bildirgec.org

kostüm hakkında tüm yazılar

Türkiye’deki maskot üreticileri listesi

gitarmrt | 29 November 2010 23:48

Türkiye’deki reklam ajansları bir hazinenin üzerinde oturduklarını bilmiyorlar ama bazıları maskot ihracında Singapur, Tayvan gibi ülkeleri geride bırakıp Avrupa’ya maskot ihrac ediyorlar.

http://www.maskot.com.tr
http://www.hazirmaskot.com
http://www.maskotum.com
http://www.maskotatolyesi.com

Demir Adam Göğüs Jeneratörü

janox | 30 April 2010 17:07

Kostüm partilerini hepimiz severiz. Çocukluğumuzdan beri bu partiler düzenlenir. Biz de sevdiğimiz bir süper kahramanın kıyafetini giyeriz. Klasik kahramanlardan sıkılanlara bu ürün bir çözüm getiriyor. Artık bir partiye gideceğinizde herkesin giydiği spiderman ya da batman kıyafetlerine ihtiyacınız olmayacak. Tek yapmanız gereken bu üründen bir adet edinmek.

The Iron Man Arc Chest Light normal bir insanı demir adama dönüştüren bir jeneratör. Tshirte rahatça takılan bu ürün sadece bir aksesuar gibi gözükse de, parlamaya ve savaş sesleri çıkarmaya başlayınca kendinizi gerçekten demir adam gibi hissedeceksiniz.
hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Doktor KiM???

Beacool | 21 April 2010 16:23

Nedir bu?
Nedir bu?

Bazı televizyon proje yapımcıları eminim ki projeleri yayınlamadan önce ne kadar beğenileceklerini akıllarına getirmemişlerdir. Eminim ki başarıyı elde edebilenler de ne kadar yayında kalabileceklerini tahmin edememişlerdir. Aslında benimde on bir kez başrol oyuncusunun değişimine ve inanılmaz düşük bir bütçeyle çekildiği halde nasıl 1963 ten bu yana yayında olduğuna inanamadığım bir dizidir Doctor Who. (bkz yazı sonu notu)

Ülkemizde de büyük bir kesimin hayranlıkla izlediği bu dizinin sevilen başrol karakteri çılgın Doktor umuzun sıklıkla kullandığı sonik tornavidayı eminim dizinin takipçileri hiç unutmamışlardır. Geçenlerde nette dolanırken rastladığım reklamda bu ürünün led aydınlatmalı el feneri şeklinde satışa sunulduğunu gördüm. Ayrıca ışık için düğmesine basıldığında dizide çıkardığı seste unutulmamış.

hala obama maskesi isteyen var mı?

AntiHumanIST | 25 November 2008 16:49

hem cadılar bayramı hem de usa başkanlık seçimleri geride kaldı ama “ben hala gönlümdeki lideri destekliyorum” ya da “başkan obama, işte burada” diye bağırmak istiyorsanız, işte size kartondan usa başkanlık adaylarının karton maskeleri. ister evde ya da dışarda kullanın ister maskeli baloda, ama ne olur ne olmaz bir muhalefet saldırısına karşı hazırlıklı olun.

31 adet şaşırtıcı video oyunu kostümü

xerre | 08 November 2008 13:32

her yıl 31 Ekim’de kutlanan cadılar bayramı (halloween)nda genellikle çocuklar üzerlerine geçirdikleri kostümleri ile dolaşarak şeker, çikolata gibi hediyeler toplar insanlar birbirinden değişik aktiviteler düzenler. bu aktivitelerden biri de kostüm partileridir.

bu partiler, insanların uzun süre uğraşarak yaptıkları ya da satın aldıkları birbirinden ilginç kostümleri(*)(*) sergilemek için en iyi zamandır.

Nefesine Nefes Olacağım

GRAFTONCUN | 07 August 2008 12:37

Sen değil
Sensizlik yoruyor beni
Sessizlik tüketiyor
Ben senin şekerlenmiş yoğurdunum
Kaşığın ucundan alarak
Bitmesin diye uğraştığını bilsem de
Bilmek yetmiyor bazen
Güneş nar içinde nar
Biliyorum ama
Dört duvar arasında
Karanlığı ısıtamıyor
Bilmek yetmiyor bazen
Sevdan ile harelenmiş
Bu yüreğim susmayı da öğrenemiyor

Fındıklı Nescafe 3ü1 Arada ile Fıngırda

vil | 27 March 2008 09:09

Digital McCann ekibinin Nescafe Fındık Aromalı 3ü1 Arada kampanyası için hazırladığı oyun çok eğlenceli; adı da “Fıngırda”. Baştan sona renkli grafiklerle donatılmış oyunda karakterini oluşturup tarzını yaratıyorsun; makyajını tamamlayıp kostümünü de beğendikten sonra seçtiğin eğlenceli figürlerle dans etmeye başlıyorsun. Şovunu arkadaşlarınla paylaştıkça işin eğlencesi daha da artıyor. Dansına güvenen piste gelsin!

Film Müziği nedir, ne değildir

lovesredcloud | 06 March 2008 11:57

bir film sonrası yapılan sohbetleri düşünün. sohbetler ortak olgulardan ilerlerler hep. önce, filmdeki ünlü oyuncular, oyunculuklar üzerine kafa patlatılır. ardından, yönetmen ve aynı yönetmenin önceki filmleriyle ortaklıkları, kıyaslayarak hangisinin neye göre daha başarlılı olduğu üzerine düşünülür. kostümlerden dem vurulur, diğer yandan seslendirmenin başarısı ya da yavanlığı, çevirilerin doğruluğu, filmin adının anlamlılığına kadar çekilir sohbet. bazen bu sıra değişir. önce yönetmenle başlanır ama genelde biraz eksik biraz fazla değinilenler bu etrafda gezinir. eğer sosyal içerikli bir filmse örneğin filmin taraflılığından yakınılır bazen. heyecanı, durağanlılığı, güldürme yahut ağlatma becerisi tartışılır. yoksa hiç korkutamamış mıdır, çünkü klişelere mi başvurmuştur film. tüm bunlar uzayadursun, ortak beğeni ve yargı için bir filmde olmazsa olmazlardan olan film müziğinin önemi üzerine düşünelim istiyorum biraz.
bu doğrultuda bir sinema öğrencisi olan arkadaşımın yaptığı sunum sırasında defterime karaladığım notları paylaşmak istiyorum.
özgün film müziği nedir sorusunun cevabıyla başlayalım:

film müziği, bir film için özel olarak tasarlanmış, o filmdeki dramatik anlatımı güçlendirmek amacını taşıyan, genellikle görsel kurguyla eş zamanlı (senkronize) yazılan müziktir. film müziğinin dramatik anlatımı güçlendirmedeki etkisi, izleyicinin kültürlenme süreciyle ve psiko-akustik etkilerle ilgilidir.