bildirgec.org

panik atak hakkında tüm yazılar

Panik Ataktan Korkmayın!

Elif Ece Tekin | 12 April 2010 22:07

Panik Atak Nedir?
Günümüzde birçok insan bu hastalığın pençesine takılmış durumda.Yaşam koşulları,çalışma alanlarındaki problemler,aile içi geçimsizlikler insanları bu hastalığa iten sebeplerin başında geliyor.Nekadar çok baskı ve stres altında kalırsanız bu hastalığa yakalanma oranınız artıyor.Daha çok ince ruhlu insanlar,30 yaş üstü bayanlar ve ailesinde daha önceden bu hastalığa yakalanmış olan kişiler risk grupları altında.

Panik Atak Nedir?
Belirtileri Nelerdir?
Nasıl Tedavi Edilir?

Gelin kısa bir göz atalım.

internet ve psikoloji

ufopilotu | 07 April 2007 18:49

internette her geçen gün insan sağlığıyla alakalı yeni siteler açılıyor ve özellikle psikolojik destek konusunda yararlı bilgiler içeren siteler bu konuda her an ulaşabileceğimiz bilgilere sahip. deprem psikolojisi, saplantılar, panik atak, bunama, uyku bozuklukları, stress, fobiler, cinsel psikolojik sorunlar, çocuk psikolojisi vs… özellikle ülkemizde çeşitli nedenlerle psikologlara gitmeyen, gidemeyen ve çekinen insan kitlesi hiçte azımsanamayacak boyutlarda. psikoloğum bunlardan bir tanesi. genelde bayanların üye olması dikkat çekici.

diğer bir sitede ise uçuş fobisinden, sınav korkusuna kadar bir çok konu işlenmiş ve makaleler halinde site ziyaretçilerine sunulmuş.

“GERZEKLEŞTİRME” SÜRECİNDE TELEVİZYONUN ROLÜ; YERLİ DİZİLERDE EMPOZE EDİLEN “GERZEK” ÖZELLİKLERİ

admin | 31 March 2007 22:27

TELEVİZYON DİZİLERİ DE GERZEKLEŞTİREBİLİYOR: DİKKAT!
TELEVİZYON DİZİLERİ DE GERZEKLEŞTİREBİLİYOR: DİKKAT!

Bence televizyon dizilerinin “öğretilen gerzeklik” konusunda rolleri büyüktür. Geceleri tercüme yaparken,televizyon dizilerini “dinleme” imkânı buluyorum. Dizi seyretmeyi ben de severim ama gene de dikkatli olun derim. İşte dinlediğim televizyon dizilerinde verilen “gerzek” özellikleri:

1. Dizi karakterleri sürekli dizi seyrederler: Dizi karakterleri yapacak başka şey yokmuş gibi sürekli dizi seyrederler. Bunu “Mahallenin Muhtarları” adlı dizide farkına varmıştım. “Bu akşam ne yapacaksın?” sorusunun cevabı her zaman “Ne yapacağım ayol, tabi ki dizi seyredeceğim” olurdu. Hiçbir zaman “bir film kiraladım, onu seyredeceğim” gibi bir cevap duyamazdınız.