bildirgec.org

çin hakkında tüm yazılar

Dünya’da Yapılan Acayip Tıbbi Tedaviler

0xd3za | 24 September 2012 19:30

Sıtma Tedavisi

Birkaç yüzyıl önce sıtma salgın hastalığı dünyanın farklı bölgelerine hızlı bir şekilde yayıldığı zaman, birçok ilaç bu hastalığın tedavisinde kullanıldı. O zamanlar kullanılan en nadir yöntemlerden biri örümcek ağlarından bir tabletti. Bu tabletin etkisinin kanıtı zaten birkaç yüzyıl önce azaldı. Fakat günümüzde canlı örümcek türünden bir ilaç geliştirildi.

Patentler petrolün yerini alacak mı?

makustalih | 02 March 2012 18:06

Uzun zamandır internet üzerinden takip ettiğim teknoloji haberlerinde en çok konuşulan konulardan biri “Patent” konusu. O kadar çok konuşulup yazılıp çiziliyor ki, bir çok haber sitesinde yeni bir patent üzerine mahkeme haberi görmek işten değil. Firmalar için durum da çok farklı değil, artık patentler teknoloji firmaları için vazgeçilmez en önemli alan olmuş durumda. Petrolün ilk icadında petrol için gösterilen ilgiye benzer bir ilgi şimdi patentlere gösteriliyor. Patent tarihi çok eski olmasına rağmen eskiden daha az sayıda ve belli ülkelerden yapılan başvurular uluslar arası araneya kayıp, uluslar arası araneda mahkemeler başlayınca işin seyri değişmiş durumda.

Bence patent konusunda geçtiğimiz günlerde iki önemli kırılma noktası yaşandı. Birincisi Google’ın Motorola’yı satın alması. ikincisi ise Çin ile Amerika arasında gitgide artan patent gerginliği.

Xinhai Geming (1911 Revolutions) (2011)

Melrajas | 28 December 2011 09:43

20. yüzyılın başlarında Çin’de kriz hakimdir. Ülke savaşan muhalif gruplara bölünmüş, vatandaşları açlıktan kıvranmakta ve son yapılan politik reformlar meseleleri iyileştirmeden öte daha da kötüleştirmektedir. Yedi yaşındaki imparator ve onun acımasız annesi imparatoriçe Dowager Longyu (Joan Chen) tarafından yönetilen ve iktidar olan Qing Hanedanlığı, 250 yıllık sorgulanamayan gücünün ardından tamamıyla dokunulmazlık kazanmıştır. Sıradan vatandaşların açıkça isyan etmeye başlaması ile birlikte Qing Hanedanlığı, isyanları bastırmak için “Yeni Ordu” adı altında güçlü ve modern bir ordu yaratmıştır. Fakat o dönemde silah almak pahalı bir iştir. Umutsuzca para arayışı içinde olan Qing liderleri ellerine geçen her şeyi yabancı ülkelere satıyorlardı. Bu süreçte Çin’in geleceği de satılıyordu tabii ki.

Huang Xing (Jackie Chan) modern savaş sanatı eğitimi aldığı Japonya’dan yeni dönmüştür. Ülkesinin parçalanmaya yüz tuttuğunu öğrenen Huang Xing, kılıcını kuşanıp, gücü elinde bulunduran Qing Hanedanlığı ve Yeni Ordu’ya karşı gittikçe umutsuzca süregelen vahşi isyanlara önderlik etmekten başka şansı olmadığını hisseder.

John Rabe (2009)

dnz81 | 01 February 2011 09:47

1937 Nanking savaşının hemen ardından oluşturulan güvenlik bölgesindeki binlerce Çinli insanın hayatını kurtaran John Rabe’in öyküsü.
Bu tarihsel hikayede yönetmen Florian Gallenberger, başrollerdeyse Daniel Brühl, Steve Buscemive John Rabe rolünde Ulrich Tukurvar. Ulrich Tukur’u The Lives of Others (2006), The White Ribbon (2009)ve Amen. (2002) filmlerindeki başarılı performansıyla hatırlıyoruz.

Schindler’in Listesifilminin farklı bir versiyonu olan bu yapımda, John Rabe eşiyle birlikte Çin’de yaşamakta ve ünlü bir firmanın müdürlüğünü yapmaktadır. Yaşanan savaş facialarıyla birlikte kişisel bağlantılarını da kullanarak Çinli halka yardım için son kuruşuna kadar fedakarlıktan kaçınmayacaktır ki ailesi de tüm bu dramdan payına düşeni alacaktır.

Aşkta Tüm Mesele Zamanlamadır; 2046 (2004)

dnz81 | 31 January 2011 12:47

2046’ya giden bütün yolcuların amacı aynıdır; kayıp hatıraları canlandırmak çünkü 2046’da hiçbir şey değişmez. Ancak hiç kimse bunun doğru olup olmadığını bilmez. Çünkü geri dönen hiç olmadı.

Uzakdoğu sineması veya Kar Wai Wong (yönetmen/senarist) denince akla gelen ilk filmlerdendir, 2046. Kar Wai Wong (My Blueberry Nights ile In the Mood for Love filmlerinin yönetmen/senaristi) ve Tony Leung Chiu Wai‘den (In the Mood for Love, Infernal Affairs ve Lust, Caution filmlerinin de başrol oyuncusu) melankolik bir başyapıt.

SEKSÎ OLMAK, LADY GAGA VE ÇİN MALLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ!

Radyocu | 02 November 2010 17:47

Çok satılan kavramlar arasında “aşk” geçerken, bu aralar “seksî olmak” kavramı da gündeme pompalanan ve yüceltilen bir kavram hâline geldi. Ben bu konuyu iletişim açısından ele almak istiyorum.

Seksi de bir iletişim yolu olarak ele aldığımızda, bütün iletişim süreçleri için geçerli olan şey gündeme gelir. Yani bu iletişim sürecine hangi anlamları ve mesajları yüklediğiniz konusu önem kazanır. Bu da bizi “pornografi” ile “sevişmeyi” ayırd eden noktaya getirir. Farklı bir tabirle, “sevişmek” yani iki insanın birbirini sevmesiyle, sadece iki bedenin birlikte olması farklı şeydir. Birbirini seven veya ruhlarını yakın hisseden iki insan, birbirlerine sadece saf hazla (bunu yapmak suş değilse de) dokunamazlar. Sevgi, şefkat vs gibi duygular da devreye girer. Modern matematik (artık eskidi sanırım!) anlatımıyla, sevişmek, seksi içerse de, seks her zaman sevişmeyi içermez.

Çinden e-ticaret ile ürün getir ister sat ister kullan…

birkanbagdat | 21 September 2010 18:11

e-ticaretson zamanlarda dikkatimi çeken çin merkezli e-ticaret sitelerinden sadece biri gerçekten ürün çokluğu ve piyasanın çok altında fiyat garantisi ile hayli dikkat çekici bir site özelikle çinden ucuza ürün getirmek isteyenler için güzel bir fırsat 100$ kadar vergi yok aynı zamanda kargo parası yok en büyük handikaplarından biri ürün en az 10 gün içinde gelmesi eğer beklerim derseniz tamda sizler için bir e-ticaret sitesi,aynı zamanda ülkemizde çokda gelişmemiş olan Dropshipyani tedarikçiden direk son kullanıcıya ürün satmanızı sağlayan arada kendi kurumsallığınızı sağlan bir model bu sitede mevcut ilgilenen arkadaşlarşuradan detayları inceleyebilirler…

Çin Alışveriş Siteleri

La Sierra | 26 August 2010 15:58

Dealextreme.com: Global 1 Milyoncu dükkanı
Dealextreme.com: Global 1 Milyoncu dükkanı

Geçen sene yerli bir alışveriş sitesinde işime yarayacak bir zımbırtıyı aldığımda çok sevinmiştim. Ama bir süre sonra aynı zımbırtının bir çin alışveriş sitesinde 3’te bir fiyatla satıldığını ve Türkiye’ye de sorunsuzca gönderildiğini öğrenince sevincim kursağımda kaldı.
Çinli dostlarımız işe yarar ıvır zıvırları üretmekte ve bunları da global olarak internetten satmaktalar. Üstelik çok uygun fiyatlarla. Bu siteleri tanımaya çalışalım:

1- http://www.dealextreme.com : Aradığınız hemen her türlü şeyi bulabilirsiniz. Fiyatlar genellikle müşterilerce çok uygun bulunuyor. Kargo ücreti yok. Gönderilerin ülkemize ulaşması yaklaşık 2 haftayı buluyor. Site en popüler Çin alışveriş sitesi.

tradetang.com: Çin çin
tradetang.com: Çin çin

2- http://www.tradetang.com : Her çeşit ürünün satıldığı bu sitede bazı ürünler perakende bazıları ise ancak toptan satılabiliyor. Fiyatlar makul. Gönderiler hızlı.

focalprice.com: İlim Çin'de de olsa..
focalprice.com: İlim Çin’de de olsa..