bildirgec.org

hürriyet gazetesi hakkında tüm yazılar

microsoft excell programını çalıştırma

yucel5454 | 28 January 2010 12:57

Başlat düğmesinden programlar seçeneğinin üzerine gelinir açılan menünden microsoft excell simgesine tıklanır

Excellde,microsofttan farklı olarak formül çubuğu görülmektedir.çalışma sayfası hücrelere bölünmüştür.sayfa sekmesi yardımıyla aynı anda farklı sayfalarda farklı çalışmalar yapılabilir

Kaan Koç

kahramancayirli | 21 December 2009 17:27

Şu vaktime kadar futbolla ilgili hiçbir şey yapmadım. Tam olarak hiçbir futbol maçını izlemeyi başaramadım. Sıkıcı bence çünkü. Hayranlarına, hatta onu bir iletişim biçimi / yaşam aracı konumuna getirenlere de saygım sonsuz. Ama ben. İlgi bile duyamadım. O derece.

itusozluk.com adresinden alınmıştır.
itusozluk.com adresinden alınmıştır.

Burada şiir kitabını tanıttığım, dizelerinin peşinden şiir dergilerinde koştuğum genç Kaan Koç ise Hürriyet gazetesinde spor yazarı oldu. Bu durumu tesadüfen öğrendiğim andan beri Koç’un her yazısını okuyorum. Sağ olsun Koç, şiiri, şiirini unutmuyor; her yazısında bir Turgut Uyar, bir Küçük İskender derken sevindiriyor insanı. Koç, 86 doğumlu. Bu yaşında geldiği bu yer insanı imrendiriyor (ben de 86lıyım, ben neredeyim?). Dilerim tüm istedikleri gerçekleşir.

TikTag Uygulaması İle Telefonunuz Gazete Okuyor!

fcspell | 19 September 2009 11:18

Hürriyet Gazetesi‘ndeki bazı haberlerin yanlarında birkaç gündür renkli renkli garip şekiller ve TikTag’leyin yazısını görüyordum ancak gazetenin kendisi gibi bu şeyler de ilgimi pek çekmiyordu. Bu yüzden de onların her birinin birbirinden farklı olduğunu anlayamamıştım.

Hürriyet TikTag’in ne olduğunu Hürriyet’in ağzından dinleyelim bakalım, ya da okuyalım:

Tiktag, Hürriyet’ten gazetecilikte bir teknoloji devrimi. Artık Tiktag sayesinde gazetecilik deneyimi yepyeni bir boyut kazanacak.

Hürriyet’te bir haber okurken yanında Tiktag yer alıyorsa, o haberin ayrıntılarını, haberle ilgili diğer fotoğrafları ve hatta videoları görme fırsatınız olacak.

Gazetelerimizin ataerkil köşeleri

kahramancayirli | 28 May 2009 13:08

Gazetelerimizin ataerkil köşeleri
Kahraman Çayırlı

Farkında mısınız, gazetelerimizde kadın köşe yazarı yok. Yaklaşık sekiz yıldır Radikal gazetesi ve eklerini düzenli olarak takip ediyorum. Perihan Mağden ve Mine Kırıkkanat’ın ayrılmasıyla beraber Radikal’de her gün güncel gelişmeleri köşesinde yorumlayan kadın yazar kalmadı. Elbette sanat eleştirmeni Ahu Antmen, spor yazarı Feryal Pere, ekonomi sayfasında Funda Özkan, bazen sinema bazen spor üzerine görüşlerini bildiren Sevin Okyay, Nur Çintay var. Ama benim kast ettiğim bu değil. En elle tutulur, ciddi konular üzerine kalem oynatan Nuray Mert bile haftada iki gün yazıyor. İsmet Berkan, Türker Alkan, Hakkı Devrim gibi isimlerin yanında neden sabitlenmiş kadın yazarlar yok?Ha bire kadın-erkek eşitsizliğinden dem vuruyoruz ama kimse bu eşitsizliğe, gazete sütunlarımıza dahi sirayet eden erkek egemen düzene dur demiyor. Sadece genç pop yıldızlarıyla röportaj yapan güzel yüzlü bayan muhabirlere değil, ülkemizdeki güncel gelişmeleri yorumlayan, kadınlarımızın problemlerini gazetelerimizin sütunlarına taşıması gereken kadın köşe yazarlarına da ihtiyacımız var. Bu durumun, meclisimizdeki kadın milletvekili oranının ancak İran ile karşılaştırılabilir seviyede olmasından ne farkı var?Medyamız kadınlara hak ettikleri köşeleri vermedi hiç. Magazin en fazla kültür sanat veya “yaşamak ne güzel” sayfaları… Hangi gazetenin üçüncü sayfasında bir kadın köşe yazarı var? Ya da bir-iki istisna hariç siyaset sayfalarında?Elimde 25 Haziran 2006 tarihli Radikal İki var. Biliyorsunuz, Radikal İki, genellikle bağımsız yazarların dışarıdan katkılarıyla oluşan düzeyli bir ek. Sayıyorum 19 erkek yazara karşılık sadece 2 bayan yazarın yazısı yayımlanmış. Gazete sütunlarımızda aydın kadınlarımızın her yöndeki görüşlerine ihtiyacımız var. Zaten medya haberlerinde kadını, kadın kimliğini konumlandırış, haber dilindeki ataerkil söylemle erkek egemen kültürü yeniden üretiyor. Eğer gerçekten eşitlik istiyorsak önce gazetelerimize sinen bu eril havayı dağıtmamız lâzım.Derinlikli makaleleriyle Türk entelijansiyasına müthiþ katkı yapan Ayşe Hür, Ayşe Kadıoğlu, Türkan Saylan vb. isimler günlük gazetelerimizde düzenli yazmaları konusunda önerilebilecek ilk isimlerden (-di, ben bu yazıyı 2006 yılında kaleme almıştım, maalesef Türkan Saylan şimdi hayatta değil, Ayşe Hür ise Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor). Birçok bay köşe yazarımız, gelişmeler doğrultusunda erkek egemen kültürümüzün toplumdaki olumsuz sonuçlarını inceleyip duruyor. Gerçek hayatta olduğu gibi gazete sayfalarımızın da her köşesini erkekler kapmış, önce bunu kırmamız lâzım.

çirkin kızlar annelerini öldürebilir.

nevdalist | 03 April 2008 18:15

Geçen hafta hürriyet’de bir haber vardı. Bir kadın annesinin boğazını kesmiş. Aslında kadın değil. 21 çiçek açmış, ömründe. Çocuk- kadın demek daha doğru, belki de. Bütün basın bu haberi verdi. Daha doğrusu ayaklandı. Kızımız hukuk öğrencisi ve çok güzel bir kız. Annesini nasıl öldürür? İşin vahim boyutlarından biri buydu. Bilim kadını bir annenin çocuğuydu. Yani tutunamayanlardan değildi. Zengindi, güzeldi. Olsa olsa psikolojik tedavi görüyordur. Yoksa niye öldürsün ki?