bildirgec.org

rock hakkında tüm yazılar

İnsanın Bıkmadığı “Şeylerden” Birisi.. Tabiki Müzik

sergen alkan | 01 September 2012 12:07

Aslında insan doğmadan önce tanışır onunla. Tabiki anneden sonra 🙂
Müzik bazen insanın kendisini bulduğu yerdir,hayatına yön verebilir,içindeki gerçeği,kişiliği dışarı çıkarabilir demeyeceğim bunları biliyoruz zaten.
Sadece bir öneride bulunmak istiyorum.Bu benim başıma birçok kez geldiği için tavsiye ediyorum aslında.
Sinirli misin ? Bence o anlık arabesk yada metal müzik dinleme. Üzgün müsün ? Sakın ola arabesk,ayrılık,ölüm üzerine yazılmış şarkılar dinleme. Mutlu musun ? E tabiki istediğini dinle 🙂
Aslında gerçekten sağlıklı , mutlu ve biraz daha keyifli yaşayacaksak müziği hayatımızdan atmayalım. Başınız ağrıyor diye kapatmayın bırakın kalsın,sesini kısın. İnanın bana o hafif müzik sizi sakinleştirip ağrınızı kesecektir.Dışarıdaki insanlar sizin dinlediğiniz müziği sevmiyor olabilir. “Bu müziği nasıl dinliyorsun yaa!” gibi tepkiler gelebilir.Genelde hip-hop,rap,arsız bela(!) tarzlarında bu durum görülebilir.”Ben seviyorum” deyip geçin. Yalnız halka açık yerlerde telefonun son sesini açıp insanları rahatsız etmenin bir manası yok.Ben rock müzik dinleyen birisiyim ama babamın yanında türkü , içki sofrasında da uzun hava dinlemeyi ve ortaya çıkarlan tarzları da o bakış açısıyla dinlerim “ımm dinleyecek olursam tabi”. Neyse müzik hakkındaki önerilerimin çoğunu biliyor olabilirsiniz ama ben yinede anlatıp toplum tepkisinde olan birisine yardım etmek istedim.Teşekkürler..

Alternatif Müziğe Yeni Bir Soluk : Takıntı

Roneo | 10 June 2011 09:32

Merhabalar; sizlere nerdeyse tamamı arkadaşlarımdan oluşan bu alternatif rock gurubunu tanıtacağım.

Öncelikle grup üyeleri ve gruptaki konumlarına bakalım:

Gitar Vokal : Anıl Avcı
Gitar : Alper Arıtürk
Bas Gitar : Fatih Erdoğan
Davul : Görkem Uğur

Omar Rodríguez-López

SemiGodSix | 24 February 2011 19:11

Omar A Rodriguez-Lopez
Omar A Rodriguez-Lopez

Günümüzün en üretken ve yaratıcı müzisyenlerinden biri olan Omar Rodriguez-Lopez 1975 Puerto Rico doğumlu. Enstrumantalist, besteci, yönetmen, aktör, prodüktör olmak üzere bir çok farklı alanda çalışmaları bulunmakta.

Omar Rodriguez-Lopez’in isminin duyulmasında en büyük katkı, kurucusu ve gitaristi olduğu The Mars Volta sayesinde olmuştur. Lopez’in müziği genel olarak füzyona dayalı. Projelerinin büyük bölümünde latin müziğinin, özellikle perküsyonun etkisi ağırlıkla hissediliyor. Fakat hiçbir tarza uymayacak ve tamamen deneysel işleri de var. Bu işlerine ise en son örneği Red Hot Chilli Peppers gitaristi John Frusciante ile ortak çıkardığı albüm.

Sleepytime Gorilla Museum

SemiGodSix | 16 February 2011 09:31

SGM ilginç kıyafetleri ve makyajları ile
SGM ilginç kıyafetleri ve makyajları ile

Beş adet multi-enstrumantalistten oluşan Avant-Garde rock/metal grubu Sleepytime Gorilla Museum, California çıkışlı bir grup. Müzikleri kadar görünüşleri de oldukça acayip olan grup çok geniş bir kitleye hitap etmemesine rağmen özellikle kadrosundaki Carla Kihlstedt bazı projelerinde Tom Waits gibi önemli bir isimle çalışmış.

Grubun yaptığı müziğin en ilginç yönlerinden biri geleneksel enstrumanların yanında kendi ürettikleri (Çoğu grup elemanlarından Dan Rathburn tarafından üretiliyor) custom-made enstrumanlar da kullanıyorlar. Bu da zaten hem melodik hem de ritmik olarak oldukça sıradışı olan müziklerini iyice enteresan kılıyor.

Yaşayan Bir Efsane, Günümüzün En Büyük Müzik Dehası John Zorn

SemiGodSix | 15 February 2011 15:01

John Zorn sahnede
John Zorn sahnede

John Zorn 1953 yılında New York şehrinde doğmuş ve hala çalışmalarının önemli bölümünü bu şehirde devam ettiren bir sanatçı.

Güncel Avant-Garde müziğin önemli isimlerinden olan sanatçı aynı zamanda bağımsız bir plak şirketi olan Tzadik Records‘un da sahibi. Ürettiği müziğin; serbest cazdan noise rock ve punk’a, klasik cazdan oriyental çingene müziğe kadar geniş bir skalası var. Aslen saksafonist olan Zorn, sahibi olduğu Tzadik Records‘un Book Of Angels serisinin bazılarında sadece besteci olarak, Mr. Bungle‘ın ilk albümünde prodüktör olarak da karşımıza çıkıyor.

Geleceğin enstrümanı: Kitara

konami | 22 December 2010 09:57

Teknolojinin gitara uygulanmış versiyonu: Kitara. Misa Digital Instruments firması tarafından üretilen Kitara’yı çalmak aynı bir gitarı çalmak gibi fakat büyük bir farkla: Kitara’da tel yerine dokunmatik bir ekran bulunuyor. Gövdesine klasik bir gitarda olduğu gibi 24 perde bulunuyor fakat perdelerde tel yerine 6’şar adet düğme kullanılmış. Bu durum gitarın çalınmasını kolaylaştırıyor.

get him to the greek

schizophrenia13 | 26 October 2010 09:30

get him to the greek
get him to the greek

doktor olmak isteyen stajyer sevgilisi daphne ile monoton bir ilişkiye sahip aaron green, çalıştığı müzik şirketinde de parlak günler yaşamayan sıradan bir tiptir.

get him to the greek
get him to the greek

işten atılma kaygısı içindeyken sunduğu teklif patronu tarafından kabul edilir. green 72 saat içinde, eşinden ayrılmış, uyuşturucu ve alkolle başı dertte olan eski rock şarkıcısı, infant sorrow üyesi aldous snow‘u, greek konserine yetiştirmelidir.

müzik ne yapar?

absynthe | 15 October 2010 10:31

İnsanları hiç dinlediği müziğe göre kategorize ettiğiniz oldu mu? Bazı insanlar için rock bir yaşam tarzıdır mesela- ben biraz modası geçmiş olduğum için buradan örnek veriyorum- örneğin yeni tanıştığım bir insanın led zeppelin’in bir şarkısından bahsetmesi ya da beatles’ı az çok bilmesi beni etkiler. Ortak bir değeri paylaşıyor olmak bir bağ kurar o insanla benim aramda. George Harrison dediğimde yüzüme mal mal bakmaması, hatta tutup solo albümlerinden birini bana getirmesi o kişiyi özel bir yere koyar gözümde. Bir yakınımın Cem Adrian dinleyen insanlara zaafı vardır mesela, ne yaparsa yapsın o insan Cem Adrian dinliyorsa güvenilir gibi gelir ona, hiç güvenmeyeceği, ilgilenmeyeceği insanlarla bunun etkisiyle ilgilendiğine şahit oldum.

http://fc03.deviantart.com/fs14/i/2007/086/1/8/no_music_no_life_by_rickydaskylinez.jpg
http://fc03.deviantart.com/fs14/i/2007/086/1/8/no_music_no_life_by_rickydaskylinez.jpg

Sanatın hiçbir dalı kişiliğimizi bu denli etkilememiştir herhalde, ne resim, ne tiyatro. Belki edebiyat ile sinema biraz yaklaşmıştır, ama hiçbiri müzik kadar kolay ulaşılabilir, hızlı ve defalarca tüketilebilir olmadı. Hiçbiri müzik kadar kitlelere hızla ve uzun süren bir etkiyle nüfuz etmedi. Müzik ayrıca diğer sanat dallarından farklı olarak tüm marjinal grupların da kendini ifade etmesine olanak sağladı. 70lerde başlayıp günümüze evrilen arabesk buna güzel bir örnek olabilir. Hala tartışmaları yapılan bu müzik türü-diğerleriyle beraber tabii- gerçekten de toplumda tabakalaşmaya yol açıyor olabilir. Örneğin annem bir dönem çalıştığı iş yerinde sürekli “damardan” dinleyen iş arkadaşlarından nefret ederdi. Onlar da annemin götürdüğü türküleri dinlemezlerdi. Ama zamanla annem de onların dinlediklerine alışmaya başladı, bu gruba uyum sağladığının da bir göstergesiydi.