bildirgec.org

protein hakkında tüm yazılar

spirulina

admin | 28 December 2010 16:22

zengin besin içeriği,bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğiyle spirulina geç farkedilmiş ve üzerine çok sayıda araştırma yapılmış bir bitki,yosun türü

Haydi Obez misiniz bakalım…

admin | 27 July 2010 14:23

Obezite vücutta aşırı derecede yağ dokusu bulunması durumudur. Geçmiş çağlarda obezite; güç,refah ve sağlık göstergesiyken günümüzde tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Obezite tanısında kullanılan birçok yöntem olmasına rağmen günümüzde tanıda ve sınıflamada BEDEN KİTLE İNDEKSİ (BKI) ve bel çevresi ölçümü önerilmektedir.
Haydi gelin obez misiniz değil misiniz ya da sınırlarda mısınız bakalım.

HAZIR SÜTÜN ZARARLARI (1)

mecburen | 31 October 2009 21:05

Sütün faydalarını hepimiz çok iyi biliriz. Peki, sütün insan sağlığına zararlarını biliyor muyuz? Bu yazımızda sütün zararlarından bahsedeceğiz. Pek çoğumuzun kullandığı kutu süt olarak bildiğimiz (uht)sütler yani uzun ömürlü sütler nasıl oluyor da bu kadar uzun dayanabiliyor? Acaba içerisine sütün ömrünü uzatabilmek için özel katkı maddeleri mi katılıyor? Bu sorunun yanıtı kesinlikle hayır. Peki sütün ömrü nasıl uzatılıyor? Sütler gün ışığı görmeden, ısının birden 150-180 santigratlara çıkarılıp 2-3 saniye sonra tekrar 5-10 derece sıcaklığa düşürülüp içerisindeki bakterilerin ölmesini sağlanarak, direkt gün ışığı görmeden kutulara konduğunda hiç hava almadığı için bozulmuyor. Buraya kadar her şey doğru. Yalnız gözlerden kaçan bir şey var. Proteinlerin molekül yapıları ani ısı değişikliklerine karşı duyarlıdır. Yani bu ani ısı değişikleri karşısında proteinlerin molekül yapıları bozulur şekil değişikliğine uğrar ve kullanılamaz hale gelir. 0 ila 3 yaş arası çocukların midelerinde pepsil adında bir enzim bulunur. Sağlıklı proteinler pepsil tarafından emilir ve aminoasitlerine ayrıldıktan sonra gerekli yerlere (bugün özellikle antikorlardan bahsedeceğiz) gönderilir. Bunların bazılarından antikor oluşur. Tıp’da bunlara immünglobilin a,b,c,d v.s gibi isimler veriliyor. Vücuda giren enfeksiyona bağlı yetiştirilmiş, eğitimini almış askerler gibi düşünelim. Düşmanın gücüne göre silahına göre farklı antikorlar savaşır. Fakat uzun ömürlü süt(uht) içen çocuklarda molekül yapıları bozulmuş proteinlerin % 97 si mide tarafından emilmeden dışarı atılır. Peki, kalan % 3 ne ne olur? Onlar da molekül yapıları bozulmuş proteinleri olduğu gibi kabul eder ve aminoasitlerine ayıramadan ya da ayırsa bile istedikleri gibi antikor oluşturamadıkları için bunlar sağlıklı birer asker (antikor) olmazlar. Tabiri caizse eğitim almamış birer asker olarak birliklerine (bagışıklık sistemi) katılır ve göreve başlarlar. Asıl sıkıntı bundan sonra başlar hatalı üretilen antikorlar kimin dost kimin düşman olduğunu bilmediği için % 98 ihtimalle vücudun kendine saldırıp otoimmün hastalıkları ortaya çıkarır. Bunlar: Alzheimer, itp, alopesi, romatizma, erken yaşta diş çürümesi, aplastik anemi, sistemik lupus eritematoz, romatoid, addson, kutanöz mastositoz v.s gibi birçok otoimmün hastalıklara yol açar. Bu nedenle sağlık bakanlığı devamlı anne sütü kampanyaları yaparak insanları anne sütüne yönlendirmeye çalışır ama bu arada bu tür sütlerin otoimmün hastalıklara sebep olduğunu söylemez belki de söyleyemez. Bu konudaki yorumu size bırakıyorum. Eğer yazım yayınlanırsa daha çarpıcı açıklamalarla tekrar burada olacağım. Hepinize sağlıklı günler dilerim…

Steroid düşkünlerine ,Sağlıklı bir beslenme

astral | 09 September 2009 14:02

Erkekler düşünür, nasıl beslensem, ne yesem diye..

Kadınlarla kesinlikle aynı değildir. Kadın daha az karbonhidrat tüketmeli, erkeğin kas için protein miktarı daha farklı. işte o yüzden önerilerde farklı olacak.

özellikle gün boyu çok koşturup, çok yorulan erkekler için ideal.

Sağlıklı bir beslenme için, uyulması gereken ayrıntılar, püf noktalar ve olmazsa olmazlar var. Olmazsa olmazları yazarken, eğer yapılabilirse iyi olacakları da ekleyeceğim. Olmazsa olmazların kalın yazacağım.

Sabah:
kalkar kalkmaz iki bardak su ılık su
yarım çay bardağı pekmez
bir elma
iki muz
bir tabak konfleksli süt
tüketilmeli. kahvaltılık yulaf ve nesle meyveli konfleks karıştırılmalı. İçine ceviz, üzüm, küçük lokumlar konulabilir.

Bak şu yumurtaya :))

| 27 August 2009 12:26

Geçenlerde izlediğim bir programda sahurda yumurta yemenin insanı tok tutacağını ve günlük besin ihtiyacını tamamen karşıladığına dair söylemlere kulak misafiri oldum. Ben yumurtayı hiç sevmem ama hem gece kalkmak zor oluyor kalkmasan sabah işe gidiceksin. Oruç tutmak hususu zaten insanın maneviyatıyla ilgili. Hiç konu bile etmiyorum. Neyse sizin için araştırdım ki ; Araştırmacılar yumurtadakiproteinin her yaştaki insanda kas kütlesinin korunması, gelişimi ve çalışmasını doğrudan etkilediğini tespit etti. Bir yumurta günlük tavsiye edilen yüksek kalite proteinin yüzde 13’ünü sağlıyor. Yani sahurda salt yumurta yiyebilirsiniz arkadaşlar:) Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum..

TOFU (豆腐)

admin | 28 February 2009 14:16

Soya peyniri olarak da bilinen tofu, Uzak Doğu’da asırlardır tüketilen bir besin. Soya sütünün çökeltilmesiyle yapılan Çin kökenli tofunun bir çok çeşidi var. Dünyanın, bitkisel protein açısından en zengin gıdası olarak bilinir.

Tofu çok hafif bir tat ve kokuya sahip, kendine has tadı ile özgün ve garip bir yiyecektir. Tofu eklendiği her tür çeşniyi absorbe etme kabiliyetine sahiptir. Uzak Doğu’da peynir ekmek gibi tüketilir. Tüm dünyada vejeteryan mutfağının vazgeçilmezlerinden birisidir.

yağ, şeker ve protein ölçen çatal

mesuthayat | 31 October 2008 11:01

bu sitedekiçatal yediğiniz yemeklerdeki yağ, şeker, protein gibi değerleri ölçer. yemeğin ısısının kaç derece olduğunu ölçer ve böylelikle ağzımız yediğimiz yemeklerden artık yanmayacak. o gün yediğiniz yemeklerden kaç kilo aldığınızı da hesaplayabiliyorsunuz bu çatal ile.

Kalp hastaları için yeni bir umut ışığı

cavo | 13 June 2008 16:37

Kalp
Kalp

Japon bilim adamları Hong Kong’da,kalp gelişimi için önemli bir rol oynayan bir proteini ortaya çıkardılar.

IGFBP-4 adını taşıyan bu proteinin araştırması tamamlandıktan sonra Nature dergisinde yayınlandı. Bu sonuçları ortaya çıkaran Japonya‘daki Chiba Tıp Fakültesi bilim adamlarından Issei Komuro, ‘molekül etkisiz hale geldikten (alındıktan) sonra, kalplerin zamanla ufaldığını ve bunun sonucunda yok olduğunu belirtti ve sözlerine söyle devam etti: IGFBP-4 adındaki bu molekül, kalp hastaları için, kalplerin yenilenmesi adına kullanabilmeyi umuyoruz. karaciğerden salgılanan bu protein, kalp oluşumundan sonra, dğer bir deyişle embriyonun gelişimi sırasında kalp gelişimini destekliyor.

Kalp için umut
Kalp için umut

Kısacası bu molekül kalbin gelişimi için oldukça önemli bir etken.

foldit oyununu kazan, nobel’e aday ol

Banned | 10 May 2008 15:00

foldit : bilim için puzzle çöz
foldit : bilim için puzzle çöz

Bilgisayar oyuncuları prensesleri kurtarmak veya uzaylıların istila saldırılarından gezegenlerini kurtarmak için yıllardır uğraşmaktalar. Araştırmacıların niyeti ise oyun severleri, oyun aracılığı ile bilimle buluşturmak. Washington Üniversitesi‘ndeki araştırmacılar tıbbi bilimsel buluşlar için oyun severlerin oyun yeteneklerini kullanmayı deneyecekler ve belki de HIV(aids)’in çaresini bile bulacaklar.

Elimizden kaçırdığımız büyük bir bilim adamı!

cavo | 07 May 2008 12:27

Ahmet yıldız
Ahmet yıldız

Güzel ülkemde hiç bir şeyin kıymetini bilmediğimiz gibi, elbette bilim adamlarımızında kıymetini bilmiyoruz. E hal böyle olunca kaybımızın ne kadar büyük olduğunu ancak aklımız başımıza sonradan geldiğinde anlıyoruz. Ama tabii ki iş işten çoktan geçmiş oluyor.

Bunları söylüyorum çünkü şimdi size Amerika‘ya kaptırdığımız bir bilim adamımızı tanıtmak istiyorum. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünü bitirdikten sonra, kazandığı bursla ABD `ye giderek, California Üniversitesi `nde, `insan hücresindeki motor proteinlerin nasıl yürüdüğü` hakkında doktora tezi hazırlayan Ahmet Yıldız, yaptığı bu çalışmayla, hem doktor unvanı aldı, hem de Science dergisi tarafından `Dünyada 2005 yılının en genç bilim adamı` seçildi.