bildirgec.org

ekolojik hakkında tüm yazılar

Bu radyo dalgalar yaratıyor :)

GonuR | 18 February 2011 15:40

Duşta şarkı söylemeyi sevenlere müjde! Çoğumuz duştayken müzik dinlemeyi severiz. Bu nedenle birçok kişi banyosunda bir radyo bulundurur.
Bu radyoyla istediğiniz kanalı herhangi bir pil kullanmadan dinleyebilirsiniz; çünkü enerjisini sudan elde ediyor. Böylece doğaya zarar vermiyor.
Radyoyu monte etmek için gerekenler kutusundan çıkıyor.Zaten kurulum için yapmanız gereken sadece hortuma monte etmek.
Radyo bir miktar enerji depolayabiliyor. Yani su kesildiğinde radyonuz bir süre çalmaya devam ediyor.

Doğal zenginliklerimizden Artvin-Camili…

akoni | 25 December 2008 12:05

camili köyü
camili köyü

Bitki örtüsü, hayvanları, doğal yaşamı, ormanları ile çevre duyarlılığı örneği bir yöremizi tanıtmak istiyorum. Artvin-Borçka- Camili Köyü, UNESCO tarafından, “İnsan ve Biyosfer Programı” koruma ağı altına alındı. Bu Türkiye’de bir ilktir.Zirvedeki dumanlı dağları, cennet yaylaları, ahşap yayla evleri, geleneksel yaşam tarzı, cana yakın insanlarıyla Karadeniz başlı başına bir kültür merkezimizdir. UNESCO tarafından değeri anlaşılan özel bir bölge var; Artvin’e bağlı, Borçka ilçesi, Camili Köyü (eski adıyla macahaveli). Bir kısmı Türkiye, bir kısmı Gürcistan’da olan bir yörenin adıdır aynı zamanda. Camili havzası, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupa’da acil korunması gereken yüz ormandan biri olarak ilan edildi. Bunun yanı sıra havza, Türkiye’nin önemli doğal yaşam alanları tanımlamasında” Önemli Bitki ve Önemli Orman Alanı” ilan edilmiştir.
Toplam 25 bin hektar büyüklüğündeki Camili Projesi alanında iki adet doğayı koruma alanı (Efeler ve Gorgit) vardır. Projenin amacı:Biyolojik çeşitlilikle ilgili yasal düzenlemelerin gözden geçirilerek iyileştirme ve düzenlemeler yapılması.Ulusal ve yerel bazda, halkın katılımı ve bilinçlendirilmesi.Biyolojik çeşitliliğin izlenmesi için bir sistemin kurulması ve etkin bir korunan alan yönetimi için modeller geliştirilmesi.Uluslar arası Çevre Koruma Örgütü, Dünya Bankası ve Küresel Çevre Fonu tarafından dünyanın biyolojik çeşitlilik açısından en zengin ve aynı zamanda tehlike altındaki en önemli 25 karasal “ekolojik” bölgesinden biri olarak tanımlanmaktadır.

Yağmuru Ziyan Etme “Ürün Bu!”

serversistemci | 16 November 2008 14:02

Rain drops
Rain drops

Nüfusumuz da ki hızlı artış, yağan yağmurun azlığı, su sıkıntısını da beraberinde getirmekte ve hepimizde sıkıntı yapmakta.
Doğal kaynakları öyle pervasızca kullanır olduk ki geçtiğimiz senelerde de gördüğümüz gibi, su kesintileri bir biri ardına geldi. Önümüzdeki senelerde de bol bol göreceğimiz bu kesintiler de az da olsa kendi ihtiyacımızı karşılamak için düşünülmüş bir ürüne bakacağız.

Rain drops
Rain drops

İşte bu “Rain drops” isimli zamazingo, yağan yağmur suyunu ayrıştırıp yanlarındaki plastik şişelere doldurarak, el yıkama, çiçekleri sulama ya da araba yıkarken ihtiyaç duyduğumuz suyu karşılamak için mükemmel düşünülmüş. Bu ürünle su ihtiyacımızı doğadan sağlayabilir çevreye az gibi görünse de büyük bir katkı sağlayabiliriz. Ürüne biraz daha göz atmak için..

Rain drops
Rain drops

Güneş enerjisiyle şehri temizleyen bina

konami | 16 November 2008 00:39

Binalar, fabrikalar ve otomobiller tarafından havası kirletilen şehirlerde yaşıyoruz. Fakat biri size günün birinde şehirlerin kirli havasının temizlenebileceğini söyleseydi ne derdiniz? Bu proje, Vincent Caillebaut adında bir fransız mimar tarafından tasarlanmış. Projenin amacı şehir ortamında üretilen kirli dumanla mücadele etmek.

işte size bedava ekolojik tatil seçeneği

korhan23 | 29 July 2008 16:29

pastoral vadi
pastoral vadi
pastoral vadi
pastoral vadi

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Tarım – Turizm – Takas başlığı altında yürütülen Ekolojik Çiftlik ziyaretleri programı 5 saatlik bir çalışma karşılığı size çiftlikte bedava konaklama ve yemek imkanı sunuyor. yapacağınız işler ise çok kolay yumurta toplamak, domates toplamak vs… çiftlikte 3 türlü konaklama imkanınız var bunlar konuk, gönüllü ve stajyer olarak ayrılıyor. eğer bedava kalmak istioyorsanız stajyer veya gönüllü oluyorsunuz ve çiftlik ailesiyle en az 2 hafta orda kalıp çiftlik ailesinin verdiği işlerden yapıyorsunuz. eğer konuk olarak kalacaksanız parasını verip de kalacaksınız. çiftliklerden türkiyenin birçok yerinde var. türkiyedeki çiftliklerin haritası burada çiftliklerden birisi olan Fethiyedeki Pastoral Vadi burada ta-tu-ta tanıtım sayfası burada. organik meyveleri ve doğal ortamı özlediyseniz bu çiftliklerden iyisini bulabileciğinizi sanmıyorum. ben daha gitmedim ama kesinlikle gideceğim. çok araştırdım ve süper bence.

Ekolojik evler ile fatura derdine son.

self respect | 17 July 2008 19:31

2016 yılına kadar yaygınlaştırılmaya çalışalaçak evlerde karbonmonooksit üretim şartı aranaçak.
Evlerefatura hiç emeyeçek tüm işeleri ev kendisi yapıyr diyebiliriz.
Elektrik üreten, atıkları dönüştüren ekolojik evler yayılmaya başladı.
‘Sigma’ adı verilen evler, güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden faydalanabiliyor, rüzgar tribünleri sayesinde elektrik üretiyor ve atıkların dönüştürülerek tekrar kullanılmasını sağlıyor.

Yağmur suları, evlerin çatısındaki bir bölmede biriktikten sonra, temiz suya dönüştürülüp mutfak ve banyoda kullanılabiliyor.

Neden Ekolojik Gıda?

Raola | 05 May 2008 16:43

Dünya’da tüketici bilincinin giderek artmasının yanında geleneksel tarımda kullanılan hormonlar, ilaçların ürün üzerinde bıraktığı kalıntılar ve bunların sağlık açısından tehdidi insanları doğal ürün tüketme isteğine yöneltmektedir.

Ekolojik(Organik) Gıda; üretimi ve yetiştirilmesi sırasında hiçbir kimyasal ve sentetik madde kullanılmayan, doğal sistemlerin ekolojik dengesinin korunduğu bir ortamda yetiştirilen, organik üretim ve yetiştirme tekniği ile bakanlık ve/veya sertifikasyon kuruluşu kontrolünde üretilmiş, yetiştirilmiş, doğadan toplanmış, avlanmış, ambalajlanmış, etiketlenmiş, her aşaması kontrollü ve sertifikalı bir üründür.

YILIN SON HEDİYE DÖNEMİNDE YEŞİL ÖNERİLER

tenedian | 17 December 2007 21:01

Hediye almayı herkes sever.
Hediye satın almak ise zorlar adamı.
Beni zorlar mesela. Bir türlü seçemem, karar veremem kime ne alacağıma.
Kurban Bayramı geliyor, hemen arkasından yılbaşı.
Bayram ve yılbaşı hediyelerini belirleme amacıyla şöyle nette bir tur attım. Yeşil hediyeler almaya karar verdim!
Yeşil hediyeler, –armağan lafını sevemedim nedense– çevre dostu, ekolojik, sürdürülebilirliği destekleyen hediyelermiş. Son trend böyle. Hani her moda olanı eleştirenlerimiz vardır, yeşil yılbaşı hediyelerine, bayramlıklara kim ne diyebilir? Olayı örneklerle açalım: Mesela çocuğunuza mikroskop, babanıza teleskop alabilirsiniz, veya tersi. Böylece mikro ve makro evrenlerin varlığı konusunda farkındalık yaratıp bir çevre gönüllüsü yaratabilirsiniz. Ya da doğal, organik yiyeceklerden oluşan bir sepet. Araştırma yaparken organik çikolataya rastladım. Birisi bana hediye etse sevinirim, yemeye de kıyamam organik çukulatayı. Hayatımda hiç yemedim şimdiye kadar. Size hediye edilse burun kıvırabilir misiniz?
Size bir kıyak: Organik çukulata kaynakları 1 2
Güzel sızma bir zeytinyağı organik olsun olmasın, reddedilebilir mi?
Organik giysiler…
hava gözlem setleri…
ve diğerleri.
Yeşil yılbaşı hediyeleri ve bayram hediyeleri konusunda ayrıntı için buraya, buraya ve buraya bakabilirsiniz.
Herkese iyi ve yeşil (!)

bayramlar dilerim…

Patatesten yapılan çatal bıçak

nehuse | 15 October 2007 17:01

patatesten çatal bıçak
patatesten çatal bıçak

Bu çatal bıçaklar %80 patates nişastasından ve %20 soya yağından imal edilmekte.Isı iletimi olmayan bu çatal bıçaklar plastiklere göre çok sağlam ve yıkanabilip tekrar kullanabiliyorlar bio ömürleri ise 180 gün.
İşin en ilginç yanı patatesi patatesten çatalla yemek sanırım.Daha fazla bilgi isteyenler .SpudWare