bildirgec.org

sifr hakkında tüm yazılar

sitelere font özgürlüğü

admin | 03 January 2011 11:07

bildirgeç’de sık sık görürüz en iyi 25 font, arşivlik el yazısı fontları gibi yazıları. fontların hemen hepsi güzeldir fakat sadece bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. eğer bu fontları web sitenizde veya günlüğünüzde kullanmak isterseniz bunun öyle pek de kolay olmayacağını bilirsiniz. ya flash tabanlı sifr (scalable inman flash replacement) kullanacaksınız, ya da javascript tabanlı typekit kullanacaksınız. sifr kullanırken flash kullanmak zorundasınız ve flash bilmeniz gereklidir, typekit kullanmak da ücretlidir ve üstelik türkçe karakter destekli font bulamazsınız. yeni yeni kullanılmaya başlayan css3’ün ise maalesef internet explorer tarafından deskteklenmemek gibi kronik problemleri vardır. bu kadar kötü haberden sonra işte iyi haber geliyor; birazdan tanıtacağım sistem hem bütün tarayıcılar ile uyumlu, hem de türkçe karakter destekli bir çok font içeriyor. Kullanımı ise sadece bir satır javascript kodundan ibaret ve elbetteki ücretsiz.

fonts.com

typekit benzeri javascript tabanlı bir font servisi fonts.com. javascript tabanlı bir servis olarak typkit’ten farklı olarak biraz daha yetenekli, bol font alternatifli, 40 dil desteğine sahip ve de bireysel kullanıcılar için ücretsiz bir servis. üstelik türkçe font desteğine de sahip.

cufon font kütüphanesi

mmaturax | 13 September 2010 12:01

Eğer web tasarım işi ile uğraşıyorsanız cufonubilmeyeniz yoktur sanırım, fakat Türkiye de cufon kullanımı türkçe karakter desteğini nasıl ekleyeceğini bilmeyen geliştiriclerden dolayı pek yayın değildi, bilende bu zahmete benim gibi pek katlanmak istemiyordu, uzun zamandır deli gibi şöyle font kütüphanesi gibi bir site olsa da hem fontları görüp test etsek hemde cufon dosyası olarak indirsek diyordum ki en sonunda öyle bir site buldum, cufonu diğer text replacement eklentilerinden ayıran özelliği sifr gibi antialiasing özelliğinin olması, yani font face gibi fontun kenarları kırık gözükmüyor direk photoshopda kullandığımız smooth efekti cufonun kendisinde bulunuyor ve cufonun kullanımı diğer text replacement eklentilerine oranla çok daha basit en azından bana göre öyle..

Daha önce görmemiş olabileceğiniz minimalist blogger temaları

runaway | 24 May 2010 14:44

Minimalist wordpres temalarından sonra daha önce görmemiş olabileceğiniz minimalist blogger temalarını listelemek istedim. Ayrıca 960 grid yapısına uygun, jquery destekleyen, XHTML valid temalara örnek olabilecek temaları bu yazıda görebilirsiniz.
Dibuang Sayang

Dibuang Sayang
Dibuang Sayang

demo download
Blogger Valid XHTML

xhtml
xhtml

demo download
Main simpel

Mainsimpel
Mainsimpel

demo download
960 Grid System

960grid
960grid

demo download
Ini Minimalis Kah

Ini Minimalis Kah
Ini Minimalis Kah

demo download
Typo Cufon

typo cufon
typo cufon

demo download
Blogger Template Framework

framework
framework

demo download
Blogger Template 1KB Grid

1Kbgrid
1Kbgrid

demo download
Daily Inspired

woork
woork

demo download
jquery blogger

jquery blogger
jquery blogger

demo download
Coklat

coklat
coklat

demo download
Emplode

emplode
emplode

demo download

@font-face ile özgür fontlar

serkon | 25 January 2009 16:36

font-face

@Font-face ile web sitelerinizde dilediğiniz fontları özgürce kullanabilirsiniz. Eskiden beri fontların kullanımında yaşadığımız sıkıntıları aşmak için atmadığımız taklalar kalmamıştı. Firefox’un da 3.1 sürümünden sonra desteklemeye başlayacağı font-face, artık bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtaracağa benziyor. Internet Explorer font-face’i yıllardır kullanıyor. Ancak Embed Open Type (EOT) formatını destekliyor. Firefox, Safari, Opera ise EOT’yi desteklemek istemiyor. Onun yerine OTF ve TTF ları destekleyecekler.

Adobe Flash kullanmadan sIFR yapımı

basarozcan | 03 November 2008 14:22

Son zamanlarda web tasarımcılarının alet çantasında en önemli bölmede bulunan sIFR uygulaması ile tasarladığımız siteler artık göze daha güzel görünüyor. İsterseniz demosuna bir göz atın!

CoffeeCup - sIFR Font Maker
CoffeeCup – sIFR Font Maker

sIFR nedir?
Eğer bir web tasarımcısı olarak bu uygulamayı henüz duymamışsanız siteleriniz biraz eski moda görünüyor olabilir. sIFR, ziyaretçilerde bulunmayan yazı tiplerini sitenizde kullanabilmenizi sağlıyor. Bu konu hakkında Muhammet Sevim’in kullanım kılavuzu makalesini ve sIFR tanıtım makalesini okuyabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın fikir babası olan Mike Davidson’ın konu hakkındaki makalelerini de buradan inceleyebilirsiniz.

internet siteleri için fontlar

bakiyyebemolu | 19 June 2008 17:26

font burner sırdan bir font sitesinden biraz daha farklı bir sisteme sahip. sitede bulunan 1000’in üzerindeki yazı karakterini bilgisayarınıza indirmiyor da internet sitenize ekliyorsunuz. beğendiğiniz yazı karakteri için size verilen sifr kodunu sitenizin kodlarına ekliyorsunuz ve işlem tamam. böylelikle imaj kullanmak yerine daha zengin bir görünüm elde edebilirsiniz.

Resimlerinizi css ile şekillendirin

filezza | 03 June 2008 21:47

CSS Decorative Gallery
CSS Decorative Gallery

webdesignerwall.com sitesi, css, css + jquery, css + sIFR, css + jQuery + sIFR kullanarak resimlere hükmetmenin yollarını gösteren yazısı ile css’nin önemini birkez daha kanıtlamış.

Arkaplan atama, etiketleme, çerçeve içine alma, köşeleri şekillendirme, yazı yazmak gibi çeşitli efektlerin uygulanabilirliğini gösteren örnekler ile desteklenen yazı, grafik programları ile zaman kaybetmenin önüne geçiyor.Site düzenlemelerinden sonra (renk vs. gibi) resimler üzerinde yapmak zorunda kalabileceğimiz değişiklikler içinde, resimleri tekrar düzenlemeyi ortadan kaldırabilir.