bildirgec.org

mısır hakkında tüm yazılar

Dünya’da Yapılan Acayip Tıbbi Tedaviler

0xd3za | 24 September 2012 19:30

Sıtma Tedavisi

Birkaç yüzyıl önce sıtma salgın hastalığı dünyanın farklı bölgelerine hızlı bir şekilde yayıldığı zaman, birçok ilaç bu hastalığın tedavisinde kullanıldı. O zamanlar kullanılan en nadir yöntemlerden biri örümcek ağlarından bir tabletti. Bu tabletin etkisinin kanıtı zaten birkaç yüzyıl önce azaldı. Fakat günümüzde canlı örümcek türünden bir ilaç geliştirildi.

Cuma Pazarı

soylemedengecemicem | 18 May 2011 16:36

Her hafta coşkusunu mahalleye taşıyan “Cuma Pazarı” her nedense hoşuma giden bir kaos yaratır. Cuma namazı kılmak için pazarın dibindeki camiden taşanlarla, ekmeğini taştan çıkarmak için malının ismini çığıran pazarcılar birbirine karışır. Maddi ve manevi dünyanın telaşı aynı mekanda yaşanırken, pazarlık yapmaya çalışan turistlerle, çekirdekten yetişen minik pazarcılar en asık yüzü bile güldürür.

Kaynatılmış süt mısırın kokusu insanı dinden imandan çıkartır. Pişmemiş mısırın kilosu da iki liradır, kaynamış mısırın tanesi de… Gelgelelim o bir koçan mısıra iki lira verilir. Sıra asıl alınması gerekenlere gelir.

Mısır Piramitleri

gkhaslan | 18 March 2011 10:20

Mısır piramitleri tarihten günümüze kadar gelen en gizimli yapılardır. Mısır’da yüzü aşkın piramit bulunmaktadır. Eski mısırlılar bu yapıları ölümden sonra yaşama inandıkları için hükümdarlarının mezarları olarak kullanma amacı ile yapmışlardır. Piramitlerin inşaasının hangi teknoloji ve imkanlarla yapıldığı, daha doğrusu nasıl yapıldıkları konusunda bir çok araştırma yapılmış ancak hala çözülememiştir.

the innocent africa

admin | 03 January 2011 23:41

vahi yaşamı,büyük düzlükleri,koyu tenli insanları,fakirlik,açlık,sayısız hayvan türü deyince akla gelen ilk coğrafya. sürekli izlenen bir kıta.ama artık izlemekle kalmak istemiyor devler.
artan nüfusları ve teknolojileri için başrol oyuncuları yine afrika.

Latin alfabesi olmayan Arapça domainler çıktı

mentira | 21 August 2010 10:31

internetteki alan adlarını ve uzantılarını tahsis eden icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ilk kez arap ülkeleri birleşik arap emirlikleri, suudi arabistan, mısır ülkeleri için latin alfabesinden oluşmayan arapça domainleri (alanadı) çıkardı.

web tarayıcınızda IDN (Internationalized domain name) desteği yoksa bu domainler düzgün görünmeyebilirmiş.
şimdilik 3 adet bu şekilde domain varmış, daha fazla bilgi icann’ın şu blogunda

ÇAMLIGERİZ PİKNİĞİ VE YAŞAMANIN TADI…

firatocal | 13 July 2010 23:00

Püfür püfür esen yelin altında bir bahçe keyfi.. Dalından şimdi kopa rılmış tap taze mısırlar , domatesler ve biberler.. Çılı çırpı toplanarak yakılmış , gürül gürül tüten odun ateşi ve onun közleriyle demlenen semaverde keyf çayımız… İşte bir kaç akşamdır ailemizle birlikte yaptığımız Çamlıgeriz bahçe pikniklerimizin özeti…

FİRAVUNLARIN BUĞDAYI

resolete123 | 22 April 2010 13:29

FİRAVUNLARIN BUĞDAYIMısır’da binlerce yıldır uyuyan bu tahıl türü bir tesadüf eseri yeniden keşfedildi. Kamut adı verilen bu ilkel buğday türü, besin maddeleri açısından zengin olup, cilt için gerçek bir enerji kaynağıdırEski dönemlerdeki bakım ritüellerinde olağan üstü doğal maddeler kullanıldığı anlaşılıyor. Bilimsel analiz yöntemleri sayesinde yapılan araştırmalarla bu maddelerin tesadüfen kullanılmadıkları ve eski yöntemlerin şaşırtıcı sonuçları olduğu kanıtılanmış bulunuyor.

Bilim insanları bu “firavunların altın tahılı” ile birçok deneyim yaşamışlar. Söz konusu olan ürünün adı kamut’tur (latincesi tiriticum turgidum polonicum) ve çok eski bir buğday olup, eski çağlarda firavunlar tarafından çok takdir edilen bir tahıl türüydğ ve çeşitli amaçlarla kullanılıyordu. Bu tahıl türü yeniden keşfedilmesinin hikayesi oldukça ilginç. Bir Amerikan pilotu ikinci dünya şavaşından sonra bu ilkel buğday türünü bir firavunun mezarında bulur. Tahıl taneleri yaklaşık 8.000 tıllık bir taş sandıkta saklanıyordu. Tahıl taneleri Amerikalının merakınnı uyandırır ve bir avuç dolusu tahıl tohumunu Bob Quinin adındaki babasına yollar. Bu kişi tohumları eker ve filizlenmelerini sağlar. Ancak bu filizlerden elde edilenyeni tohumlar yeniden unutulmaya mahkum olur. 1977 yılında bunlar yeniden keşfedilir. Quinin bu buğday türüne Mısır’da buğday anlamına geliyor.

1977 1979’a Karşı

A D A L I | 23 February 2010 11:30

1977 1979’a Karşı

<a href=Ayetullah Humeyni’nin yandaşları Tahran’da yürüyüş yapıyor. 1979 devrimi Humeyni’yi iktidara getirince, militanlık bir adım daha ileri gitti.

Yemen’de ayrılıkçılık, dincilik, baskıcı rejim ve teröre karşı mücadele veren genç reformculara bakınca; bölgeyi şekillendiren güçler aslında 1977-1979 yıllarına dayanıyor ve o günden bu yana pek de bir şey değişmemiş. Hatta bugün Ortadoğu siyasetinde, 1977’yle 1979 arasındaki mücadelenin egemen olduğunu bile söyleyebiliriz. Ve maalesef 1979 hâlâ üstün geliyor. Nasıl mı? 1967 savaşında Mısır ve diğer Arap ordularının İsrail’e yenik düşmesinin ardından, dönemin hâkim ideolojisi olan Cemal Abdülnasır‘ın liderliğini yaptığı Arap milliyetçiliği sona erdi.