bildirgec.org

çalıntı hakkında tüm yazılar

ya tasarımınız çalınırsa…

0770 | 22 December 2010 12:51

üzerinde günlerce, haftalarca çalışarak ortaya çıkardığınız tasarımınızı bir süre sonra başka bir yerde gördüğünüzde ne hissedersiniz?
özellikle web siteleri genelde başka web sitelerinden esinlenerek tasarlanır. örneğin obama’nın sitesi ile bir israil başbakan adayının sitesi ilham alınmıştan çok birebir kopyalanmış gibi görünüyor.

burada flickr tasarım hırsızlığı grubundan örnekler, korsan tasarımlar ve buradaki fransız sitesinde de poster, reklam afişi, web sitesi gibi tasarımların karşılaştırmalı örnekleri var.

içerik hırsızlığına karşı bazı önemli servisler

xerre | 17 December 2009 17:28

pilli (bildirgeç, hafif, zamazing..) yazarları ya da diğer blog yazarları olsun hepsi de uğraşıp emek verdikleri yazılarının başka sitelerde izinsiz olarak yayınlandığını görünce mutlaka sinirleneceklerdir.
içerik hırsızları o kadar rahat bir şekilde kopyala yapıştır (copy paste) yaparlar ki sizin ruhunuz bile duymaz.
bu bildiride içerik hırsızlarına karşı, izinsiz olarak çalınan içerikleri belirlemek için kullanabileceğiniz bikaç kolay yöntemden bahsedeceğiz.

yazılarınızın başka yerlerde izinsiz olarak kullanılıp kullanılmadığına bakmak

şüphesiz ki bir çok içerik hırsızının korkulu rüyasıdır Copyscape. url’nizi girip aratın ve bırakın Copyscape sizin içeriğinizin nerelerde kullanılmış olduğunu bulsun. ücretsiz, kolay kullanımı ve tatmin edici sonuçları ile oldukça kullanışlı bir servis.

eşyalarınızın çalınmasını önleme yolları

surudenAyrilanKuzu | 16 September 2009 09:48

  • eşyalarınızı etiketleyip, geri dönmelerini sağlamak

ilk yöntem kaybolan eşyanızın bulunması halinde size geri dönebilmesi için. ImHonest isimli etiketleme servisi sayesinde eşyalarınızın üstüne “ImHonest – It’ s return will reward you” (geri ulaştırılması halinde ödül var) yazan yapıştırmalar yapıştırıp, bulunması halinde size etiketteki id numarasıyla geri dönmesini sağlıyor. sistemin adı “ImHonest“, yani “Dürüstüm”. dolayısıyla, eşyanızın dürüst biri tarafından bulunması, bu sistemin işlemesi için ilk şart. bu sistem sayesinde adresiniz, adınız gibi istemediğiniz bilgiler de gizli kalıyor. ev yapımı yapıştırmalarınız da iş görür tabii ki ama flash memory, hafıza kartı gibi eşyalarınız için içerisinde isim ve adres içeren bir txt dosyası daha işe yarar olabilir.

yapıştırmalı fotoğraf makinesi
yapıştırmalı fotoğraf makinesi
  • yiyeceklerinizi daha az iştah kabartıcı yapmak

iş yerinizde, ofisinizde, kısaca çalışma ortamında yemek hırsızlığından muzdarip iseniz bu yöntem tam size göre. bu tip eşyalarda (yemeklerde 🙂 çalınmayı önlemek için “çalınma önleyici poşet” kullanabilirsiniz. 25 poşet 10$ dan satılıyor. almak için şurdan. poşet için para ödemem derseniz, ev yapımı poşetler de işinizi görebilir. sağlığa zararsız bir boya kullandıktan sonra aynı kapıya gelmesi kuvvetle muhtemel.

Limbo 2 Yakalanmayan Trojen

self respect | 22 July 2008 20:39

İnternet’te bugünlerde gezmeye başlayan, Limbo 2 adı verilen trojen. İnternet kullanıcılarını tehtit ediyor. Hürriyetin haberine göre en çok kullanılan on virüs programı üzerinde test yapılmış ve şu anda kadar hiçbiri yakalayamamış.

  1. Banka kayıtları ve hesap bilgilerine ulaşıyor.
  2. Girilen bilgileri ise aynen trojen sahibine iletiyor.
  3. Bugüne kadar karşılaşılan en ciddi ve tehlikeli trojan
  4. Bilgisayarlara nasıl bulaştığı bilimiyor.
  1. En iyi 10 güvenlik yazılımı bile Limbo 2 tanımıyor.

Haber ayrıtı için Hürriyet

laptoplara dikkat!

ex choice | 17 July 2008 17:07

laptopunuza dikkat edin,özellikle havaalanlarında.abd’nin 36 havaalanında 637 binde fazla dizüstü bilgisayarın kaybolduğu bildirildi.poneman enstitüsü’nün araştırmasına göre 2007’de kontrol noktalarında ağırlıklı olmak üzere haftada 10 bin 279 laptop kayboldu.bu laptopların %69′ hakkında işlem yapılmadı.kaybedenlerin %77’si ümitlerini çoktan kesmişler.enstütünün sözcüsü mike spinney, amerikada laptop hırsızlığının yaygın olduğuna dikkat çekiyor.

içerik hırsızları (modern hırsızlar)

mentor | 01 June 2008 08:50

az önce gelen e-postalara baktım. pilli yorum avcısı nazmiyyeah arkadaşımızın paul renner ile ilgili yazıma yorum yaptığını bildirmiş. eski bir yazı olduğundan yoruma baktım. sonra bildirgec içinde renner ile ilgili başka ne yazılmış diye bir arama yaptım. arama sonucunda yine google arama özellikleri ile ilgili eski bir yazımı gördüm. yazının en altında özelliklerin devamı olan google arama özellikleri 2 adlı yazıma bağlantı vardı tıkladım.

internette kredi kartı güvenliği için iki öneri

yunusemreklk | 06 May 2008 22:01

KREDİ KARTLARI
KREDİ KARTLARI

Bildiğimiz üzere günümüzde bankaların verdiği kredi kartlarını, mağazalarda, bakkallarda, restoranlarda kullanabildiğimiz gibi internet üzerinden çevrimci olarak alışveriş yapmak için de kullanabiliyoruz. Ama kartımızı emanet ettiklerimiz ne kadar güvenli bunu bilemiyoruz kart bilgilerimizi saklamadıklarını nerden biliyoruz?

İkinci bir durum ise internet üzerinden alışveriş yaptığımız siteler ne kadar güvenli? ya dolandırıcılığa mazur kalırsanız? Yapılması gerekenler, alınacak önlemler nelerdir? Bu iki soruna çözüm olarak: