtaracağını vaad ediyor. Hergün mail kutumuzu dolduran reklam postalarından umarım kurtuluruz.

2- Maile daha büyük boyutlarda dosya eklenecek.
Bir mailde 200x50mb şeklinde toplam 10gb’a kadar dosya paylaşımı sağlanacak.

spam ile mücadele: ücretsiz captcha çözümleri

GokhanKARAKAS | 15 June 2010 17:05

captcha; (completely automated public Turing test to tell computers and humans apart) genellikle web formlar içinde olup gerçek kullanıcıyı bottan ayırt etmek için spama karşı web formu korumak için kullanılır.
captcha scriptler vasıtasıyla spam posta veya her türlü içeriğin web form tabanlı gönderileri engellemektir. bunu genellikle görünümü bozulmuş metini kullanıcının doğrulamasını isteyerek spamın önüne geçmeye çalışırlar. aşağıda spam mesajları engellemek için web formlara yerleştirebileceğiniz ücretsiz çözümler listelendi.

1.Recaptcha

bir çok web sitesinde kullanılan recaptcha, recaptcha.net adresine gmail hesabınız ile giriş yaptığınız taktirde; php, asp.net, python, perl, ruby, java projelerinizde kullanabileceğiniz eklentiyi sizlere sunmakta.
2.Akismet

WordPress güvenlik kodu eklentisi: SI CAPTCHA Anti-Spam

siriusbee | 23 April 2010 18:01

Wordpress kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri spam yorumlardır. akismet eklentisi kullansak da bu spamların yönetim panelinde birikmesi pek hoşumuza gitmez. Böyle durumlarda tek çare captcha şeklinde çalışan güvenlik kodu eklentilerini sistemimize yükleyerek spam yorumların önüne geçmektir.

Ben de aynı sorunla karşılaşınca bu konuda küçük bir araştırma yaptım ve SI CAPTCHA Anti-Spam eklentisini buldum.

Web Geliştiricileri için Çevrimiçi Araçlar

angelsdemos | 15 April 2010 14:47

Web tasarımla ilgilinenenler için web tasarım araçları oldukça önemlidir. Normalde birkaç dakika hatta daha fazla zaman ayıracakları bir işi birkaç saniyede halledebilirler. Aşağıdaki çevrimiçi araçlar sayesinde daha az zaman harcayabilirsiniz. İşte çevrimiçi kullanışlı web tasrarım araçları;

Preloaders

Web sitenizde ajax kullanıyor ya da sayfalar yüklenirken “yükleniyor” yazısı veya buna benzer animasyonlar kullanıyorsanız tam size göre bir uygulama. Gif formatında oluşturabileceğiniz birçok yükleniyor simgesi bulunmakta ve kategorilenmiş durumda. Çevrimiçi oluşturabileceğiniz bu simgeleri istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Renk ve arka plan rengini, Hızını, Transparanlığını ve boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayarak saniyeler içinde oluşturabilirsiniz. Ayrıca simgeler 3 Boyutlu, Dairesel, Yatay gibi kategorilere ayrılmış.