bildirgec.org

hafıza hakkında tüm yazılar

blue-ray e rakip çıktı !

maydesign01 | 13 April 2010 12:39

blue-ray den sonra intra-hybrid
blue-ray den sonra intra-hybrid

blu-raydisc association, blue-rayden daha üstün ve kapasite olarak daha geniş bir disk formatı duyurdu. yenibdlx disklerin 100gb lık tek kullanımlık ve 128gb lık tekrar yazılabilen sürümleri olacak.

blue ray den sonra intra-hybrid
blue ray den sonra intra-hybrid

Fakat şuan için intra-hybrid mevcut blue-ray oynatıcılarla çalışmayacağı söyleniyor.

kaynak

Kim Bu Adam Gibi Olmak İstemez ki?…

atalay ahmet | 03 April 2010 13:48

yaklaşık 60 yıl önce abd’nin los angeles kentinde doğan ve hala orada yaşayan bir adam bugün insanların hayretle baktığı bir yeteneğe, doğal vergiye sahip.

bob petrella adlı adam, kendisiyle beraber dünya çapında sadece 4 kişide görülen ‘süper otobiyografik hafıza’ sendromu hastalığı ile ki buna hastalık demek ne kadar doğru bilemiyorum; yaşadığı herşeyi çok iyi hatırlıyor.

Bu adam telefon defteri kullanmıyor; çünkü hiç bir telefon numarasını unutmuyor.

son rakamı 5 olan sayıları birbiri ile pratik olarak çarpma

| 24 March 2010 15:43

evet arkadaşlar;
son rakamı 5 sayısı ile biten iki rakamı pratik olarak çarpalım.
1. 5×5=25 (çok basit bir çarpma)
2. 15×15=225 ( iki basamaklı sayıları çarpar iken pratik bir metod:
2’nci soruya örnek verelim:

15×15
burada son iki 5 sayılarının çarpımı hep 25’tir. bu rakamı aklımızda tutuyoruz. ilk 15 rakamının birinci 1 sayısına 1+1 ekliyoruz=2 oluyor.
sonuç: 2 rakamını yazıyoruz ve sonuna 25 ekliyoruz.
cevap olarak: 15×15=225

*bir örnek daha verecek olur isek;
25×25=? rakamlarını pratik olarak çarpalım.
yine 5×5 çarpıyor 25 rakamını bir kenara yazıyoruz. kaldı 2 rakamı bu 2 rakamına 1 sayısını ekliyoruz. (2+1=3) 3 rakamı ile ikinci 2 rakamını çarpıyoruz. 3×2=6
son olarak: 6 bulduk. daha önce de yazdığımız 25 rakamını 6 rakamının yanına yazıyoruz.
cevap: 625

unutkanlık tarihe karışıyor

| 21 March 2010 17:42

değerli arkadaşlar; unutkanlık artık tarihe karışıyor. bazı öğrendiğimiz konuları artık beynimizde stoklayıp, bununla ilgili bir soru çıktığında anında çözeceğiz. nasıl mı? işte size bir örnek:
* metrenin üst katları nasıl hesaplanır. çarpılır mı? yoksa bölünür mü? her zaman şaşırırız öyle değil mi? evet işte bunu ortadan kaldırmak için bir hikaye hazırladım. artık hayatınız boyunca hiç unutmayacaksınız.
işte hikaye:
savaşın bir tanesinde askerin biri bir binaya giriyor ve arkasından düşman takipte tabi asker binanın ikinci katında kapı arkasına gizleniyor. düşman tam o sırada oraya geldiğinde asker kılıcı ile düşmanın kafasını bedeninden ayırıyor. yani ikiye bölüyor. (yani arkadaşlar burada anlatmış olduğum hikaye metrenin üst katları için idi. metrenin üst katları hesaplanır iken bölünüyor.)

beyin-hafıza

massay | 08 January 2010 11:26

Şurada burada öyleleri var ki, bunların çok üstün hafızaları arkadaşları tarafından, beğenme ile karışık bir şaşkınlık, bir hayranlık, bir kıskançlık duygusu ile anlatılıyor.

  • (Şimdi aklıma gelen ilk kişi: Okul yıllarından arkadaşım Osman Altın. Lakabı hes-mak. 20-25 kişinin hesap makinası kullanarak topladığı mizan tutmazken, kendisi kaş-göz-parmak ritüeli eşliğinde hesap makinası kullanmadan yüzlerce toplamı daha hızlı yapar, mizanı tuttururdu.
    Ders notlarını gözden geçirdiğinde, toplam kaç kelime kaç rakamdan oluştuğunu rapor ederdi.
    Ve benzeri bir sürü detay.
    Şimdi bir özel bankada iş akış yetkilisi. Tüm müşterilerini “nüfusa kayıtlı olduğu yer” bilgisine değin tanıyor. Cep telefonunda kişi isim ve numaraları özel kodlarla kayıtlı.)

Bilimsel açıdan gözlemlenmiş örnekler ise:

  • Allegney Ludlum Sanayiinin başkanı Robert J. Buckley, hazırlanan bir demeci bir kez okuyor ve sonra bunu notlarına bakmadan hemen hemen aynen tekrar edebiliyor. Binlerce memurun adlarını biliyor, bunlardan biriyle bir yıl önce yaptığı bir konuşmayı nerede bıraktığını hatırlayabiliyor.
  • Ray E. Friedman şirketinin başkanı Thomas Dittmer de:” Eğer siz kendinizi işinize verebilmişseniz, her gün yapılan bin alışverişi, alışları, satışları, bir kalbin atışı gibi hatırlayabilirsiniz.” diyor. Olayları hatırlamaya yardım eden bir ritmin mevcudiyeti iddiasında.
  • Dreyfus şirketinin başkanı Jerom Hardy, Dreyfus şirketinin 6 dış ülke teşkilatının ve iki halk hizmetleri kuruluşunun yönetim kurulunda ve bunların hepsinde çalışan kilit personeli aklında tutabiliyor. ” Şimdiye kadar oynadığım golf oyunlarındaki bütün çukurları hatırladığımı sanırım.” diyor.

zeka ve algılamanızı geliştirmek istemez misiniz?

biSGen | 25 November 2009 19:13

zeka ve algı geliştirici oyunlarla / etkinliklerle aranız nasıldır? Seviyorum diyorsanız bu siteyi ( http://www.lumosity.com ) de seveceksiniz.

Sitede beyin/zeka/algı gelişimi için 40 değişik bölüm var ve her bölüm 5 oyundan/etkinlikten oluşuyor. Site ingilizce ve bazı oyunlar/etkinlikler için üyelik şartı koşuyor. ki zaten üyelik de ücretsiz.
iyisi mi birkaç imaj yükleyeyim de ne demek istediğimi daha iyi anlatayım.

sitede bir puan sistemi var. Kendi günlük gelişiminizi / performansınızı gösteriyor anladığım kadarıyla.

ilgilenenlere “Zeka ve algılama geliştirilebilir mi?” sorusu hakkında Tübitak‘ın sitesindeki şu yazıyı da okumalarını tavsiye ederim.

transcend mp330

schizophrenia13 | 27 October 2009 09:12

transcend mp330
transcend mp330

hafıza ürünleri üreticisi transcend’in yeni müzik çaları mp330, oldukça küçük boyutlarda. 2, 4 ve 8gb hafıza seçenekleri bulunan ürün flac dosyaları çalabiliyor.

bazı özellikleri:

  • mp3, wma, wav, wma-drm10, flac desteği
  • 2, 4, 8gb hafıza seçeneği
  • 83mm × 25.5mm × 11.5mm
  • 25gr
  • ses kaydetme
  • fm radyo
  • organic el ekran

Nostalji

Colpadan | 26 October 2009 12:43

İçinde bulunduğumuz zamanın karakteristik özelliklerini yaşarken çok da farkedemiyor insan. Oysa geçmişe dönüp baktığımızda, hele ki bir de üstünden bir on yıl geçmiş ise herşeyin ne kadar çok değiştiğini görüyoruz. Müzikler, kıyafetler, eşyalar ve tabiki teknoloji hemen ilk gözümüze çarpanlar oluyor. Sizi bilmem ama söz eskilerden açılınca benim içimi çoğu kez bir sempati duygusu kaplıyor. Bazen hiç varolmadığım zamanlarda yaşasam acaba nasıl bir hayatım olurdu diyorum. Bazen de çocukluğuma dönerek şimdiki zamanın karmaşasından geçmişin sadeliğine keyifli bir seyahat yapıyorum. Geçmişe yaptığım bu zihinsel yolculuğa eskilerden bir şarkı eşlik ediyorsa, kendimi sanki yıllar sonra evime dönmüş gibi hissediyorum. “Eskiden herşey ne kadar güzelmiş” şeklindeki klişeleşmiş cümleyi içimden geçirirken, geçmiş zamanın güzellikleri, sempatiyi özleme dönüştürüyor. İşte bu özlemi içinizde hissedince nostalji kelimesinin anlamını da kavramış oluyorsunuz.

Fcebookun yeni eğlencesi Brain Buddies

badreal | 29 September 2009 12:56

facebookta arkadaşlarınızdan gelen aktiviteler arasında görmeniz muhtemel olan Brain Buddies artık çoğu kişinin gözde oyunlarından birisi. Oyun arkadaşlarınızla zekanızı yarıştırmanıza dayalı,e tabi hal böyle olunca sizde arkadaşlarınızda hırslanıp arkadaşınızdan daha ağır bir beyine sahip olmak için çabalıyorsunuz.

Brain Buddies
Brain Buddies

Oyunda birbirinden zevkli oyun seçenekleri bulunmakta,*mantık,*hafıza,*hesaplama ve * görsel olarak 4 kategoride puanlar topluyorsunuz.

kategoriler
kategoriler