bildirgec.org

notepad hakkında tüm yazılar

Güvenli Şifre Saklama

Yavzas | 02 November 2010 17:43

şifreleri saklamak için, cyripto özelliği olan notepad gibi basit bir program arıyorum bilen varmı?

2-3 tane örnek buldum ama her değişiklik yapıldığında, kaydederken save as… demek gerekiyor ve şifre vermek gerekiyor. yani tam istediğim gibi bişey bulamadım…

Web Tasarımcıları için Faydalı 5 Araç

angelsdemos | 07 October 2010 12:36

Web tasarım işi oldukça uzun sürebilir. Bu yüzden yapılan birçok uygulama bulunmakta. Bu uygulamalar size zaman kazandırmakla beraber birçok açıdan da yardımcı oluyorlar. Aşağıdaki ücretsiz uygulamaları siz de kullanabilirsiniz.

Flowplayer

Web sitenizde bulunan videoları kullanışlı ve ücretsiz bir flash arayüz olan flowplayer ile yayınlayabilirsiniz. FLV, SWF, MP3, MP4, H.264 video, JPG, PNG gibi formatları destekliyor. ayrıca video içeriğine reklam yerleştirebilme, çalma listeleri oluşturabilme, tam ekran gibi birçok özelliği bulunmakta. Ücretsiz sürümünü kullandığınız takdirde sadece tam ekran modunda sağ alt köşede Flowplayer logosu olmasının dışında herhangi bir eksiği olmayan bu muhteşem arayüz, gpl lisansına sahip ve oldukça gelişmiş.

FancyBox

FancyBox, web sitenizde kullanabileceğiniz gelişmiş bir resim görüntüleme aracıdır. Web sitenizdeki resimleri tooltip şeklinde büyük veya orjinal halini ziyaretçilerinize gösteren bu uygulamayı isterseniz galeri şeklinde de kullanabilirsiniz. swf, iframe gibi desteğe de sahip olan uygulama, oldukça kolay bir kullanıma sahip.

Wordpress için yapılmış bir eklentisi de bulunmakta.

herkese lazım açık kaynak kodlu yazılımlar-1

TurkDragon | 06 July 2010 11:43

günlük bilgisayar kullanırken işimizi kolaylaştıran çoğu programın açık kaynak kodlu muadili var. bazen paralı programlardan daha iyi iş çıkaran ve kolaylık sunan tabiri caizse her eve lazım açık kaynak kodlu programların bir listesi:

1) güvenlik yazılımları

a) ClamWin

ClamWin
ClamWin

resmi sitesindeki bilgilere göre 600,000 bin kullanıcısı varmış. kaliteli ve sürekli güncellenen bir virüs veritabanına sahipmiş.

google servislerine alternatif siteler

dertlius | 15 June 2010 14:41

google ile alakalı tartışmalar, kısıtlamalar süre dursun, ben işime bakmak istiyorum diyorsanız, işte bazı google hizmetlerine, gmail’den tutun da google translatora kadar sizler için alternatif olabilecek bazı siteler:

1- gmail için alternatif : zoho mail

pop3 desteğinden tutun da geniş depolama alanına kadar, gelişmiş anti spam filtresine sahip, klasörlerinizi etiketleyebileceğiniz güzel bir mail hizmeti.

2-google calendar için alternatif : mixin

twitter ile uyumlu, ağınızdaki diğer kişilerle de senkronize ajandalar oluşturabileceğiniz güzel bir “‘calendar'”” uygulaması. mail, im, vs ile uyumlu çalışabiliyor.

3-google arama için alternatif : kartoo

sonuçları bir site haritasına bakar gibi de inceleyebileceğiniz bu arama motoru sadece google arama motoruna değil yahoo ve bing e de alternatif görünüyor.

4-google wave ‘ e alternatif : scribblar

“”google wave”‘den hiçbir eksik yanı olmadığını kısa sürede görebileceğiniz bir alternatif daha. google wave‘de yapabildiklerinizin pek çoğunu scribblar‘da da yapabilirsiniz. bağımlılık yapabilir!

not defteri süpriz yumurta

maydesign01 | 12 February 2010 09:43

Easter Egg; türkçe si süpriz yumurta.Bilgisayar programcıları yapmış oldukları programların içerisine bazı süprizler saklıyorlar.Bizde şimdi bu süprizlerden biri olan notepad içerisindeki gizli süprizi açığa çıkaracağız.

1.not defterini açın ve “bush hid the facts” yazın

bush hid the facts
Bush gerçekleri gizledi

2.dosyayı “bush” ismi ile masaüstüne kaydedin.

bush
bush

3.şimdi kaydettiğiniz dosyayı açın.

bush hid the facts
bush hid the facts

ilginçtirki yazmış olduğunuz yazıyı göremiyorsunuz.bu uygulamanın videosunu izlemek isterseniz buraya tıklayın.

En İyi 5 Tasarım Programı

axanc | 04 January 2010 18:48

Her profesyonelde olduğu gibi, internet tasarımcılarının kullandıkları aletler de yaptıkları işlerin kalitesini belirler. Dışarıda internet tasarımı üzerine kullanabileceğiniz oldukça çok sayıda uygulama mevcut. Ancak bazıları var ki, kalabalığın arasından sıyrılıp öne çıkıyor. Bu yazıda en iyi olarak belirtilenler, popüler olarak en çok kullanılan araçlar oluyor.

SixRevisions sitesinde yapılan bir oylama sonucu göre işte sonuçlar.

5. Fireworks

Adobe tarafından geliştirilmiş ve piyasaya sürülmüş olan Fireworks, hem windows hem de Mac üzerinde çalışabilen bir vektör grafik editörüdür. Photoshop’tan farklı olmak üzere, sadece web tasarımcıları için geliştirilmiştir. Site yayılım tasarımına kadar birçok araç Fireworks ile beraber gelmektedir.

Hızlı tasarım yapılmasını sağlayan, tasarımın bir resim halinden HTML/CSS haline dönüştürmede kullanılan dilimleme özelliği ve site denemesi olarak, bütün site tasarımını üzerine tıklanabilen etkileşimli pdf haline dönüştürebilmesi en önde gelen özellikleri arasında sayılabilir. En iyileme araçlarını da unutmamak gerekir.

Popüler Portatif Programlar

angelsdemos | 15 December 2009 10:12

Portatif Programlar ufak değişikliklerle hazırlanmış orjinal programın daha az yer kaplayan sürümüdür.İşte gezileri veya seyahatlerde flash disk’inizde, ipod vb. kaydettiğiniz bu programları son derece rahat bir şekilde kullabilirsiniz.İşte popüler portatif programlar ;

Firefox

Popüler internet tarayıcısı diğer tarayıcılara göre oldukça az yer kaplıyor.Belleğinize yerleştirdiğinizde oldukça rahat biçimde kullabilirsiniz.Son sürümü yanlızca 7.7mb.Eğer flash disk’inize kurulum yaparsanız sorunsuz biçimde çalışabilir

Windows 7 notepad-gadget

jouater | 15 October 2009 10:12

Merhaba, windows 7 yükledim ancak sol köşede gadget’lar bölümünde notepad yok. Gadget menusünde de aradım bulamadım. Acaba bunun yeri nerdedir ?

Unutmamak için not alın!

Atomic Bomb | 20 September 2009 17:20

Bilirsiniz, not almak önemlidir. Hele unutkan biri veya aklınızda tutamayacağınız kadar bilgi taşımak zorunda iseniz. Gün içinde not almayı gerektirecek çok şey yaşayabilirsiniz. Telefon numaraları, adresler, buluşmalar, evden istenilenler… Ne derler: Akıl defter değil! İşte bu yüzden size sadece kendi bilgisayarınızdan değil, dünyada internete bağlı her yerden ulaşabileceğiniz 7 site önereceğim.

Bildirgeç’te gezinirken bu bildirime denk geldim, yorumlarda da belirttiğim gibi, ordaki bir link beni bu yazıyı yazmaya itti. Biraz araştırma yaptım ve istediğim tarzda siteler keşfettim.

1. Google Notebook

Evet, Google her şey yapar da bu hizmetten eksik kalır mı? Kalmaaz. Türkçe dil seçeneği olan bu Google hizmeti ile birden çok not defteri oluşturabilirsiniz. Bu not defterine not alabilir, bu notları düzenleyebilir, yorum yapabilir, bunlar internette yayınlayabilirsiniz. Bu bir Google hizmeti olduğu için Google’ın diğer hizmetleriyle birlikte kullanabiliyorsunuz. (örn: Google Docs) Detaylı bilgi için: Buraya.

2. mynoteIT

Bu site öğrencileri hedeflemiş ve biraz daha kapsamlı düşünülmüş. Notlarınızı ders ders ayırabilirsiniz. Ödevlerinizi ve yapılacaklarınızı not edebilirsiniz, bilgisayarınızdan dosya upload edebilirsiniz. Diğer kullanıcıları arkadaş olarak ekleyebilir, sık kullanılanlar listesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca kullanıcıların bir de profil sayfası var. Bu profil sayfasının amacı, aynı okuldan, kurstan kişileri birbirine bağlamak.

15 popüler metin editörü

vectro | 02 April 2009 21:16

programlama ile uğraşanlar bilirler ki, karmaşık projeler için güçlü bir editöre ihitiyac vardır. bu makalede 15 tane güçlü metin editöründen bahsedeceğim. Editöründen memnun olmayanlar farklı editörler denemek isteyenler buyursunlar.

15- SciTE

Linux ve windows için açık kaynak düşük boyutlu bir editör. ileride .net ve java desteği de sunacaklarını söylüyorlar. gücünü ünlü Scintilla’dan alıyor. http://www.scintilla.org

14- Edit plus

EditPlus HTML ve programlama için bir Windows metin editörüdür. Bu editörle HTML, ASP, C,C, VBscript, CSS, PHP, Javascript konularında çok rahat geliştirme yapabilirsiniz. Ayrıca Otomatik tamalama ve dahili bir tarayıcıya sahiptir. görsel olarak projenizi takip edebilirsiniz. EditPlus ücretsiz değildir 1 kullanıcı lisansı: US $ 35. incelemek isteyen buradan.