bildirgec.org

haber hakkında tüm yazılar

Bil bakalım ben hangi filmdenim?

dkamoy | 12 December 2012 13:08

Adam Asmaca… Oynamadan büyüyenimiz var mıdır?
İşte famousobjectsfromclassicmovies.com sitesi, meşhur filmleri çağrıştıracak nesnelerin resimleri ile ipucu vererek bize film isimlerinin neler olduğunu soruyor.
Örneğin bir poşet görünce aklınıza hangi film gelir? (İpucu vereyim : sokakta boş boş uçan bir poşet..?)

Ya da bir duş başlığı..?
Peki ya şu yandaki tipte gözlükler..?
Sitede, sizi en az 1 saat oyalayacak kadar soru mevcut.
“Benden kaçmaz” diyorsanız, hodri meydan… Unutmayın, 3. yanlış harfi girdiğinizde yanıyorsunuz. 🙂

Oyuncuların yazdığı filmler

shane | 12 December 2012 09:17

Hayır, şu an Ted'e çocuklarının annesini bulması için yardım etmiyorum, başka işim var.
Hayır, şu an Ted’e çocuklarının annesini bulması için yardım etmiyorum, başka işim var.

Geçen hafta Judd Apatow’un son filmi The Five-Year Engagement vizyona girdi. Filmin yazarlarından biri de aynı zamanda başrol oyuncusu olan Jason Segel. Bu sevdiğimiz oyuncu zaten senaryo yazmaya yabancı değil. Buradan hareketle oluşturulmuş şu dosyada, oyuncuların kaleme aldığı filmler listelenmiş. Meraklısı için zevkli bir bildiri olmuş.

Spamci ülkeler

shane | 07 December 2012 11:04

Sinir bozmaktan öte teknik anlamda da yeterince zarara neden olma becerisine sahip spam mailler hangi ülkelerin marifeti dersiniz? Internet güvenlik şirketi Sophos‘un açıklamasına göre, 2012 yılının ilk 3 ayında dünya çapında gönderilen spam maillerin yüzde 60’ından şu ülkeler sorumlu (sondan başa doğru): Vietnam, Pakistan, Polonya, Brezilya, italya, Rusya, Endonezya, Güney Kore, ABD ve Hindistan.

Açıklamada, spam maillerin miktarında azalma olduğu ve bunun nedeninin Facebook, Twitter ve Pinterest‘in spam alanı olarak yoğunlukla kullanılması olduğu bilgisi de yer alıyor. Örneğin Mart ayında pek çok Pinterest kullanıcısı Starbucks‘tan hediye kartı tuzağına düşmüş.

Yönetmen Tony Scott yaşamına son verdi

shane | 21 August 2012 13:59

True Romance, Enemy of the State, Top Gun gibi pek çok ünlü filmin yönetmenliğini, yine birçok film ve dizinin yapımcılığını üstlenen başarılı sinema adamı Tony Scott, bir köprüden atlayarak hayatına son verdi. Yine onun gibi üst kalibre bir sinemacı olan Ridley Scott‘ın kardeşi olan Tony Scott, 19 Ağustos 2012’de, Los Angeles’taki Vincent Thomas Köprüsü’nden atlayarak intihar etti. Arabasında ve ofisinde sevdiklerine yazılmış notlar bırakan Scott’ın tedavisi mümkün olmayan bir beyin kanseri hastalığından muzdarip olduğu dedikodusu vardı. 68 yaşındaki Tony Scott’ın daha çok iş çıkaracağı beklenirken gelen bu ani ölüm, sinema dünyası için şüphesiz önemli bir kayba yol açtı.

Adana Sinema Müzesi

solsoledo | 09 July 2012 10:05

Adana’da, geçen sene 23 eylülde, 18. Altın Koza Film Festivali kapsamında açılışı yapılmış bir Sinema Müzesi olduğunu biliyor muydunuz? Müze’de Türk Sineması’na ve Yeşilçam’a bir şekilde (yönetmen, senarist, oyuncu, yazar, yapımcı, afiş tasarımcısı vs. ve akla gelebilecek her şekilde) parmağı dokunmuş Adanalı sanatçılar tanıtılıyor; eşyaları, fotoğrafları ve oynadıkları veya dokundukları filmlerin afişleri sergileniyor. Bakalım siz de aşağıdaki fotoğrafta yer alan Adanalı sanatçıları tanıyabilecek misiniz? Kaynak

Alien’ın Prometheus’la Alakası

solsoledo | 11 June 2012 10:37

Ridley Scott’ın yeni ve Alien’dan önceki olayları anlattığı prequel filmi Prometheus’da, Prometheus isimli geminin gittiği gezegende, mürettebatın karşılaştığı garip tasarımlı yabancı (uzaylı aslında) geminin ve uzaylı (mühendis, mimarvari) yaratığın, aslında ilk olarak 1979 yapımı Alien filminin başlarında birkaç dakika boyunca görüldüğünü ve yaratık yumurtalarını bu gemide bulduklarını biliyor muydunuz? Bu görsel o dakikaların en can alıcı anları!
kaynak