bildirgec.org

objektif hakkında tüm yazılar

Patronlar için iletişim becerileri

bithikotsis | 17 April 2011 20:14

Performans değerlendirme ne kadar doğru yapılabiliyor?
Sorulduğunda, insan kaynakları yöneticilerinin çoğunluğu bu ekip üyeleri için bunun en önemli aygıt olduğunu üsteleyebilecek. Gerçekte, genel olarak, yöneticiler, denetçiler ve çalışanlar, ik’cıların bu düşüncelerinden nefret etmiştir ve nadiren uygulamıştır.

Yöneticiler, sürecini geciktirmek için çeşitli nedenlerden ararken İnsan kaynakları uzmanları, bunları yaparken insanları bekletebiliyorlar da.
Bunun nedeni, insanların yanlış nedenlerle ve yanlış bakış açısından performans değerlendirmeye tabi tutulmasıdır.

Değerlendirmeler, terfi alması, izin alması, ücret artışlarını belirlemek için kullanılır. En sık, insanları yanlış yaptıklarına odaklanmak için kullanılır.
Ne yani performans değerlendirme gerçek nokta nedir? Genellikle, uygulamanın amacı:
• Çalışanlarına performans geribildirim verin.
• Personel eğitimi gerekir.
• Belge kriterleri örgütsel ödülleri ayırabilmeli
• Form personel kararları için bir temel: maaş artışları, terfi, disiplin, vb olmalı
• Çalışan ve yönetici arasında örgütsel tanı ve gelişme için fırsat sağlanmalı
• İletişim kolaylaşmalı
• Amaç veya hedef değerlendirmeyi karşılamak için federal eşit istihdam fırsatı gereksinimleri en önemli unsurdur.
Doğru seçim teknikleri ve insan kaynakları politikaları hem çalışanlara hem de takım liderlerine, gelecekte performansını artırmak için faydalı olabilmelidir.

six thinking hats

admin | 31 December 2010 16:45

çoğu zaman bir durum yada olay karşısında çözüm üretmek için bol bol tartışırız ve bu tartışmalar çoğu zaman bir sonuca varmaz ve farklı fikirler birbiriyle çarpışır.tek başımıza çözüme odaklandığımızda ise yoğun düşünceler fazlaca yorabilir ve çözüm herkesi memnun etmeyebilir.

Bilimsel Bilgi

reddear | 12 October 2010 14:03

Bilimsel çalışma yapan kişilerin(bilim insanları) yaptıkları fiziksel ve somutsal gerçeklik üzerinden hakikate ya da doğruya ulaşmadır. Başka bir ifadeyle realiteden doğrular çıkarmak bilimin yegâne amacıdır. Bilimsel bilgi gerçeklikten şüphe etmez, gerçeklik bilimde tartışılmaz. Gerçeklik zamansal ve mekânsal olarak bilim insanları tarafından incelenir ve bilimsel bilgi oluşturulur. Doğrulukta gerçeklik üzerinden önerilen yansımalardır. Başka bir ifadeyle realiteden doğru önermeler çıkartılabilir. Bu doğru bilimin bulunduğu kategoriye göre mutlak, evrensel, değişmeyen ya da yerel, bulunduğu mekânda mutlak doğru şeklinde değişir. Bilimdeki gerçeklik algısı bu gerçekliğin kesin ya da mutlak tanım ve formüllerin varlığını olabildiğini düşündürür. Bir bilim dalı her şeyden önce gerçekliği tahlil eder. Gerçeklik algısı tahlililerin başlangıç noktası olmaktadır. Bir bilim alanıyla uğraşan insanlar bilimsel sonuca ulaşırken gerçeklik üzerinden hareket ederler. Bilim insanlarının kendilerini katmadan gerçeklik algısından sonuç ürettikleri söylenir. Bilimsel sonuca ulaşan ve bilimsel bilgi oluşturan insanlar tarafsız davranış sergilediklerini söyleme eğilimindedirler. Yani gerçeklik üzerindeki tahlilleri yansızdır.

Nikon 70-200mm objektif görünümlü termos

sCoRPionTR | 14 September 2010 20:18

Bu sıralar sayıları hızla artan objektif görünümlü bardak/termoslara bir yenisi daha eklendi. Yeni objektif görünümlü termos Nikon’un tele objektifi olan 70-200mm görünümünde.

sony nex-vg10e

schizophrenia13 | 14 July 2010 09:09

sony nex-vg10e
sony nex-vg10e

panasonic’in micro four thirds fotoğraf makinesi objektifleri kullanan kamerası ag-af100‘ü duyurmasının hemen ardından, sony’nin de böyle bir kamerayı satışa sunacağı açıklanmıştı.

sony nex-vg10e
sony nex-vg10e

bu sabah duyurusu yapılan nex-vg10e, panasonic’in aksine son kullanıcıyı hedef alan objektifi değiştirilebilir ilk kamera olma özelliğine sahip.
mayıs ayında duyurusu yapılan nex sisteminin objektiflerini ve la-ea1 adlı ek aparatlarla alpha serisi objektifleri de kullanabiliyor.
objektifinin değişmesi kadar nex-vg10e’yi farklı kılan bir diğer özellik ise aps-c boyutlu algılayıcıya sahip olması.

AYN EL YAKİN

il mare | 23 June 2010 16:15

Zamanın nasıl daha güzel dondurulabileceğini öğrenmek için, özlediğimi hissettiğim tek kişilik bir sıranın üzerinde kağıdımın ince ipine diziyorum satırlarımı.

Tam zamanında bu işe girişmiş gibiyim; zamana herkesten başka yüklediğim farklı anlamı tam zamanında süslemeye yeltenmiş gibi. Sanki avucumun içinde bir sabun da burada olduğum an; ben, yağmur yağmasın, an’larım ayalarımda,akıp giderlerken haberime seslenmeyen anılarıma karışmasınlar diye, 18-55 mm’lik bir objektiften, yakaran sağ gözümü Tanrı’nınkine değdirmeye çalışır gibiyim. Öyle 55’e falan yeltenmeden ama,yaşımın gözçukurlarıma sığdırdığınca; 18’den biraz fazla,55’ten epey uzakta.

sony’nin objektifi değişebilir yeni video kamerası yolda

schizophrenia13 | 11 May 2010 10:08

sony aps hd cmos camcorder
sony aps hd cmos camcorder

sony japonya tarafından alpha nex-3 ve alpha nex-5 fotoğraf makinelerinin duyurulmasının hemen ardından, fotoğraf makineleriyle birlikte duyurulan e serisi objektif yuvasına sahip ve yine fotoğraf makinelerinde olduğu gibi adaptör yardımıyla sony alpha a objektif yuvası uyumlu objektiflerin kullanılabileceği, yeni bir video kamera sisteminin duyurusu yapıldı. aps hd cmos algılayıcının kullanılacağı sistem avchd kullanarak yüksek kaliteli full hd video kayıtlarına olanak tanıyacak.

sony aps hd cmos camcorder
sony aps hd cmos camcorder

panasonic ag-af100

schizophrenia13 | 13 April 2010 09:00

 panasonic ag-af100
panasonic ag-af100

panasonic tarafından nab 2010’da duyurusu yapılan, ilk micro 4/3rds kamera ag-af100, avchd algoritmasını ve fotoğraf için üretilen objektifleri kullanacak. firma tarafından sayısal sinema için dönüm noktası olacağı söylenen kameranın 2010 sonunda satışa çıkması planlanıyor. büyük imaj algılayıcısının sağladığı avantajla daha fazla alan derinliği sunacak ag-af100, 1080/24p kayıt, profesyonel ses kayıt olanakları ve sdhc/sdxc kart desteğine de sahip olacak.
panasonic ag-af100 ile profesyonel video ve film sektörünü hedefliyor.

iPhone ile profesyonel fotoğrafçılara taş çıkartın!

fingerprint | 24 December 2009 09:49

iPhone için çok zamazingo gördünüz ama böylesine şapka çıkarmamak elde değil!

Japan’s Toda Seiko tarafından üretilen 180 degrees fish eye ve wide&macro objektifleri ile profesyonel kareler yakalamak mümkün.Digital King tarafından satışa sunuan bu zamazingolar, özel bir mıknatıslama sistemi ile Iphone 3g’ye tam oturuyor ve size de fotoğraf çekmenin keyfini yakamak kalıyor… Fiyatı 45$-85$ arasında değişiyor. Yenilik arayanlara duyurulur!

Romanda Anlatıcı Kimdir?

kahvekokusu | 02 November 2009 10:27

Roman, modern zamanların anlatım tekniğidir. Roman sanatı esas itibariyle anlatılacak bir hikâye ve bu hikâyeyi sunacak bir anlatıcıya dayanır. O halde hemen şöyle bir soru sormak gerekir: Romanda bize olayları anlatan kimdir? Romanda ya da hikâyede olayları okuyucuya anlatan sese “anlatıcı” diyoruz. Anlatıcı destan, masal, hikâye, roman gibi epik karakterli metinleri okumaya başladığınız anda kulağınıza gelen ilk sestir.

Okuduğumuz eserlerde hangi anlatıcı tekniğinin kullanıldığı bilmemiz romanları daha iyi anlayıp, yorumlamamıza olanak verir. Anlatıcı türlerini kısaca tanımaya çalışırsak ortaya şöyle bir sınıflama çıkar: